Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απάντηση του Δήμου μετά την παρέμβαση του thebest.gr για το Μπάρρυ που γίνεται Καζάκος: Μετονομάζουμε μόνο το... μέσα

Η απάντηση του Δήμου μετά την παρέμβαση ...

Η ανακοίνωση του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρου Βάη

 Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη μετονομασία του κτιρίου του Μπάρρυ σε Κώστας Καζάκος (θέμα που ανέδειξε το thebest.gr και προκάλεσε την αντίδραση του Ιδρύματος Καραμανδάνη), επιχειρεί ...διόρθωση και διευκρινίζει πως "η όποια ονομασία αφορά αποκλειστικά το εσωτερικό του κτηρίου, τις δομές που λειτουργούν και στεγάζει εκάστοτε αυτό το κτήριο και καμία πρόθεση δεν υπάρχει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της ιστορίας του, την οποία αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και προβάλλουμε".

H ανακοίνωση εξεδόθη ως απάντηση στην  Αντίδραση του Καραμανδανείου για το Μπάρρυ μετά τη δημόσια παρέμβαση του thebest.gr.

Καζάκος το Μπάρρυ; Γιατί όχι και Βόγλης ο Λαδόπουλος και Λυμπεροπούλου η Πειραϊκή;

Η ανακοίνωση του κ. Βάη έχεις ως εξής:

Λάβαμε γνώση, από τα ΜΜΕ, για τις ανησυχίες του Ιδρύματος Μ.Ι. ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΗ σχετικά με την πρόταση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, που στεγάζεται στο κτήριο, να ονομαστεί το κτήριο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ.

Ξεκαθαρίζουμε, για ενημέρωση και του Ιδρύματος και του πατραϊκού λαού ότι:

1.       Το κτήριο έχει ιδιοκτήτη, τον ευεργέτη Ιωάννη Καραμανδάνη, και έχει περιέλθει σήμερα στο Ίδρυμα ΜΠΕΜΠΗ Ι. ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΗ (το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, οποιαδήποτε χρήση μπορεί να έχει τώρα και στο μέλλον.

Το κτήριο έχει ονομασία, σε μαρμάρινη πλάκα, που βρίσκεται στην πρόσοψη και αναφέρει ότι είναι ΣΤΑΦΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ Ι. ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΗ- ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ Ι. ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.

Επομένως η όποια ονομασία αφορά αποκλειστικά το εσωτερικό του κτηρίου, τις δομές που λειτουργούν και στεγάζει εκάστοτε αυτό το κτήριο και καμία πρόθεση δεν υπάρχει να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της ιστορίας του, την οποία αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και προβάλλουμε.  

 

2.       Εκείνο που δεν φαίνεται για την ιστορία του, είναι ότι ήταν το σταφιδεργοστάσιο Φ. ΜΠΑΡΡΥ, σε μια σημαντική περίοδο της οικονομίας και ανάπτυξης της πόλης. Βέβαια καθημερινά προβάλουμε αυτή την ιστορία στους επισκέπτες μας.

 

3.       Στο κτήριο στεγάζονται σήμερα δομές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, που έχει λόγο μόνο όσο αναφορά την ονομασία των δομών που λειτουργούν στο κτήριο για να είναι σε γνώση των πολιτών το τι υπάρχει εκεί.

Στο κτήριο λοιπόν στεγάζονται:

Α. οι υπηρεσίες του ΔΗΠΕΘΕ που δεν υπάρχει ακόμη στην είσοδο ενημερωτική πινακίδα.

Β. η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ, η μόνη δομή που έχει απέξω πινακίδα.

Γ. θέατρο που μέχρι σήμερα συνηθίζεται να αποκαλείται «το θεατράκι». Αυτό το τμήμα του κτηρίου, της δομής του ΔΗΠΕΘΕ που έχει άμεση σχέση με την τέχνη του ηθοποιού και του θεάτρου και που εκεί, πολύ πρόσφατα, δίδαξε και προσέφερε ο Κώστας Καζάκος, θεωρούμε ότι οφείλουμε και προτείνουμε να ονομαστεί, ίσως, ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ ( η ακριβής ονομασία θα αποτελέσει θέμα στο ΔΣ). Η πρότασή μας συνάδει με τη στάση του κόσμου, σε όλη τη χώρα, με τον θάνατο του σπουδαίου θεατράνθρωπου.

Η πρότασή μας, λοιπόν, δεν αφορά, και δεν θα μπορούσε να αφορά, την κυριότητα, την ονομασία και τον χαρακτήρα του κτηρίου, που αδιαμφισβήτητα υπάρχουν και είναι ιστορικά επιβεβαιωμένα, αλλά μία δομή του ΔΗΠΕΘΕ.

Πάτρα 17-9-2022

Πέτρος Βάης

Πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις