Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Με επιτυχία η διήμερη εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Παναγία η Γηροκομήτισσα"

Με επιτυχία η διήμερη εκδήλωση από τον Π...

Για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Παναγία η Γηροκομήτισσα", του Αγροτικού Προσφυγικού Συνοικισμού του Γηροκομειού Πατρών , πραγματοποίησε διήμερο εκδηλώσεων με σκοπό να τιμήσει τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022 και την Μνήμη των πρώτων Μικρασιατών κατοίκων που δημιούργησαν τον συνοικισμό.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την άοκνη προσπάθεια της Προεδρους κ.Ντίνας Παπάκου, του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Συλλόγου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία της συνοικίας (Α.Κυδωνιάτη) με την παρασκευή και το μοίρασμα Μικρασιατικών εδεσμάτων από τις γυναίκες του Συλλόγου σε ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων Ανατολής.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη κ.Χαράλαμπου Μπονάνου, ομιλία από την Διατροφολόγο κ.Παπαηλίου σχετικά με την σπουδαιότητα της Μικρασιατικής κουζίνας στην διατροφή των Ελλαδιτών και ομιλία του Υπεύθυνου Ιστορικού Αρχείου των Προσκόπων κ.Σταθόπουλο σχετικά με τις θυσίες των προσκόπων στην Μικρά Ασία.

Και Η πρώτη μέρα έκλεισε με Μικρασιατικούς και Ποντιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων και του Φάρου Ποντίων.

Η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία και το Σάββατο 24/9 ,με Θεατρικό αναλόγιο ιστορίες- μαρτυρίες των πρώτων κατοίκων του συνοικισμού (επιμέλεια Κ.Σακελλάρη), Μικρασιατικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου του Γηροκομειού (επιμέλεια Ι.Ζιάκου) και η βραδιά έκλεισε με το εξαιρετικό μουσικό σχήμα της Βιβής Βουτσελά .

Η συμμετοχή του κόσμου και τις δύο μέρες ήταν εντυπωσιακή ,κατέκλυσαν την πλατεία της συνοικίας έμαθαν για τις Μικρασιατικες συνταγές , χόρεψαν τραγούδησαν ,θυμήθηκαν ,γνώρισαν ,τίμησαν ..τη ιστορία του Προσφυγικού Συνοικισμού του Γηροκομειού μέσα από ένα καταπληκτικό σκηνικό με έκθεση κειμηλίων αρχειακού και φωτογραφικού υλικού που είχαν στήσει τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου.

ΦΩΤΟ: Φαύστα Φραντζή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture