Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από τις 13 έως και τις 19 Οκτωβρίου 2022

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από τις ...

Στις νέες ταινίες της εβδομάδας είναι το ντοκιμαντέρ για τον Ντέιβιντ Μπόουι, "Moonage Daydream", το θρίλερ "Η Τελευταία Νύχτα με τις μάσκες" και το "Κοίτα τους πως τρέχουν"

Τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έως και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 θα προβάλλονται στο Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, οι εξής ταινίες:

Αίθουσα 4 στις 21.10 καθημερινά,

Αίθουσα 5 στις 22.00 καθημερινά εκτός Δευτέρας,

Αίθουσα 2 στις 22.00 μόνο τη Δευτέρα,

Αίθουσα 1 στις 23.00 καθημερινά,

Αίθουσα 7 στις 0.00 τα μεσάνυχτα μόνο το Σάββατο 15/10

"Η Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες - Halloween Ends"

Η «Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν ολοκληρώνει την τριλογία αναβίωσης του μύθου, ύστερα από τα εξαιρετικά πετυχημένα «Halloween» (2018) και «Halloween Kills» (2021), με την σπουδαία Τζέιμι Λι Κέρτις να επιστρέφει για τελευταία φορά στον ρόλο που απογείωσε την καριέρα της. Η Λι Κέρτις που είναι κόρη των ηθοποιών θρύλων του Χόλιγουντ, Τζάνετ Λι και Τόνι Κέρτις, είχε παίξει στο πρώτο «Halloween» το 1978 σε σκηνοθεσία του Τζον Κάρπεντερ.

Ύστερα από 45 χρόνια, η πιο εμβληματική σειρά ταινιών τρόμου στην ιστορία του κινηματογράφου φτάνει στο επικό της φινάλε, καθώς η Λόρι Στρόουντ αντιμετωπίζει για τελευταία φορά την απόλυτη ενσάρκωση του κακού, σε μια τελική αναμέτρηση που θα καθηλώσει τους λάτρεις της σειράς ταινιών.

Παίζουν ακόμα οι Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton, Rohan Campbell, Kyle Richards.

Διανομή: Tulip Entertainment.

Διάρκεια: 111 λεπτά.

Αίθουσα 8 στις 20.50 καθημερινά

"Moonage Daydream"

Το “Moonage Daydream” σε σκηνοθεσία του πολύπειρου Μπρετ Μόργκεν (“Cobain: Montage of Heck") που προβλήθηκε και στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα, είναι ένα πρωτόγνωρο σινε-πορτρέτο του θρυλικού καλλιτέχνη της ποπ ροκ μουσικής Ντέιβιντ Μπόουι που έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2016. Η ταινία διάρκειας 140 λεπτών, εμβαθύνει στην τέχνη και στην πρώιμη δισκογραφία του, προσεγγίζοντας τους λόγους που τον καθιστούν έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών, γιορτάζοντας με μια υπαρξιακή μουσική οδύσσεια την κληρονομιά και την διαχρονική επιρροή του αξέχαστου μουσικού.

Το ντοκιμαντέρ εξερευνά το δημιουργικό, μουσικό και πνευματικό ταξίδι του Ντέιβιντ Μπόουι και μας καθοδηγεί η αφήγηση του ίδιου του καλλιτέχνη.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημα εγκεκριμένη ταινία για τον μυθικών διαστάσεων μουσικό, καθώς το David Bowie Estate και οι συγγενείς του καλλιτέχνη παραχώρησαν στον σκηνοθέτη απεριόριστη πρόσβαση στα αρχεία του, τα οποία περιλαμβάνουν υλικό μιας ολόκληρης ζωής, ανέκδοτες εικόνες, σπάνιες ηχογραφήσεις και μια τεράστια προσωπική συλλογή τέχνης και ποίησης.

Χρειάστηκαν σχεδόν 4 χρόνια για την κατασκευή της ταινίας και άλλοι 18 μήνες για τον ηχητικό σχεδιασμό, την χρωματική παλέτα της φωτογραφίας και τα εμβόλιμα animation στοιχεία. Στην παραγωγή συμμετείχε ο επί μακρόν συνεργάτης, φίλος και μουσικός παραγωγός του Μπόουι, Τόνι Βισκόντι και στο μιξάζ ο βραβευμένος με Όσκαρ, Πολ Μάσεΐ (Bohemian Rhapsody).

Αίθουσα 7 στις 20.20 και στις 22.10 καθημερινά,

"The Lost King - O Χαμένος Βασιλιάς"

Βρετανική ταινία παραγωγής 2022 με κωμικά όσο και δραματικά στοιχεία σε σκηνοθεσία του γνωστού και καλού σκηνοθέτη Στίβεν Φρίαρς (Η Βασίλισσα, Επικίνδυνες σχέσεις).

Σενάριο: Steve Coogan & Jeff Pope

Παίζουν οι ηθοποιοί: Sally Hawkins, Harry Lloyd, James Fleet, Steve Coogan, Robert Jack, Jessica Hardwick, Phoebe Pryce, John-Paul Hurley.

Διάρκεια: 108 λεπτά

Πρεμιέρα: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το 2012, βρέθηκαν τα λείψανα του βασιλιά Ριχάρδου Γ' ανακαλύφθηκαν κάτω από ένα πάρκινγκ στο Λέστερ, τα οποία αγνοούνταν για περισσότερα από 500 χρόνια. Η έρευνα είχε ενορχηστρωθεί από μία ερασιτέχνη ιστορικό, την Φιλίπα Λάνγκλεϊ, της οποίας η αδιάκοπη έρευνα είχε αντιμετωπιστεί με ακατανοησία από τους φίλους και την οικογένειά της και με σκεπτικισμό από ειδικούς και ακαδημαϊκούς. Η ταινία “Ο Χαμένος Βασιλιάς” είναι η επιβεβαιωτική αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που αρνήθηκε να την αγνοήσουν και εναντιώθηκε στους πιο επιφανείς ιστορικούς της χώρας, αναγκάζοντάς τους να στοχαστούν εκ νέου για έναν από τους πιο διαβόητους βασιλιάδες στην ιστορία της Αγγλίας.

 

Αίθουσα 2 στις 19.50 καθημερινά από το Σάββατο,

Αίθουσα 1 στις 21.00 καθημερινά

"See How they Run - Κοίτα τους πως Τρέχουν"

Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται. Όταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Stoppard (Sam Rockwell) και η πρόθυμη αρχάρια Constable Stalker (Saoirse Ronan) αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Σκηνοθεσία: Tom George

Πρωταγωνιστούν οι: Sam Rockwell, Saoirse Ronan, Adrien Brody, David Oyelowo, Ruth Wilson, Harris Dickinson, Shirley Henderson, Sian Clifford, Jacob Fortune-Lloyd, Reece Shearsmith, Charlie Cooper.

Διάρκεια: 98 λεπτά.

Διανομή από Feelgood.

Οι διεθνείς εισπράξεις της ταινίας σε περίπου 4 εβδομάδες προβολής είναι κοντά στα 20 εκατ. δολάρια.

Αίθουσα 5 στις 19.40 καθημερινά πλην σαββατοκύριακου και Δευτέρας.

Αίθουσα 6 στις 20.10 μόνο το σαββατοκύριακο

"Η Κυρία Χάρις πάει στο Παρίσι - Mrs Harris goes to Paris"

Δραματική κομεντί σε σκηνοθεσία: Anthony Fabian και σενάριο: Carroll Cartwright & Anthony Fabian με τους Lucas Bravo, Lesley Manville, Alba Baptista, Lambert Wilson, Ellen Thomas, Jason Isaacs, Rose Williams, Anna Chancellor, Roxane Duran, Christian McKay και την Isabelle Huppert.

Διάρκεια: 120 λεπτά.

Χώρα παραγωγής: ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΗΠΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο Λονδίνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Άντα Χάρις (την υποδύεται η υποψήφια για Όσκαρ Λέσλι Μάνβιλ) κερδίζει τα προς το ζην, καθαρίζοντας σπίτια. Η ίδια ζει μια μοναχική ζωή από τότε που ο αγαπημένος της σύζυγος, Έντι, χάθηκε στη μάχη, αλλά δεν είναι ο τύπος που μελαγχολεί ή παραπονιέται για τις συνθήκες που επικρατούν. Κι όμως, όταν η πάντα ρεαλίστρια κυρία Χάρις εντοπίζει ένα αφάνταστα υπέροχο φόρεμα Christian Dior κρεμασμένο στην κρεβατοκάμαρα ενός πλούσιου πελάτη της, νιώθει ένα συντριπτικό αίσθημα πόθου.

Αφού κάνει επιπλέον δουλειές και αποταμιεύει όσα χρήματα μπορεί -ακόμα και στον ιππόδρομο δοκιμάζει την τύχη της- η ηρωίδα της ταινίας έχει τελικά την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει ένα φόρεμα Dior. Αποχαιρετά τους στενούς της φίλους και παίρνει το δρόμο για το Παρίσι ώστε να επισκεφθεί τον διάσημο οίκο μόδας και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Ωστόσο, όταν φτάνει εκεί, συναντά μια σειρά από αναπάντεχες αναποδιές, μεταξύ των οποίων την εκφοβιστική κυρία Κολμπέρ (την υποδύεται η υποψήφια για Όσκαρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ), η οποία αντιδρά και μόνο στην ιδέα ότι μια γυναίκα της εργατικής τάξης, θα φορέσει υψηλή ραπτική.

Συγκινητικό και παλιομοδίτικο με την καλή έννοια φιλμ με μία εξαιρετική ερμηνεία από τη Λέσλι Μάνβιλ.

Η ταινία στο ξεκίνημα της στο Ελληνικό box office έκοψε κοντά στα 3.500 εισιτήρια.

Αίθουσα 6 στις 20.10 καθημερινά εκτός του σαββατοκύριακου και στις 22.30 καθημερινά,

Αίθουσα 3 στις 21.30 καθημερινά,

Αίθουσα 8 στις 23.30 καθημερινά

"Χαμογέλα - Smile"

Ύστερα από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η Δρ. Ρόουζ Κότερ (Σόσι Μπέικον) αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Πάρκερ Φιν

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σόσι Μπέικον, Κάιλ Γκάλνερ, Τζέσι Άσερ, Καλ Πεν, Ρομπ Μόργκαν, Τζούντι Ρέγιες.

Διανομή από Odeon.

Διάρκεια: 115 λεπτά.

Η ταινία αυτή τρόμου έχει "σκίσει" στο Αμερικάνικο box office όπου έκανε πρεμιέρα στις 30/9 και ήδη σε 2 εβδομάδες προβολής, οι εισπράξεις έχουν φτάσει τα 54 εκατ. δολάρια συν ακόμη 41,6 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο. Το "Χαμογέλα" ήρθε στο μεταξύ, 1ο για 2η συνεχή εβδομάδα στο ελληνικό box office έχοντας φτάσει μέχρι σήμερα τα 51.000 εισιτήρια, όπως είδαμε στο flix.gr.
 

Αίθουσα 4 στις 23.15 καθημερινά

"The Invitation - Η Πρόσκληση"

Θρίλερ συμπαραγωγής ΗΠΑ και Ουγγαρίας 2022 σε σκηνοθεσία της Jessica M. Thompson.

Σενάριο: Blair Butler.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Nathalie Emmanuel, Thomas Doherty, Alana Boden, Stephanie Corneliussen, Hugh Skinner, Sean Pertwee, Courtney Taylor, Carol Ann Crawford.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μετά το θάνατο της μητέρας της και έχοντας μείνει μόνη στον κόσμο, η Evie (Nathalie Emmanuel) κάνει τεστ DNA και ανακαλύπτει πως έχει έναν μακρινό ξάδελφο, την ύπαρξη του οποίου δεν γνώριζε. Όταν η νέα της οικογένεια την προσκαλεί σε έναν χλιδάτο γάμο στην αγγλική εξοχή, αρχικά σαγηνεύεται από τον αριστοκράτη οικοδεσπότη, όμως σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν εφιάλτη επιβίωσης καθώς πίσω από την οικογενειακή ιστορία αποκαλύπτονται διεστραμμένα μυστικά και προθέσεις.

Η ταινία το πρώτο 4ήμερο προβολής της στη χώρα μας έκοψε σε 62 αίθουσες πανελλαδικά, 5.695 εισιτήρια.

Αίθουσα 3 στις 17.30 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 19.30 καθημερινά

"Finnick - Πνεύμα από Σπίτι"

Ταινία κινουμένων σχεδίων σε σκηνοθεσία Denis Chernov.

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι κάθε σπίτι κατοικείται από τα φινς. Είναι κάτι γούνινα πλάσματα που εμφανίζονται στον ανθρώπινο κόσμο και αναλαμβάνουν τη φροντίδα του σπιτιού και της εστίας. Ο Φίνικ είναι ένα νεαρό φιν, που δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ευθύνη που έχει να φτιάξει ένα σπίτι έξω από το σπίτι του.

Κάνει απλώς φάρσες στους «δικούς του» και αυτός είναι ο λόγος που καμία από τις οικογένειες δεν τον θέλει να μείνει για πολύ στο σπίτι του.

Όλα αλλάζουν, όταν μια νέα οικογένεια έρχεται στο σπίτι του, όπου τα κόλπα του Φίνικ φαίνεται να μην πιάνουν καθόλου, και γνωρίζει την 13χρονη Κριστίν ενώ στην πόλη αρχίζουν να συμβαίνουν ανεξήγητα γεγονότα.

Ο Φίνικ και η Κριστίν, που είναι τόσο διαφορετικοί, θα πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να λύσουν μια σειρά μυστηρίων και να σώσουν την πόλη. Σκηνοθεσία:          

Σενάριο: Tatiana Belova, Denis Chernov & Aleksandr Kim.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί: Τζίνη Παπαδοπούλου, Φώτης Πετρίδης, Σταύρος Σιούλης, Ζωή Πετράκη, Κωνσταντίνος Καϊκής, Βάσια Λακουμέντα, Γιώργος Μαντάς, Νίκος Παπαδόπουλος, Θάνος Λέκκας, Ντίνος Σούτης.

Διάρκεια: 87 λεπτά.

Χώρα παραγωγής: ΡΩΣΙΑ.

Διανομή από την Tanweer.

Αίθουσα 1 στις 17.00 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 19.00 καθημερινά,

Αίθουσα 5 στις 18.00 και στις 20.00 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 8 στις 18.30 μόνο το σαββατοκύριακο

"Μίνιονς: Η Άνοδος του Γκρου"

Τα Μίνιονς - και ο Γκρου φυσικά - επιστρέφουν σε ένα prequel / συνέχεια του animated saga της απόλυτης κακίας, σε σκηνοθεσία του Κάιλ Μπάλντα. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '70 κι ο μικρός Γκρου, που ονειρεύεται να γίνει ο χειρότερος κακός της Ιστορίας, έχει βάλει στόχο: να αποδείξει ότι είναι τόσο κακός, ώστε να γίνει μέλος της ομάδας Vicious 6 που θαυμάζει. Ωστόσο όλα θα πάνε χάλια και ο Γκρου αντί για μέλος, γίνεται ο χειρότερος εχθρός των Vicious 6: στο πλευρό του για να γλιτώσει θα σταθούν, φυσικά, οι μικροσκοπικοί δυσνόητοι αξιολάτρευτοι κίτρινοι φίλοι του, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ κι ο Μπομπ.

Πρόκειται για την τέταρτη «συνέχεια» του επιτυχημένου franchise του «Εγώ, ο Απαισιότατος» που από την Πέμπτη 25 Αυγούστου προβάλλεται & μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγεται και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η ταινία "έσκισε" στο ελληνικό box office & ήδη έφτασε σε 8 εβδομάδες προβολής τα 278.612 εισιτήρια ενώ στο εξωτερικό οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 928 εκατ. δολάρια.

Στην αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι φωνές των: Στιβ Καρέλ, Ταράτζι Π. Χένσον, Μισέλ Γιέο, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Λούσι Λόλες, Τζούλι Αντριους, Ντολφ Λούντγκρεν, Ντάνι Τρέχο.

Διάρκεια: 88 λεπτά

Διανομή: Tulip Entertainment.

Αίθουσα 6 στις 17.40 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 7 στις 18.10 μόνο το σαββατοκύριακο

"H DC Λεγεώνα από τα Σούπερ-Κατοικίδια - DC League of Super-Pets"

Σε σκηνοθεσία του Τζάρεντ Στερν.

Ήρθε η λεγεώνα των σούπερ κατοικίδιων της DC για να σώσει τη μέρα.

Ο Κρύπτο, ο Σούπερ-Σκύλος, είναι αχώριστος φίλος με τον Σούπερμαν. Μοιράζονται τις ίδιες υπερδυνάμεις και μάχονται πλάι-πλάι ενάντια στο έγκλημα στην πολύπαθη Μητρόπολη. Otαν ο Σούπερμαν και η Justice League σύσσωμη πέφτουν θύματα απαγωγής, ο Κρύπτο πρέπει να πείσει μία αγέλη αδέσποτων - το κυνηγόσκυλο Εϊς, την τροφαντή γουρουνίτσα Πί-Μπι, τη χελώνα Μέρτον και τον σκίουρο Τσιπ - να επιστρατεύσουν τις νεοαποκτηθείσες υπερδυνάμεις τους για να τον βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη αποστολή διάσωσης των σούπερ ηρώων.

Η ταινία σε 5 εβδομάδες προβολής στη χώρα μας έχει φτάσει τα 24.285 εισιτήρια.

Αίθουσα 4 στις 17.10 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 19.10 καθημερινά

"Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του σκότους - Chickenhare and the Hamster of Darkness"

Ταινία Animation Γαλλοβελγικής παραγωγής 2022 σε σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Μπένζαμιν Μουσκέ.

ΣΥΝΟΨΗ

Ένας νεαρός ήρωας, γεννημένο μισό κοτόπουλο, μισός λαγός, προσπαθεί να ταιριάξει και να αγαπηθεί παρά τις διαφορές του, έχοντας εμμονή με την περιπέτεια, παρά την αδεξιότητά του.

Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Τις φωνές τους δανείζουν οι ηθοποιοί Τάκης Σακελλαρίου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Τάσος Τζιβίσκος, Βασίλης Μήλιος, Γιάννης Υφαντής.

Διάρκεια: 91 λεπτά.

Στο ελληνικό box office η χαριτωμένη αυτή παιδική ταινία, είδαμε πως στο ξεκίνημα της, έκοψε σε 51 αίθουσες πανελλαδικά, 3.195 εισιτήρια.

Να προσθέσουμε πως «Ο Κοτολαγός και το Χάμστερ του Σκότους» μας έρχεται από το στούντιο και τους δημιουργούς που μας έδωσαν στο παρελθόν τις ταινίες με τα οικολογικά και οικογενειακά μηνύματα «Ο Γιος του Μεγαλοπατούσα» και το πιο πρόσφατο «Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα», αλλά και το διασκεδαστικό «Το Σκυλάκι της Βασίλισσας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture