Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Πορτρέτο γενναιότητας ή ύβρις; «Κράζουν» την Ολένα Ζελένσκα για το εξώφυλλο στη Vogue

Πορτρέτο γενναιότητας ή ύβρις; «Κράζουν»...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πολλά τα σχόλια στο διαδίκτυο για το εάν ένα περιοδικό μόδας μπορεί να αναδείξει θέματα σαν τον πόλεμο με στυλιζαρισμένες πόζες μπροστά στα τανκς

Διχασμένες οι εντυπώσεις από την φωτογράφιση και τη συνέντευξη του ζεύγους Ζελένσκι και ειδικά της γοητευτικής και δυναμικής Ολένα στην αμερικάνικη Vogue μπροστά στο φακό της σπουδαίας Annie Leibovitz. Τα σχόλια στο διαδίκτυο είναι «βροχή», κάποια αποθεωτικά και άλλα πολύ αρνητικά. Οσο κι αν το ζευγάρι ξέρει να χρησιμοποιεί τα media, το «όριο» εδώ μπαίνει σε αμφισβήτηση. «Δεν είχα ιδέα ότι ο πόλεμος είναι της μόδας» και  «Καθώς βρίσκεσαι στον πόλεμο πάρε μια πόζα» έγραψαν χρήστες επικρίνοντας την όλη πρωτοβουλία, ενώ άλλοι αντιθέτως ζητάνε και άλλα τέτοια θέματα από το διάσημο περιοδικό.

Με τη Vogue να αποκαλεί το αφιέρωμα στην 44χρονη Ολένα «πορτρέτο γενναιότητας» αναρτώντας τις σχετικές εικόνες στο Instagram εκείνη λανσάρει δημιουργίες Ουκρανών σχεδιαστών (Bettter, Six, The Coat κ.α) αναδεικνύοντας κλάδους που επιμένουν να  λειτουργούν αισιοδοξώντας πως η ζωή συνεχίζεται. Όμως το ότι είναι άψογα ντυμένη, μακιγιαρισμένη και στημένη ως μοντέλο σε μία τουλάχιστον λήψη, με φόντο τα τανκς αναμφίβολα ξενίζει.  Στη συνέντευξη πάντως μιλάει και ο ίδιος ο Ζελένσκι  για να σκιαγραφήσει τη γυναίκα του και να περιγράψει την κατάσταση στη χώρα.

 

Η Ολένα δηλώνει άνθρωπος που δεν αρέσκεται στα φώτα της δημοσιότητας. Όμως  συνειδητοποίησε με το πέρασμα του χρόνου πως θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας, ιδίως σε καιρό πολέμου και να αποτελέσει ένα σύμβολο για τις μητέρες, τις κόρες, τις γυναίκες της Ουκρανίας. Με αυτές τις ιδιότητες τόνισε εξάλλου ότι απευθύνθηκε στο Κογκρέσο, στην πρόσφατη επίσκεψή της στις ΗΠΑ, κατά την οποία ζήτησε ευθέως την υποστήριξη της χώρας της με περισσότερα όπλα, ξεσηκώνοντας το μένος της Ρωσίας.

 

«Αυτοί έχουν υπάρξει οι πιο φρικτοί μήνες της ζωής μου και της ζωής κάθε Ουκρανού» λέει στη γλώσσα της παρουσία μεταφραστή στο Κίεβο. «Πραγματικά δεν ξέρω πώς έχουμε ανταπεξέλθει συναισθηματικά». Αυτό που την εμπνέει, όπως σημειώνει η δημοσιογράφος Ρέιτσελ Ντονάντιο είναι οι υπόλοιποι Ουκρανοί. «Προσβλέπουμε στη νίκη. Και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα τα καταφέρουμε. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε».Οπως διηγήθηκε «με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι γνωρίστηκαν όσο ήταν ακόμα μαθητές Λυκείου όμως η σχέση τους εξελίχθηκε όταν ήταν πια και οι δύο φοιτητές». «Φυσικά και είναι ο έρωτας μου. Αλλά και είναι και η σπουδαιότερη φίλη μου» τόνισε ο άντρας της.

 

Πάντως όσο ο Ζελένσκι απασχολείται από θέματα που αφορούν τη στρατηγική ασφάλεια και πορεία της χώρας, η Ολένα έχει επικεντρωθεί στην εξασφάλιση της ψυχικής υγείας των πολιτών της Ουκρανίας. Και οι δύο μεγάλωσαν σε ρωσόφωνα σπιτικά προτού μάθουν αργότερα ουκρανικά. Εκείνη έχει φιλοξενηθεί και παλιότερα σε άλλη έκδοση της Vogue, πριν όμως ξεσπάσει η φρίκη του πολέμου. Ευτυχισμένες στιγμές που αναπολεί πριν την καταιγίδα είναι ένα κοντσέρτο της Αντέλ στη Λισαβώνα, ένα ταξίδι οδικώς στην Κρακοβία για να δει τους Maroon 5, ένα σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη αλλά και το να απολαμβάνει ταινίες με την οικογένειά της.  

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View