Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντίδραση του Καραμανδανείου για το Μπάρρυ μετά τη δημόσια παρέμβαση του thebest.gr- «Να σεβαστούμε τον Καραμανδάνη και την ιστορία»

Αντίδραση του Καραμανδανείου για το Μπάρ...

Υπενθυμίζεται το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και η ιστορία της πόλης

 Την αντίδραση του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων προκάλεσε η χθεσινή αρθρογραφία του thebest.gr σχετικά με την απόφαση του Δήμου της Πάτρας να μετονομάσει το Θέατρο Μπάρρυ το οποίο στεγάζεται στις σταφιδακποήκες Μπάρρυ, σε Θέατρο Κώστας Καζάκος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Καραμανδάνειο γίνεται σαφής η ενόχληση για την απόφαση μετονομασίας του ιστορικού κτιρίου το οποίο κουβαλάει την ιστορία της παραγωγής και του εμπορίου της σταφίδας και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βιομηχανική ιστορία της πόλης, ενώ επισημαίνεται ότι "οφείλουμε να διατηρήσουμε άσβεστο το όνομα του μεγάλου ευεργέτη για την πόλη μας, Ιωάννη Καραμανδάνη, στον οποίο και ανήκε".

Αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε την κοινωνία της Πάτρας, για την ιστορική ορθότητα, ότι οι σταφιδαποθήκες ¨ΜΠΑΡΡΥ» όπου σήμερα στεγάζονται πολιτιστικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, είναι κληροδότημα του Νοσοκομείου μας.

Ένα ιστορικό κτήριο που κουβαλά την ιστορία της παραγωγής και του εμπορίου της σταφίδας, το οποίο το 1927 η οικογένεια ΦΡΕΝΤ ΜΠΑΡΡΥ από την Μ.Α σία νοίκιασε από την οικογένεια Καραμανδάνη στην οποία ανήκε.

Μετά το θάνατο του Ιωάννη Καραμανδάνη και βάσει της από 24.10.1936 διαθήκης του, το ακίνητο επί της οδού Οθ.Αμαλίας 6 και Σανταρόζα ( αποθήκες ΜΠΑΡΡΥ) περιέρχεται στο ίδρυμα  ΜΠΕΜΠΗ Ι.  ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΗ, το σημερινό Γ.Ν.Π.Π.ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, μαζί με όλη την ακίνητη περιουσία του.

Το 1996, κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας το ακίνητο (αποθήκες ΜΠΑΡΡΥ), παραχωρείται για 10  χρόνια στον Δήμο Πατρέων για πολιτιστικούς σκοπούς.

Το κτήριο  του Ι.ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΗ που το δώρισε στο Νοσοκομείο μας έχει καθιερωθεί συναισθηματικά στην ιστορική μνήμη των Πατρινών και κουβαλά την αίγλη της μεγάλης ανάπτυξης του λιμανιού της πόλης μας.

Οφείλουμε να διατηρήσουμε άσβεστο το όνομα αυτού του μεγάλου ευεργέτη για την πόλη μας, του  ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΗ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Καραμανδανείου είναι κάθε φορά ο εκάστοτε Δήμαρχος, δηλαδή ο Κώστας Πελετίδης, η παράταξη του οποίου εισήγαγε προς ψήφιση και υπερψήφισε  την πρόταση  της μετονομασίας του Μπάρρυ σε Θέατρο Κώστας Καζάκος. 

Δείτε εδώ την παρέμβαση του thebest.gr Καζάκος το Μπάρρυ; Γιατί όχι και Βόγλης ο Λαδόπουλος και Λυμπεροπούλου η Πειραϊκή;  

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις