Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Σάρωσε» η Αrt Athina, μιλήσαμε με τη Λιάνα Ζωζά της πατρινής Cube Gallery

«Σάρωσε» η Αrt Athina,  μιλήσαμε με τη Λ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Κοσμοπλημμύρα στο Ζάππειο μετά την πανδημία, δείτε επώνυμες παρουσίες και συμμετοχές από την πόλη μας

Θεαματική η προσέλευση στην Art Athina στο Ζάππειο, ενδεικτικό είναι πως το τριήμερο Σαββατοκύριακου και Δευτέρας ο κόσμος σχημάτιζε συνεχώς «ουρά» ως το συντριβάνι στο προαύλιο. Η ανταπόκριση φιλότεχνων  και συλλεκτών ήταν πραγματικά τεράστια, μεταδίδοντας αισιοδοξία για το αυξημένο ενδιαφέρον περί σύγχρονης τέχνης. Πρόκειται βέβαια για τη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στη χώρα μας υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την υπογραφή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης σε καλλιτεχνική διεύθυνση Σταματίας Δημητρακοπούλου.

 Αυτό το πανόραμα της ελληνικής και διεθνούς εικαστικής σκηνής σε γιορτινό κλίμα χαιρέτησαν στα επίσημα εγκαίνια της περασμένης Παρασκευής η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ ανάμεσα στους επισκέπτες των 80 χώρων-  «περιπτέρων» τέχνης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, ο πρώην υφυπουργός Κώστας Στρατής κ.α. To μεσημέρι της Κυριακής απονεμήθηκε το βραβείο της Art Athina για νέο καλλιτέχνη στον Γιώργο Γεροντίδη που εκπροσωπείται από την zina athanassiadou gallery.

ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΔΑΦΝΗ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΟΣ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, Κ...

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΡΟΥΠΕΝ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝ

ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ, ΡΟΥΠΕΝ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΓΙΩ...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΑΛΟΣ. ΙΛΕΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ. ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΙΑΣ

ΡΕΒΕΚΑ ΚΑΜΧΗ, ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ...

ΡΕΒΕΚΑ ΚΑΜΧΗ, ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ...

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Μεταξύ άλλων παρουσίασαν έργα και  καλλιτέχνες οι γνωστές αθηναικές γκαλερί agathi-kartalos, Citronne Gallery, ekfrasi - yianna grammatopoulou, Kalfayan Galleries, Rebecca Camhi Gallery, Ileana Tounta Contemporary Art Center, Kalfayan Galleries,The Blender Gallery, The Breeder, Zoumboulakis Galleries, Skoufa Gallery. Δεν έλειψε η συμμετοχή της έμπειρης πατρινής γκαλερίστα Αγγελικής Αντωνοπούλου και της αίθουσας a.antonopoulou.art που διαδέχθηκε το θρυλικό «Επίκεντρο» της Πάτρας, αλλά και της πατρινής Cube Gallery όπου η υπεύθυνη Λιάνα Ζωζά ανέδειξε τις αισιόδοξες και πολύχρωμες δημιουργίες του καταξιωμένου πατρινού ζωγράφου Κώστα Παναγιωτακόπουλου.

Ξεχωριστή καινοτομία η προσθήκη του design στη διοργάνωση: Οι Objects Of Common Interest με έδρα τη Νέα Υόρκη, επιμελήθηκαν μια ομαδική έκθεση με διεθνείς designers στα  Art Athina Pavilions.

«Ένα βήμα μπροστά» τόνισε η Λιάνα Ζωζά στο thebest.gr

 «Ηρθε άπειρος κόσμος. Το κοινό είχε διάθεση να συνομιλήσει για τα έργα, ήξερε το αντικείμενο, διαπίστωσα ένα ενθουσιώδες ενδιαφέρον μετά από την πανδημία όπου η Art Athina έγινε διαδικτυακά. Οι συμμετοχές ήταν πιο φρέσκιες με πολλούς νέους καλλιτέχνες, ενώ δεν παρουσιάστηκε μόνο ζωγραφική και καθιερωμένα ονόματα, αλλά εγκαταστάσεις, κατασκευές, installations και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Οι ξένες γκαλερί ήταν περισσότερες φέτος. Από όλα αυτά προκύπτει ένα πιο contemporary αποτέλεσμα με ευρωπαικό αέρα. Συμβαδίσαμε επάξια με τις τάσεις αντίστοιχων events του εξωτερικού.  Αναμφίβολα πήγαμε ένα βήμα μπροστά, έγινε η ανατροπή» μας είπε η Λιάνα Ζωζά της Cube Gallery.

Oσο για την έκθεση του Κώστα Παναγιωτακόπουλου εκεί μας ανέφερε: «Είχαμε την πιο χαρούμενη, φωτεινή και πολυφωτογραφημένη εικαστική πρόταση. Τα Pasages – Περάσματα άρεσαν πάρα πολύ. Είναι μια ολοκαίνουρια ενότητα που από τα τέλη του μήνα, εμπλουτισμένη θα παρουσιαστεί στην Πάτρα».    

 

ΛΙΑΝΑ ΖΩΖΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΙΑΝΑ ΖΩΖΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View