Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Συγκίνηση για το θάνατο της 32χρονης ηθοποιού Σάρλμπι Ντιν που πρωταγωνίστησε στο "Τρίγωνο της Θλίψης"

Συγκίνηση για το θάνατο της 32χρονης ηθο...

Το φιλμ που γυρίστηκε στη χώρα μας, τιμήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών με τον Χρυσό Φοίνικα

Μεγάλη θλίψη προξένησε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή στα 32 της μόλις χρόνια, η Σάρλμπι Ντιν - Charlbi Dean , η πρωταγωνίστρια του βραβευμένου με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών 2022, «Το Τρίγωνο της Θλίψης» σε σκηνοθεσία του Ρούμπεν Έστλουντ.

Μοντέλο και φιλόδοξη ηθοποιός με συμμετοχές σε σχετικά άγνωστες ταινίες («Spud» του 2010, «Death Race 3: Inferno» του 2013, «Blood in the Water» του 2016, «Don't Sleep» του 2017 και «Porthole» του 2018) και πιο γνωστή της προϋπηρεσία στους δύο κύκλους του «Black Lightning» του CW, η Σάρλμπι Ντιν πέθανε όπως έγινε γνωστό, στις 29 Αυγούστου του 2022 στη Νέα Υόρκη, από μια ξαφνική αρρώστια, στην ηλικία των 32 ετών.

Δουλεύοντας από τα 13 της χρόνια στις διεθνείς πασαρέλες του κόσμου, βρήκε τον πρώτο μεγάλο ρόλο της στο σινεμά με το «Τρίγωνο της Θλίψης» του Σουηδού δημιουργού Ρούμπεν Έστλουντ, την ταινία που γνώρισε τον απόλυτο θρίαμβο φέτος στις Κάννες, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα. Μάλιστα η ταινία γυρίστηκε στη χώρα μας και έχει προγραμματιστεί ειδική προβολή στις 5/9 στην παραλία Χιλιαδού στην Εύβοια από το Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.

«Ξέρετε, δεν είχα καμία σχέση με το σινεμά. Μεγάλωσα στο Κέιπ Τάουν, σ’ ένα φτωχικό σπίτι όπου η τηλεόραση έκλεινε στις 7 το απόγευμα - έπρεπε να πληρώνεις έξτρα στο λογαριασμό του ρεύματος για να βλέπεις το νυχτερινό πρόγραμμα που είχε ταινίες. Και οι γονείς μου δεν είχαν. Οπότε, δεν είχα καμία κινηματογραφική εμπειρία - είχα δει μόνο κάποια παιδικά της Disney. Όταν πήγα στην Αμερική, άρχισα να βλέπω σινεμά. Μία από τις πρώτες ταινίες που είδα ήταν “Το Τετράγωνο” του Ρούμπεν. Βγήκα από το σινεμά της γειτονιάς μου, το “Angelica” της Νέας Υόρκης, και ήμουν θυμωμένη. Θυμωμένη που είχα χάσει τόσες ταινίες στη ζωή μου, που είχα τόσα να μάθω από την αρχή. Και, ταυτόχρονα, ήξερα για πρώτη φορά τι ήθελα να γίνω. Ήθελα να γίνω ηθοποιός και να παίξω σε τέτοιες ταινίες. Πήγα σε σχολή υποκριτικής, το πήρα πολύ σοβαρά. Όταν μου είπαν ότι ο Ρούμπεν με ζήτησε να περάσω από ακρόαση για την επόμενη ταινία του, έπαθα σοκ. Ταυτόχρονα δεν πίστευα ότι εγώ, χωρίς καμία εμπειρία, θα πάρω το ρόλο. Όταν με πήραν τηλέφωνο, δεν μπορούσα να το πιστέψω!», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους.

Για την ταινία «Το Τρίγωνο της Θλίψης» η Charlbi Dean όπως είδαμε στο flix.gr, είχε αναφέρει στην δημοσιογράφο Πόλυ Λυκούργου.

«Στην αρχή ο Ρούμπεν Έστλουντ μάς είπε την ιδέα και τη βασική πλοκή της ταινίας, ναι. Κάναμε πάρα πολλές πρόβες, πολλούς αυτοσχεδιασμούς, δουλέψαμε ιδέες και αλλάζαμε πράγματα. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, μάς έδωσε το σενάριο, ένα σενάριο που κι αυτός έγραψε μετά από όλους αυτούς τους πειραματισμούς. Βέβαια, ακόμα και τότε, δεν ήθελε να το ακολουθήσουμε ακριβώς. Μας έλεγε “ξεχάστε τους διαλόγους που έχω γράψει, παίξτε ελεύθερα». Για μένα αυτό ήταν πολύ βασανιστικό - δεν είχα εμπειρία, ήταν η πρώτη μου ταινία, οπότε μου δημιουργούσε ασφάλεια να ξέρω ακριβώς τις ατάκες μου. Εκείνος δεν το ήθελε αυτό. Μου το εξήγησε από την πρώτη στιγμή: ακόμα κι αν μία λήψη πάει εξαιρετικά, εκείνος θα τη δοκιμάσει ξανά και ξανά και ξανά, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Και πάλι με ρώτησε αντέχω κάτι τέτοιο. Εκεί βοήθησε η προϋπηρεσία στο μόντελινγκ: είμαι στρατιώτης στη δουλειά, δεν κωλώνω με τις πολλές ώρες».

Στην ταινία η ηρωίδα της είναι ένα κακομαθημένο μοντέλο που θα βρεθεί σε συνθήκες σκληρής επιβίωσης στη φύση, οπότε η ομορφιά της της είναι άχρηστη.

«Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνεις στη συνεργασία σου με τον Ρούμπεν είναι ότι η κωμωδία θα προκύψει μέσα από τον κανιβαλισμό των χαρακτήρων. Ό,τι στην πραγματική ζωή θα έφερνε οποιονδήποτε σε αμηχανία και βαθιά ντροπή, αυτό θα χρησιμοποιήσει ως εργαλείο για να παράξει κωμωδία. Οπότε, αποχαιρέτα κάθε ματαιοδοξία που μπορεί να έχεις - θα σε τσαλακώσει σε σημείο εντελώς οριακό για τον ναρκισσισμό σου. Αν αντέχεις, θα είσαι μέρος της ταινίας του. Κι εγώ ήθελα πάρα πολύ να παίξω σε ταινία του. Και σε κερδίζει ο Ρούμπεν με την αυτοπεποίθηση του: είναι ο αρχηγός, ξέρει τι κάνει. Ταυτόχρονα όμως είναι πολύ προσιτός, ταπεινός, σε φροντίζει και πάντα θα σου επιτρέψει να δοκιμάσεις και τη δική σου ιδέα, ποτέ δε θα σε σνομπάρει. Οπότε τον εμπιστεύεσαι», είχε αναφέρει.

Όσο για πώς ήταν η εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα, η Σάρλμπι Ντιν είχε τονίσει τα εξής:

«Παρόλο που τα γυρίσματα έγιναν μέσα σε συνθήκες lockdown, περάσαμε εξαιρετικά στην Ελλάδα. Τα γυρίσματα έγιναν σε μία παραλία της Εύβοιας, τη Χιλιαδού - μάλιστα κάποιοι από τους μόνιμους που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ εκεί, εμφανίστηκαν σε μικρούς ρόλους στην ταινία, όπως ο σέξι ναύτης. Το καλό ήταν ότι όταν γυρίζεις μια ταινία σ’ ένα τόσο μικρό μέρος, περνάς όλη τη μέρα μαζί με τους συμπρωταγωνιστές και το συνεργείο. Δένεσαι πραγματικά. Μαζί δουλεύαμε, μαζί τρώγαμε στις ταβερνούλες, στο ίδιο ξενοδοχείο μέναμε. Ο Ρούντι (Γούντι Χάρελσον) κι εγώ παίζαμε κιθάρα και τραγουδούσαμε κάθε βράδυ. Ήταν υπέροχα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture