Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Μάκης Σέργιος- ΘαλασσοΛύκοι: Ένα δυνατό μυθιστόρημα «ακτινογραφία» της διαπλοκής στη... θάλασσα

Μάκης Σέργιος- ΘαλασσοΛύκοι: Ένα δυνατό ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Αγωνία μέχρι την τελευταία του σελίδα

H δύναμη της εξουσίας, η ωμή πλευρά της πολιτικής και η αθλιότητα του πλέγματος συμφερόντων περί τα πολιτικά πρόσωπα, διαδικασία που οδήγησε και εξακολουθεί να οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική παρακμή είναι ο καμβάς του δεύτερου βιβλίου του Μάκη Σέργιου με τίτλο «ΘαλασσοΛύκοι» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Πρόκειται για μια ιδιοφυή ακτινογραφία της διαπλοκής έτσι όπως αυτή εξελίσσεται στο βάθος των χρόνων, της διαφθοράς των προσώπων που ασκούν εξουσία, αλλά και των «εντολέων» τους, των "ομήρων" και των "δραστών", με επίκεντρο-στην παρούσα φάση- το χώρο της Ναυτιλίας, όπου έχουν γραφτεί και ορισμένα από τα πλέον ευφάνταστα σενάρια σκανδάλων είτε αυτά έχουν δει, είτε δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η διείσδυση των μεγάλων κεφαλαίων στις κυβερνήσεις, στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ΕΛ.ΑΣ. η εκμετάλλευση του μεταναστευτικού και η χρήση του ως μοχλού οικονομικού κέρδους, γίνονται με την πένα του Μάκη Σέργιου ένα δυνατό πολτικό-οικονομικό θρίλερ που σε κρατάει σε αγωνία έως την τελευταία του σελίδα.

Η χρόνια ανάμιξη του συγγραφέα με τα ΜΜΕ του δίνει τα όπλα να «πολεμήσει» με τις λέξεις εισβάλλοντας με ρεαλισμό στα πρόσωπα και τις καταστάσεις, δομώντας πειστικούς ήρωες οι οποίοι είναι εύκολα «αναγνώσιμοι» από όσους παρακολουθούν την πολιτική ζωή του τόπου στα χρόνια από τη μεταπολίτευση και μετά ενώ το βιβλίο και οι καταστάσεις, λειτουργούν υπαινικτικά και ως προς την κίνηση προβληματισμών σε σχέση με το σήμερα, όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα αλλά και σε ό,τι αφορά την παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκακιέρα.

Η γλώσσα του Σέργιου είναι άμεση και ευθεία, ζωηρή και περιεκτική όπως και οι διάλογοι των ηρώων του.

Παρών και ο έρωτας, ο οποίος αν και κάνει εμφάνιση από τις πρώτες σελίδες, έρχεται στο τέλος να οδηγήσει την δραματική ηρωίδα του βιβλίου στην ελπίδα.

Οι «ΘαλασσοΛύκοι» είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα, που πέρα του ψυχαγωγικού σκέλους, προσφέρει στον αναγνώστη  γνώση της  διαπλοκής και των μηχανισμών της, υποψιάζοντάς τον για όσα βλέπει και ακούει.

Το οπισθόφυλλο

Είναι ο κόσμος των ανθρώπων της θάλασσας τόσο ειδυλλιακός, ευαίσθητος και γεμάτος ρομαντισμό, όσο θέλει να τον παρουσιάζει η παράδοση, η τέχνη και οι συλλογικές μνήμες της ανθρώπινης κοινωνίας;
Η Ελίνα Χριστοδούλου, η νεαρή ντετέκτιβ της Σκότλαντ Γιαρντ, στην απελπισμένη προσπάθειά της να κατανοήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα του πατέρα της, του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του ελληνικού Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Διονύση Χριστοδούλου, έρχεται αντιμέτωπη με αμείλικτα ερωτηματικά σχετικά με τη δράση κάποιων από εκείνους που ζουν μέσα, γύρω και από τη θάλασσα.
Πολύ σύντομα, θα ανακαλύψει πως το "ατύχημα" δεν ήταν παρά μία ακόμα δολοφονική ενέργεια, προκειμένου οι τέως φίλοι του πατέρα της να του κλείσουν το στόμα!
Με ανέλπιστο συμπαραστάτη τον υπαστυνόμο Στέφανο Παπαδάτο, επιχειρούν μια ολέθρια κατάδυση στους σκοτεινούς βυθούς των εγκληματικών κυκλωμάτων που λυμαίνονται τις ελληνικές -και όχι μόνο- θάλασσες.
Ούτε η λήθη ούτε ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσα στους δύο νέους δεν μπορούν να τους προστατεύσουν από την εκδικητική μανία του "κτήνους", όταν αυτό στριμώχνεται και νιώθει να απειλείται από τις έρευνες του νεαρού ζευγαριού. Η βίαιη αντίδρασή του, που αφήνει πίσω της θάνατο και καταστροφή, ξέθαψε και ένα ζοφερό παρελθόν για το οποίο η Ελίνα Χριστοδούλου θα προτιμούσε να μην έχει μάθει τίποτα και ποτέ!

 

Λίγα Λόγια για το Συγγραφέα

Ο Μάκης Σέργιος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957, όπου και μεγάλωσε, εργάστηκε και ζει μέχρι σήμερα.
Σπούδασε στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1975 - 1980) και δίδαξε Φυσική, Χημεία και Μαθηματικά, τα πρώτα χρόνια μετά τις σπουδές του αλλά, επαγγελματικά, τον κέρδισε ο κόσμος των Μέσων Ενημέρωσης.
Από το 1988 μέχρι το 1996, εργάστηκε στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ της Πάτρας, αναλαμβάνοντας και την οικονομική της διαχείριση.
Το 1998, ιδρύει μαζί με δύο συνεργάτες, την εβδομαδιαία εφημερίδα της Πάτρας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, που απoτέλεσε τομή για τα εκδοτικά πράγματα της πόλης του.
Μετά από τρία χρόνια, η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ μεταβιβάζεται σε γνωστή ανώνυμη εταιρεία της Πάτρας και ο Μάκης Σέργιος αγοράζει και εκδίδει συνεχώς, από το 2001, την εβδομαδιαία εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, στη γειτονική Ναύπακτο. Δημοσιογραφεί και αρθρογραφεί σε κάθε φύλλο, κρατώντας και τη διεύθυνση έκδοσής της.
Μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, ασχολήθηκε και με τα συνδικαλιστικά του χώρου των επαρχιακών εφημερίδων.
Η εφημερίδα του, ΕΜΠΡΟΣ Ναυπάκτου, αφού κατέγραψε μια λαμπρή δεκαπενταετή διαδρομή, έκλεισε το 2016, μη αντέχοντας τα απόνερα της οικονομικής κρίσης, δίνοντας ωστόσο, πεντάχρονο, άνισο αγώνα.
Είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Δερματολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας Σοφία Γεωργίου και έχει δύο παιδιά.
Το βιβλίο "ΘαλασσοΛύκοι", είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του ενώ έχει προηγηθεί το "Οι Αριβίστες" (Εκδ. "Ωκεανός"), το 2017

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture