Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από 1η έως και 7 Σεπτεμβρίου 2022

Τι προβάλλει το Odeon Veso Mare από 1η έ...

Οι καινούριες ταινίες είναι το θρίλερ "Πτώση", το "Εκεί που τραγουδάνε οι Καραβίδες" και το "Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής"

Τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα από την Πέμπτη 1η έως και την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 θα προβάλλονται στο Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, οι εξής ταινίες:

Αίθουσα 5 στις 21.00 και Αίθουσα 7 στις 22.00 καθημερινά

"Πτώση - Fall"

Φιλμ αγωνίας, αδρεναλίνης και η απόλυτη ταινία…υψοφοβίας όπως διαφημίστηκε, σε διανομή από την ODEON.

Για τις κολλητές φίλες Μπέκι (Γκρέις Κάρολαϊν Κάρεϊ) και Χάντερ (Βιρτζίνια Γκάρντνερ), η ζωή είναι να κατακτάς τους φόβους σου και να ξεπερνάς τα όριά σου. Όμως, αφού αποφασίσουν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή ενός απομακρυσμένου και εγκαταλελειμμένου πύργου 600 μέτρων, δεν θα έχουν τρόπο να κατέβουν. Τώρα, οι αναρριχητικές δεξιότητες των δύο θα δοκιμαστούν καθώς αγωνίζονται απεγνωσμένα για να επιβιώσουν από τα στοιχεία της φύσης, την έλλειψη προμηθειών και τα ιλιγγιώδη ύψη, σε αυτό το γεμάτο αδρεναλίνη θρίλερ με συμπρωταγωνιστή τον Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Μαν

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γκρέις Κάρολαϊν Κάρεϊ, Βιρτζίνια Γκάρντνερ, Μέισον Γκούντινγκ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν.

Το φιλμ ήδη προβάλλεται στο εξωτερικό με τις εισπράξεις να έχουν φτάσει τα 8 εκατ. δολάρια.

Διάρκεια: 107 λεπτά.

Αίθουσα 1 στις 19.10 καθημερινά,

Αίθουσα 8 στις 21.30 καθημερινά,

Αίθουσα 3 στις 22.30 καθημερινά

"Three Thousand Years of Longing - Τρία Χρόνια Προσμονής"

Ταινία φαντασίας σε σκηνοθεσία του Ελληνοαυστραλού, τιμημένου με Όσκαρ, Τζορτζ Μίλερ και σε σενάριο (βασισμένο σε διήγημα της Αντόνια Σούζαν Μπάιατ) που συνυπογράφουν οι: Τζορτζ Μίλερ, Ογκάστα Γκορ.

Πρωταγωνιστούν οι: Ίντρις Έλμπα, Τίλντα Σουίντον, Ααμίτο Λαγκούμ, Νικολά Μουάβαντ.

Η Τίλντα Σουίντον (Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν) και ο Ίντρις Έλμπα (του τηλεοπτικού Luther) πρωταγωνιστούν στη θεαματική, μαγική περιπέτεια του εξαιρετικού Τζορτζ Μίλερ (Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής). Το καταιγιστικό και εντυπωσιακό θέαμα θυμίζει τις Χίλιες και Μία Νύχτες σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή με την παραμυθένια διάσταση της ιστορίας να απογειώνεται από το σουρεαλιστικό όραμα του δημιουργού. Ένα σαγηνευτικό, επικό ψηφιδωτό από ιστορίες που μας ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το παλάτι του Σουλεϊμάν και την αυλή της βασίλισσας του Σαβά.

Σύνοψη

Η Δρ. Αλήθεια Μπίνι (Τίλντα Σουίντον) είναι μία ακαδημαϊκός ικανοποιημένη από τη ζωή της, ένα πλάσμα ταγμένο στη λογική.  Ενώ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο, συναντά ένα Τζίνι (Ίντρις Έλμπα) που της προσφέρει τρεις ευχές με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Όμως, η πρόταση του πέφτει πάνω σε δύο εμπόδια. Πρώτον, εκείνη αμφιβάλλει ότι είναι αληθινός και δεύτερον, ούσα ακαδημαϊκός στον τομέα των μύθων και της ιστορίας, γνωρίζει καλά ότι όλες οι διηγήσεις με τις ευχές που εκπληρώνονται δεν έχουν καλό τέλος. Το Τζίνι υπερασπίζεται τη θέση του εξιστορούμενο φανταστικές ιστορίες από το παρελθόν του. Τελικά, την παρασύρει και εκείνη κάνει μια ευχή που εκπλήσσει και τους δύο.

Διανομή από την Tanweer.

Η ταινία στο ξεκίνημα της το περασμένο σαββατοκύριακο έκανε εισπράξεις κοντά στα 4 εκατ. δολάρια.

Διάρκεια: 108 λεπτά.

Αίθουσα 6 στις 19.20 και στις 21.40 καθημερινά,

«Εκεί που Τραγουδάνε οι Καραβίδες – Where the Crawdads Sing»

Μια σαγηνευτική ιστορία μυστηρίου βασισμένη στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα, η ταινία "Εκεί Που Τραγουδάνε Οι Καραβίδες" αφηγείται την ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που εγκαταλείφθηκε τους ανθρώπους και μεγάλωσε μέχρι την ενηλικίωση στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Για χρόνια, οι φήμες για την «Πιτσιρίκα του Βάλτου» στοίχειωναν το Μπάρκλι Κοόυβ, απομονώνοντας την ευαίσθητη κι έξυπνη Κάια από την κοινότητά της. 

Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, η κοινωνία την βαφτίζει ως κύρια ύποπτη. Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία για το τι πραγματικά συνέβη περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονταν μέσα στο βάλτο.

Σκηνοθεσία: Olivia Newman

Σενάριο: Lucy Alibar, βασισμένο στο βιβλίο από την Delia Owens που κυκλοφορεί και στα ελληνικά.

Πρωταγωνιστούν οι: Daisy Edgar – Jones, Taylor John Smith, Harris Dickinson, Michael Hyatt, Sterling Macer, Jr. και ο David Strathairn.

Η ταινία ήδη προβάλλεται με επιτυχία στο εξωτερικό με τις εισπράξεις ήδη να πλησιάζουν τα 110 εκατ. δολάρια.

Διανομή από την Feelgood.

Διάρκεια: 125 λεπτά.

 

Αίθουσα 1 στις 21.20 καθημερινά

"Ούτε Καν - Nope"

To φιλμ τρόμου «Ούτε Καν», σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Τζόρνταν Πιλ, έκανε πρεμιέρα στους Ελληνικούς κινηματογράφους στις 25 Αυγούστου σε διανομή από την Tulip.

Ο Αφροαμερικανός Τζόρνταν Πιλ, συντάραξε και επαναπροσδιόρισε το μοντέρνο σινεμά τρόμου με τις ταινίες «Τρέξε! - Get Out» και «Εμείς – Us». Φέτος δίνει μια νέα πνοή στο σινεμά του φανταστικού με ένα νέο ποπ εφιάλτη: το έπος κοσμικού τρόμου, με τίτλο «Ούτε Καν – Nope» που ήδη προβάλλεται με επιτυχία στις Αμερικανικές αίθουσες έχοντας φτάσει τα 118 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν ακόμη 31,3 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ταινία έχει για πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με Όσκαρ Ντάνιελ Καλούγια (Get Out, Judas and the Black Messiah), με την Κέκε Πάλμερ (Hustlers, Alice) και τον υποψήφιο για Oscar, Στίβεν Γέουν (Minari, Okja), που είναι οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου φαραγγιού της ενδοχώρας στην Καλιφόρνια, οι οποίοι θα γίνουν μάρτυρες μιας ανείπωτης αποκάλυψης.

Η ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούν ο Μάικ Γουίνκοτ (Hitchcock, Westworld) και ο Μπράντον Περέα (The OA, American Insurrection) είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Τζόρνταν Πιλ, ενώ παραγωγός είναι ο Ίαν Κούπερ (Us, Candyman) μαζί με τον Πιλ, για λογαριαμό της Monkeypaw Productions. Την ταινία διανείμει παγκοσμίως η Universal Pictures.

Διάρκεια: 130 λεπτά.

Στο ξεκίνημα της στο ελληνικό box office, έκοψε το 4ήμερο, 25-28/8, πάνω από 9.100 εισιτήρια.

Αίθουσα 3 στις 20.00 καθημερινά

«After 4: Για Πάντα Μαζί - After Ever Happy»

Το τέταρτο μέρος του franchise “After” βρίσκει την Τέσα και τον Χάρντιν  σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Θα συνεχίσει η Τέσα να τον σώζει και ταυτόχρονα να προσπαθεί να σώσει την σχέση τους ή ήρθε η ώρα να σώσει τον εαυτό της; Όσο ο Χάρντιν βρίσκεται στο Λονδίνο για τον γάμο της μητέρας του βυθίζεται όλο και περισσότερο στο σκοτάδι, ενώ η Τέσα επιστρέφει στο Σιάτλ σε μια τραγική κατάσταση. Αν θέλουν η αγάπη τους να επιβιώσει θα πρέπει πρώτα να δουλέψουν πάνω στον ίδιο τους τον εαυτό, ο καθένας ξεχωριστά. Τα μονοπάτια τους όμως θα τους φέρουν ξανά κοντά;

Σκηνοθεσία: Castille Landon.

Με τους: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Kiana Madeira, Louise Lombard, Chance Perdomo, Rob Estes, Carter Jenkins, Jack Bandeira.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο Ελληνικό box office το φιλμ έκοψε στο ξεκίνημα του, 8.400 εισιτήρια.

Διάρκεια: 119 λεπτά.

Αίθουσα 3 στις 18.00 μόνο το σαββατοκύριακο,

Αίθουσα 7 στις 18.30 μόνο το σαββατοκύριακο και στις 20.15 καθημερινά,

Αίθουσα 5 στις 19.00 καθημερινά,

Αίθουσα 8 στις 19.30 καθημερινά

«Minions: Η Άνοδος του Γκρου - Minions 2: The Rise of Gru»

Τα Μίνιονς -και ο Γκρου φυσικά- επιστρέφουν σε ένα prequel / συνέχεια του animated saga της απόλυτης κακίας, σε σκηνοθεσία του Κάιλ Μπάλντα. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του '70 κι ο μικρός Γκρου, που ονειρεύεται να γίνει ο χειρότερος κακός της Ιστορίας, έχει βάλει στόχο: να αποδείξει ότι είναι τόσο κακός, ώστε να γίνει μέλος της ομάδας Vicious 6 που θαυμάζει. Ωστόσο όλα θα πάνε χάλια και ο Γκρου αντί για μέλος, γίνεται ο χειρότερος εχθρός των Vicious 6: στο πλευρό του για να γλιτώσει θα σταθούν, φυσικά, οι μικροσκοπικοί δυσνόητοι αξιολάτρευτοι κίτρινοι φίλοι του, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ κι ο Μπομπ.

Πρόκειται για την τέταρτη «συνέχεια» του επιτυχημένου franchise του «Εγώ, ο Απαισιότατος». Η ταινία από την Πέμπτη 25 Αυγούστου θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγεται και ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η ταινία "έσκισε" στο ελληνικό box office & ήδη κοντεύει σε σχεδόν 2 εβδομάδες προβολής τα 90.000 εισιτήρια ενώ στο εξωτερικό οι παγκόσμιες εισπράξεις είναι στα 870 εκατ. δολάρια.

Στην αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι φωνές των: Στιβ Καρέλ, Ταράτζι Π. Χένσον, Μισέλ Γιέο, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Λούσι Λόλες, Τζούλι Αντριους, Ντολφ Λούντγκρεν, Ντάνι Τρέχο.

Διάρκεια: 88 λεπτά

Διανομή: Tulip Entertainment.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture