Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Την 1η Σεπτεμβρίου 2022 κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα η περιπέτεια φαντασίας "Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής"

Την 1η Σεπτεμβρίου 2022 κάνει πρεμιέρα σ...

Η σκηνοθεσία είναι του Ελληνοαυστραλού Τζορτζ Μίλερ και παίζουν οι Τίλντα Σουίντον και Ίντρις Έλμπα

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες η περιπέτεια φαντασίας “Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής - Three Thousand Years of Longing» σε σκηνοθεσία του 77χρονου Αυστραλού δημιουργού Τζορτζ Μίλερ και σε σενάριο (βασισμένο σε διήγημα της Αντόνια Σούζαν Μπάιατ) που συνυπέγραψαν οι: Τζορτζ Μίλερ, Ογκάστα Γκορ.

Στο φιλμ που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών και στις Αμερικάνικες αίθουσες βγαίνει στις 26/8 από το στούντιο Metro-Goldwyn-Mayer μέσω της United Artists Releasing, πρωταγωνιστούν οι: Ίντρις Έλμπα, Τίλντα Σουίντον, Ααμίτο Λαγκούμ, Νικολά Μουάβαντ.

Η Τίλντα Σουίντον (Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν) και ο γοητευτικός Ίντρις Έλμπα (του τηλεοπτικού Luther και πολλών κινηματογραφικών φιλμ όπως το «Mandela: Long Walk to Freedom» το 2013) πρωταγωνιστούν στη θεαματική, μαγική περιπέτεια του εξαιρετικού Τζορτζ Μίλερ (Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής). Ο Μίλερ έχει επίσης σκηνοθετήσει εκτός από τις ταινίες Mad Max, το κοινωνικοδραματικό φιλμ «Lorenzo's Oil» το 1992 για το οποίο και προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου, και την περιπέτεια φαντασίας του 1987 «The Witches of Eastwick» με τον Τζακ Νίκολσον. Ο Ελληνοαυστραλός Μίλερ (με καταγωγή από την Λακωνία) προτάθηκε για Όσκαρ και με το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» το 2015 (για καλύτερη σκηνοθεσία και καλύτερη ταινία ως παραγωγός) ενώ τιμήθηκε με Όσκαρ για το υπέροχο Animated φιλμ «Happy Feet» το 2006. Ακόμα προτάθηκε και για το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου το 1995 για το «Babe».

Το καταιγιστικό και εντυπωσιακό θέαμα της νέας του δουλειάς με τίτλο “Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Προσμονής» θυμίζει, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, τις Χίλιες και Μία Νύχτες σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή με την παραμυθένια διάσταση της ιστορίας να απογειώνεται από το σουρεαλιστικό όραμα του δημιουργού. Ένα σαγηνευτικό, επικό ψηφιδωτό από ιστορίες που μας ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το παλάτι του Σουλεϊμάν και την αυλή της βασίλισσας του Σαβά…

Σύνοψη

Η Δρ. Αλήθεια Μπίνι (Τίλντα Σουίντον) είναι μία ακαδημαϊκός ικανοποιημένη από τη ζωή της, ένα πλάσμα ταγμένο στη λογική.  Ενώ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για ένα συνέδριο, συναντά ένα Τζίνι (Ίντρις Έλμπα) που της προσφέρει τρεις ευχές με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Όμως, η πρόταση του πέφτει πάνω σε δύο εμπόδια. Πρώτον, εκείνη αμφιβάλλει ότι είναι αληθινός και δεύτερον, ούσα ακαδημαϊκός στον τομέα των μύθων και της ιστορίας, γνωρίζει καλά ότι όλες οι διηγήσεις με τις ευχές που εκπληρώνονται δεν έχουν καλό τέλος. Το Τζίνι υπερασπίζεται τη θέση του εξιστορούμενο φανταστικές ιστορίες από το παρελθόν του. Τελικά, την παρασύρει και εκείνη κάνει μια ευχή που εκπλήσσει και τους δύο.

Το φιλμ «Three Thousand Years of Longing» διάρκειας 108 λεπτών και με προϋπολογισμό 60 εκατ. δολάρια, θα βγει 1η Σεπτεμβρίου και στην Αυστραλία. Στη χώρα μας την διανομή της ταινίας έχει αναλάβει η Tanweer.

Περιμένουμε το φιλμ για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture