Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δανία: Εκλογές την 1η Νοεμβρίου

Δανία: Εκλογές την 1η Νοεμβρίου

Οι βουλευτικές εκλογές, που έπρεπε να διεξαχθούν πριν το καλοκαίρι του 2023, επισπεύδονται λόγω τριγμών εντός της κυβέρνησης μειοψηφίας

Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντρικσεν, προκήρυξε σήμερα βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν πρόωρα, την 1η Νοεμβρίου.

 
Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, που βρίσκεται στην πρωθυπουργία της χώρας από τον Ιούνιο του 2019, έπρεπε να προχωρήσει σε εκλογές ως τον Ιούνιο του 2023.

Ωστόσο, λόγω πιέσεων εντός του κυβερνητικού συνασπισμού (πρόκειται για κυβέρνηση μειοψηφίας), οι κάλπες τελικώς θα στηθούν αυτόν τον Νοέμβριο.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το «κόκκινο μπλοκ», που απαρτίζεται από αριστερά κόμματα υπό τους Σοσιαλδημοκράτες, θα εξασφάλιζε μεταξύ 47% και 50%, ενώ το «γαλάζιο μπλοκ», στο οποίο συμμετέχουν το Φιλελεύθερο Κόμμα, το Συντηρητικό Κόμμα και τρία ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα, τοποθετείται κοντά στο 49% με 50%.

 
Αναφορικά με τις έδρες πάντως, κανένα από τα δύο μπλοκ δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο χωρίς τη στήριξη βουλευτών της Γροιλανδίας και των Νήσων Φερόε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις