Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Πάτρα: Το Σάββατο συναυλία - αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη στο θεατράκι της Κρήνης

Πάτρα: Το Σάββατο συναυλία - αφιέρωμα στ...

Με την κομπανία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ο.Τ.Ε Πάτρας – Αχαΐας, στις 21.30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Με την πραγματοποίηση λαϊκής συναυλίας από την κομπανία του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ο.Τ.Ε Πάτρας – Αχαΐας, η οποία είναι αφιερωμένη στον αξέχαστο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη, συνεχίζονται στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουλίου 2022 στο θεατράκι της Κρήνης, με την υπέροχη θέα, οι εκδηλώσεις της ενότητας του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με αφορμή και τη συμπλήρωση 100+1 χρόνια από τη γέννηση του τραγουδοποιού από την Πόλη που μας χάρισε αξέχαστα τραγούδια. Το κοινό αναμένεται ν απολαύσει ένα δίωρο πρόγραμμα με τα πιο γνωστά τραγούδια του Γιώργου Μητσάκη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρξουν αναφορές στη ζωή του Γιώργου Μητσάκη ενώ θα προβάλλονται & πληροφορίες και στίχοι για τα τραγούδια που θα ακούγονται. Χαρακτηριστικές επιτυχίες του είναι το «Μου’ Φαγες τα δαχτυλίδια», το «Φτωχό κομπολογάκι μου», το «Δεν είμαι εγώ ο Γιώργος σου», το «Όταν καπνίζει ο Λουλάς», κ.α.

Την Λαϊκή - Ρεμπέτικη κομπανία του ΠΚΕ ΟΤΕ Πάτρας - Αχαΐας απαρτίζουν οι: Γιάννης Σταμάτης (μπουζούκι), Τάκης Αργυρόπουλος (κιθάρα/τραγούδι), Νίκος Φορλίδας (κρουστά), Γιώργος Κανελάκης (τραγούδι / μπαγλαμά), Παναγιώτη Τομαρά (ακορντεόν), Μαρία Μυλωνά και Σωτήρης Τασσόπουλος (τραγούδι).

Επιμέλεια κειμένων και παρουσίασης : Γιώργος Κανελάκης. Τα κείμενα διαβάζει η Ελένη Τασσοπούλου. Στο χειρισμό του υπολογιστή η Σπυριδούλα Γεωργίου.

Η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης και τελεί υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

*Ο Γιώργος Μητσάκης (1921-1993) ήταν Έλληνας συνθέτης και στιχουργός πολυάριθμων ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών, γνωστός και με το προσωνύμιο «ο δάσκαλος». Δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, πρωτοστάτησε στην εξέλιξη του ρεμπέτικου τραγουδιού σε λαϊκό και σημάδεψε με τα τραγούδια του μια ολόκληρη εποχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture