Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκδήλωση την Κυριακή 31/7 προς τιμήν των Ουκρανών μαθητών και των συνοδών τους, στις κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς

Εκδήλωση την Κυριακή 31/7 προς τιμήν των...

Κάλεσμα από τον πρόεδρο του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας Μιχ. Ροδόπουλο για ευρεία συμμετοχή στην εκδήλωση - Ωστόσο ο ίδιος μιλά για βροντερό «απών» από τοπικούς φορείς και πολίτες

Εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών και των συνοδών τους από το 139ο Ενιαίο σχολείο του Κιέβου Ουκρανίας, διοργανώνει ο σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος», την ερχόμενη Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 και ώρα 8:30 μ.μ. στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς στη γειτονική Ηλεία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του σχολείου, που θα συνοδεύεται από τις κατάλληλες Ουκρανικές ενδυμασίες, με σκοπό οι μαθητές να εκφράσουν τις ευχαριστίες προς τον σύλλογο Ελληνοουκρανικής Φιλίας, για τη φιλοξενία που τους παρέχει στις πανέμορφες εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Σκαφιδιάς.

Παράλληλα στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Φάρος», ενώ καλούνται όσοι χορευτικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι το επιθυμούν να συμμετέχουν, προκειμένου να γίνει αναδειχθεί περαιτέρω ο πολιτισμός της περιοχής μας.

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας κ. Μιχάλης Ροδόπουλος, απευθύνει κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στην εκδήλωση, επισημαίνοντας συγχρόνως τις προαιώνιες σχέσεις αγάπης που υπάρχουν με την Ουκρανία.

«Από τη δική μας πλευρά επειδή η Περιφέρεια μας στήριξε κατά ένα μέρος όσον αφορά στη φιλοξενία των μαθητών, καλούμε τον Περιφερειάρχη, αλλά και τους δημάρχους, τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τους διευθυντές των σχολείων, τον κλήρο που δεν πρέπει να απουσιάζει διότι η θρησκεία μας ενώνει με την Ουκρανία κλπ, να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Πρόκειται για μεγάλο γεγονός για την χώρα μας και ειδικά για το σύλλογο Ελληνοουκρανικής φιλίας, διότι είμαστε οι μοναδικοί πανελλαδικά που φέραμε σχολείο από την δοκιμαζόμενη Ουκρανία, το οποίο είχα γνωρίσει από το 2019 που το είχα επισκεφτεί και είχα καλέσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για να έλθουν στην περιοχή μας. Ευχαριστώ την διευθύντρια κ. Οξάνα Οσένκο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά οι μαθητές τις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς» τόνισε ο κ. Ροδόπουλος.

Ωστόσο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ροδόπουλος εξέφρασε όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την πικρία του για την απουσία τοπικών φορέων αλλά και πολιτών, από την σημαντική προσπάθεια της φιλοξενίας των παιδιών που τους τελευταίους μήνες βιώνουν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει ανταπόκριση, αφού η απουσία της τοπικής κοινωνίας μέχρι σήμερα είναι στο 100%, κάτι που δεν περίμενα από το φιλόξενο λαό της Ηλείας. Να φέρνεις δηλαδή τα παιδιά που έχουν ακόμη τους ήχους των βομβών στα αυτιά τους και που το σχολείο τους είναι στην περιοχή που βομβαρδίστηκε τρεις φορές και κανείς να μην συγκινείται!

Καλώ όλους για άλλη μια φορά να κοιτάξουμε το αύριο που είναι τα παιδιά μας, προκειμένου αυτά να πάρουν καλά μαθήματα, αυτό δηλαδή που έχει ο Ελληνισμός, προκειμένου να μη χαθεί. Οι Έλληνες είναι παντού και με πολύ μεγάλη ιστορία και αυτό που εμείς που έχουμε είναι η ανθρωπιά και η φιλοξενία. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι κάνουμε για την αγάπη προς τα παιδιά, τα οποία εφόσον περάσουν καλά δεν θα ξεχάσουν τι σημαίνει Σκαφιδιά και γενικότερα Ελλάδα», ανέφερε τέλος ο κ. Ροδόπουλος.

Ο κ. Μιχάλης Ροδόπουλος.

Ο κ. Μιχάλης Ροδόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις