Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Mπρουκ Σιλντς στο Νιάρχος: «Ωρίμασα νωρίτερα για να κρατήσω ζωντανή την αλκοολική μητέρα μου»

Mπρουκ Σιλντς στο Νιάρχος: «Ωρίμασα νωρί...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τι είπε στην Αθήνα η αμερικανίδα star που αισθάνεται ότι η ζωή της ξεκινάει στα 57;

Καταχειροκροτήθηκε για την ειλικρίνεια,  την αμεσότητα, την αισιοδοξία και την εξομολογητική της διάθεση η αμερικανίδα star και τιμώμενη special guest του συνεδρίου Marie Claire Power Trip, Μπρουκ Σιλντς στο Νιάρχος. Κατέφθασε στην Αθήνα ως πρέσβειρα των διεκδικήσεων των γυναικών μέσα από τη νέα της οργάνωση Beginning is Now, επισκέφθηκε την Ακρόπολη και μίλησε επί σκηνής με την editor in chief Γαλάτεια Λασκαράκη. Η δύσκολη σχέση με τη μητέρα της, η μητρότητα, η φιλία, η υγεία και η γυναικεία ενδυνάμωση κυριάρχησαν θεματικά στα λεγόμενά της. Ηταν ντυμένη με σατέν σοκολατί φόρεμα Zeus + Dione, επιλέγοντας τιμητικά ελληνικό label. 

Ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η μητέρα μου με προστάτευε στις οντισιόν, όλες τη φοβόντουσαν και καλά έκαναν, θα τους είχε σκοτώσει! Το εκτιμώ ότι ήταν τόσο προστατευτική, γιατί κατάφερα να βρω χαρά από την ηθοποιία. Το πιο δύσκολο ήταν να αγαπάω μια αλκοολική. Ήταν τόσο ανασφαλής η ίδια και γι’ αυτό έπινε τόσο, το μόνο που ήθελα για εκείνη ήταν να πιστέψει στον εαυτό της, ότι ήταν υπέροχη. Το ότι ωρίμασα νωρίτερα δεν είχε να κάνει με τη σόουμπιζ, αλλά ότι έπρεπε να κρατήσω ζωντανή τη μητέρα μου, που ήταν μια αλκοολική μονογονέας»

«Είχα ευτυχώς πάντα γύρω μου ανθρώπους απλούς, ήταν σημαντική η εκπαίδευσή μου. Είχα αυτή την ισορροπία, δεν πήγα μόνη μου στο Χόλιγουντ. Χόρευα κάποιες ώρες, αλλά στις έντεκα η ώρα το βράδυ ήμουν σπίτι. Οι φίλοι μου έπαιζαν ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, κι εγώ έπαιζα με αστέρες του κινηματογράφου! Δεν ένιωσα ποτέ να είναι έτσι η δική μου πραγματικότητα. Αν δεν είχα πάει στο πανεπιστήμιο, δεν θα είχα επιβιώσει στη σόου μπιζ. Δεν υπήρχε ενδιαφέρον να με προσλάβουν, μετά το πανεπιστήμιο, αλλά σημασία είχε ότι είχα πάρει την εκπαίδευση»

«Εγώ πάντα ως μητέρα δούλευα, αλλά δεν αισθανόμουν ποτέ αρκετή, ότι έκανα αρκετά σε κανένα πεδίο. Έχανα τους αγώνες της κόρης μου, επειδή δούλευα. Γιατί αν έκανα τα πάντα για τα παιδιά μου, δεν θα έπρεπε να δουλεύω. Είναι επικίνδυνο να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα, πρέπει να βρούμε ένα δικό μας τρόπο να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας.

«Θέλω οι κόρες μου να ξέρουν ότι έχουν την επιλογή να δουλέψουν και να είναι παρούσες ως μητέρες. Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε λίγο τις συζητήσεις μας, να συγχωρούμε λίγο περισσότερο τους εαυτούς μας. Τα παιδιά μου λένε, για παράδειγμα, γιατί δεν μαγειρεύεις λίγο παραπάνω; Γιατί δεν έρχεσαι περιποιημένη στο σχολείο να με πάρεις; Θέλουν να είμαι glamorous  και από την άλλη 100% μαμά, αυτά είναι όμως αντιφατικά μεταξύ τους. Πρέπει να σταματήσει αυτή η ενοχή, αυτό θέλω να αλλάξω στον εαυτό μου, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρίσκομαι». 

«Εγώ έκανα εξωσωματική επτά φορές κι αυτό βαραίνει, βιοχημικά, το σώμα. Πολλοί άνθρωποι ντρέπονται για αυτή την εμπειρία και είναι άδικο. Είναι μια βιοχημική αστάθεια. Η ψυχοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή μού έσωσαν τη ζωή».

«Η καλύτερή μου φίλη είναι από το λύκειο, γνωριστήκαμε στα 15 μας και μέχρι σήμερα είναι η κολλητή μου. Προσπαθώ να μη μου κλέψουν οι κόρες μου όλα μου τα ρούχα! Αγοράζω κάτι καινούριο, και έρχεται η 16χρονη και το παίρνει κατευθείαν από την ντουλάπα.»

Νομίζω ότι δεν είχα δική μου αίσθηση στυλ σε όλη μου τη ζωή, φορούσα το όραμα κάποιου άλλου, τα ρούχα που μου έδιναν άλλοι. Δεν έκανα καθόλου πασαρέλα, αλλά έκανα διαφημίσεις. Πήγα σε ένα κανονικό σχολείο, όπου ήθελα να ντύνομαι σαν τους φίλους μου. Δεν ήμουν στον κόσμο της μόδας, στην πραγματικότητα. Μόλις πρόσφατα άρχισα να προσπαθώ να μη μοιάζω σε άλλους αλλά να φοράω αυτά που ταιριάζουν σε εμένα, στο δικό μου σώμα. Είναι πιο δύσκολο να βρεις ρούχα που σου ταιριάζουν όταν, π.χ., δεν είσαι κοκαλιάρα».

«Με το Beginning is Now, αλλάζουμε τη συζήτηση γύρω από την ηλικία. Δεν έχει να κάνει με τη γήρανση, αλλά με τη ζωτικότητα ενός ανθρώπου, τα νέα κεφάλαια στη ζωή του. Ως 57χρονη, νιώθω σαν να ξεκινάω τώρα. Σε αυτή την ηλικία, κοιτάω γύρω μου και βλέπω ότι δεν υπάρχει μάρκετινγκ που απευθύνεται σε αυτήν. Και τι θα κάνω τώρα, λένε οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας, τα παιδιά μου πάνε πανεπιστήμιο, έχουν τελειώσει το σχολείο… αναζητούν λοιπόν το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View