Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τασία Μανωλοπούλου: Ούτε ομοφωνία υπήρξε, ούτε απαρτία για Μπάρρυ- Να μην αποφασίζουν οι μη Πατρινοί

Τασία Μανωλοπούλου: Ούτε ομοφωνία υπήρξε...

Διευρύνονται οι αντιδράσεις

Διευρύνεται ο κύκλος των αντιδράσεων για τη μετονομασία του θεάτρου Μπάρρυ που στεγάζεται στις σταφιδαποθήκες Μπάρρυ, σε θέατρο Κώστα Καζάκου, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ η οποία παρουσιάστηκε ως ομόφωνη.


«Ούτε ομοφωνία υπήρξε, ούτε απαρτία» λέει στο thebest.gr η Τασία Μανωλοπούλου, μέλος του Δ.Σ. η οποία διατυπώνει τη διαφωνία της με έμφαση επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην σεβόμαστε την ιστορία της πόλης και των κτιρίων της και να προχωράμε ελαφρά τη καρδία σε τέτοιες αποφάσεις που δεν τιμούν την πόλη και το παρελθόν της.
«Να μην αποφασίζουν οι μη Πατρινοί» σχολιάζει με νόημα η κ. Μανωλοπούλου.

Αναφέρει συγκεκριμένα η κ. Μανωλοπούλου

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει ομοφωνία στην «παραφωνία»./Όταν λαμβάνεις την ακόλουθη πρόσκληση :«Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ. αύριο ημέρα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 14:00 στο χώρο του κτιρίου Μπάρρυ προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή Κώστα Καζάκο. Η συνεδρίαση θα είναι ανοιχτή και για όλους τους εργαζόμενους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.»


Φαντάζεσαι - όπως υποθέτω και ο κάθε νοήμων άνθρωπος - ότι πρόκειται για μια συνεδρίαση που θα αποφασίσει , με την αφορμή της εκδημίας του καθόλα σεβαστού Κώστα Καζακου , έναν τρόπο συμπαράστασης , ένα ψήφισμα , μια εκδήλωση - αφιέρωμα , όλα αυτά που η κοινή λογική και η συνήθης πρακτική προτάσσει .
Που να φανταστεί κάποιος ότι χωρίς προαναγγελία θέματος (που δεν είναι τόσο απλό ), χωρίς αυξημένη αν όχι πλήρη απαρτία, χωρίς καμία εκτενή συζήτηση, θα παιρνόταν μια τόσο σοβαρή απόφαση. Μια απόφαση με μεγάλες ευθύνες ως προς το παρελθόν αλλά και ως προς το μέλλον .

Αν ακόμα θέλουμε να σταθούμε στον ίδιο τον Κώστα Καζάκο, η περηφάνια του και η αξιοπρέπεια του δεν θα επέτρεπαν να «κλέψει» κάτι αλλά θα επιθυμούσε να δημιουργηθεί κάτι νέο προς τιμήν του .

Η ιστορία της Πάτρας κι εν προκειμένω του κτιρίου ΜΠΑΡΡΥ, έχει γραφτεί και δεν μπορεί να αλλάζει κατά το - κάθε κομματικό - δοκούν .

Όχι ! Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη όπως και η απαρτία δεν ήταν αυξημένη . Κι αν αυτοί που ΔΕΝ είναι Πατρινοί και καλούνται να αποφασίζουν για την Πάτρα ΔΕΝ ξέρουν την ιστορία της , καλό είναι να την μαθαίνουν πρώτα .


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις