Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στα 2,6 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο, ξεπερνούν τις αντίστοιχες του 2019

Στα 2,6 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπρά...

Η ανάρτηση του υπουργού Τουρισμού

Όπως αναφέρει η ΤτΕ, «η αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών οφείλεται στη βελτίωση πρωτίστως του ισοζυγίου ταξιδιωτικών υπηρεσιών και δευτερευόντως των άλλων επιμέρους ισοζυγίων. Οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 241,5% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 224,5% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021. Σημειώνεται ότι σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 οι αφίξεις ανήλθαν στο 89,0% και οι εισπράξεις ξεπέρασαν το αντίστοιχο επίπεδο», καθώς διαμορφώθηκαν στα 2,61 δισ. ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι τον Ιούνιο του 2021 οι εισπράξεις ήταν 806 εκατ. ευρώ, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2020 μόλις 83 εκατ. ευρώ.

Στην αύξηση των εισπράξεων αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Ιούνιο είναι 2,6 δισ. ξεπερνώντας τις αντίστοιχες του 2019. Σε μια δύσκολη χρονιά με πολλαπλές κρίσεις, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να στηρίξουμε τη μέση ελληνική οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο υπουργός Τουρισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις