Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατολίσθηση στο Ναυάγιο Ζακύνθου λόγω του σεισμού, λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση Παπαδόπουλου

Κατολίσθηση στο Ναυάγιο Ζακύνθου λόγω το...

Αποκόλληση και πτώση βράχων στον κόλπο του Ναυαγίου σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση στα 5,2 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά.

Νέες κατολισθήσεις στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου έφερε ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 10:36 στην Κεφαλονιά.Φωτογραφία που βλέπει το φως της δημοσιότητας από την θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου απεικονίζει μικρή κατολίσθηση που προκλήθηκε από την σεισμική δόνηση των 5,4 Ρίχτερ στην είσοδο του κόλπου.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το Ναυάγιο είχε κρούσει λίγες ημέρες πριν με ανάρτησή του στο Facebook ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο γνωστός επιστήμονας, προειδοποιούσε για την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ασφαλείας στην παραλία, η οποία παρά το εντυπωσιακό της τοπίο, δεν παύει να ενέχει κινδύνους, λόγω των ψηλών βράχων που την περιτρυγυρίζουν.

 
Ο κ. Παπαδόπουλος τόνιζε μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ότι «με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν» τα βράχια και υπενθύμισε το ατύχημα που έγινε πριν τέσσερα χρόνια, όταν χωρίς καν να γίνει σεισμός, μέρος των πρανών κατέρρευσε με αποτέλεσμα οι τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι. «Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επιστήμονας.

Αναλυτικά όσα έγραφε στην ανάρτηση
«Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!

Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς - μικρό ευτυχώς - κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.

Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία"».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει σημειωθεί τραυματισμός ενώ αυτή τη στιγμή.

 
Σύμφωνα με το imerazante, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις