Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε ξαφνικά 45χρονος γνωστός ψυχίατρος, ετοίμαζε εγκαίνια για το νέο του ιατρείο

Πέθανε ξαφνικά 45χρονος γνωστός ψυχίατρο...

Στην Αθήνα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από τον ξαφνικό θάνατο του γνωστού ψυχιάτρου, Σπύρου Ροδιτάκη σε ηλικία 45 ετών. Ο ίδιος ετοίμαζε να κάνει εγκαίνια στο νέο του ιατρείο στη Νέα Σμύρνη.
Ο Σπύρος Ροδιτάκης άφησε την τελευταία του πνοή στην Αθήνα, όπου και κατοικούσε.

Ο 45χρονος είχε αρκετές μέρες να επικοινωνήσει με τους δικούς του, ενώ μετά από επικοινωνία που είχαν με γειτόνισσα του, ενημερώθηκαν ότι το κλιματιστικό λειτουργούσε ασταμάτητα για τρεις ημέρες.

Η αστυνομία έφθασε στο διαμέρισμα μετά από σχετική ενημέρωση και εντόπισε νεκρό τον 45χρονο γιατρό από ανακοπή καρδιάς.

 
Σύμφωνα με τον taxydromo.gr, εισήχθη 2ος στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και με την ολοκλήρωση των σπουδών του ακολούθησε την ειδικότητα του ψυχιάτρου και ειδικεύτηκε πιο συγκεκριμένα στην παιδοψυχιατρική. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, πάνω στην ειδικότητα της ψυχιατρικής παιδιών και εφήβων.

Ξεχώρισε γρήγορα ανάμεσα σε άλλους επιστήμονες, γι’ αυτό και εργάστηκε ως ψυχίατρος σε κορυφαίο Ψυχιατρείο της Γαλλίας. Η επιστημονική του διαδρομή συνεχίστηκε με ακόμη μία μεγάλη διάκριση. Τα τελευταία πέντε χρόνια πριν επιστρέψει στην Ελλάδα έλαβε πρόσκληση και την αποδέχθηκε να εργαστεί στο Δημόσιο Ψυχιατρείο της Γενεύης. Ταυτόχρονα, ορίστηκε ως ο πραγματογνώμονας για λογαριασμό της ελβετικής δικαιοσύνης.

 
Με αξιόλογες σπουδές, αλλά και πολύτιμη εμπειρία από τις κορυφαίες θέσεις στις οποίες άσκησε το λειτούργημά του στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα, εγκαταστάθηκε στην πρωτεύουσα και ετοίμαζε γεμάτος όνειρα το ιδιωτικό ιατρείο του στη Νέα Σμύρνη. Είχε τακτοποιήσει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και αστείρευτη όρεξη για προσφορά στον συνάνθρωπό του. Το ιατρείο επρόκειτο να ανοίξει την Δευτέρα, ενώ σχεδίαζε και τα εγκαίνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις