Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει η ενορία της Αγίας Σοφίας απόψε και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Πάτρα: Πανηγυρίζει η ενορία της Αγίας Σο...

Τόσο απόψε στον αρχιερατικό εσπερινό όσο και το πρωί του Σαββάτου στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Την μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της, Πίστης, Αγάπης και Ελπίδας τιμά η εκκλησία μας στις 17 Σεπτεμβρίου και στην πόλη της Πάτρας ως γνωστόν πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγ. Σοφίας στην ομώνυμη περιοχή.

Ο διήμερος πανηγυρικός εορτασμός ξεκίνησε με την έξοδο και τοποθέτηση της εικόνας της Αγίας Σοφίας στην είσοδο του ναού ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα απόψε Παρασκευή 16/9 στις 19.00 θα τελεστεί αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο. Θα ακολουθήσει στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα προεξάρχει ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος. Η μικρά, ιερά αγρυπνία θα διαρκέσει έως και περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Ανήμερα το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 στις 7 με 10 το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρρυοστόμου, ο οποίος και προβεί σε χειροτονία Διακόνου.

Ο φετινός εορτασμός στην πολυπληθή ενορία του ναού της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο 17/9/2022 στις 18.30 με τον μεθεόρτιο εσπερινό και εν συνεχεία με τη λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Σοφίας στους γύρω δρόμους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις