Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Aλλος για Birkin bag; Τρελές πωλήσεις για υπερπολυτελή είδη, παρά τον ενεργειακό εφιάλτη

Aλλος για Birkin bag; Τρελές πωλήσεις γι...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Tο 1% των πλουσίων της οικουμένης ξοδεύει ασταμάτητα, αποφέροντας κέρδη ρεκόρ σε απρόσιτα brands

Οι συνεχείς απειλές του πληθωρισμού, του πολέμου  και της ενεργειακής κρίσης αλλά και άλλα δεινά που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, δεν πτοούν το κοινό των κυριολεκτικά απλησίαστων για τον πολύ κόσμο, υπερπολυτελών ειδών. Τρανό παράδειγμα ο γαλλικός οίκος  Hermes, που στα οικονομικά στοιχεία του τριμήνου αναφέρει κέρδη ρεκόρ, καθώς οι πωλήσεις  αυξήθηκαν σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Κίνα τον Ιούνιο. Η μειοψηφία των υπερβολικά πλουσίων του 1% μπορεί και θέλει να ψωνίζει της περίφημες τσάντες Birkin των 10.000 και όχι μόνο. Όπως σημειώνουν οι μελετητές ο εγκλεισμός της πανδημίας  ώθησε αυτή την προνομιούχα μερίδα των καταναλωτλών σε ακόμα πιο αλόγιστο shopping των κορυφαίων life style labels.

«Η εκπληκτική ανθεκτικότητα των Ευρωπαίων καταναλωτών αντικατοπτρίζεται στο γεγονός πως πολλά luxury σήματα όπως Louis Vuitton, Fendi και Christian Dior καταγράφουν απίστευτα κέρδη τους τελευταίους μήνες», δήλωσε η Rebecca Chesworth, ανώτερη στρατηγική μετοχών στο Investor State Street SPDR ETFs.

 Ενδεικτικό είναι ακόμα πως στην αυτοκινητοβιομηχανία Renault, όπου οι πωλήσεις γενικά έχουν πέσει, καταγράφονται πολύ υψηλότερα κέρδη από την πώληση των πι ακριβών, εξεζητημένων της μοντέλων άνω των 100.000 δολαρίων. Αλλοι ευνοημένοι κλάδοι είναι τα ταξίδια και οι πωλήσεις κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View