Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καταφθάνουν στις 20 Ιουλίου μαθητές του Ενιαίου σχολείου του Κιέβου - Θα παραμείνουν για 15 ημέρες στις κατασκηνώσεις της Σκαφιδιάς

Καταφθάνουν στις 20 Ιουλίου μαθητές του ...

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας Μιχ. Ροδόπουλος απευθύνει κάλεσμα για συμπαράσταση στα παιδιά από συλλόγους και τοπικούς φορείς

Τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στη Σκαφιδιά, θα επισκεφτούν  την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 μαθητές  με τους συνοδούς τους, από το 139ο Ενιαίο σχολείο του Κιέβου της Ουκρανίας.

Πρόκειται για συνολικά 65 άτομα τα οποία θα φιλοξενηθούν για 15 ημέρες στις ειδυλλιακές εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Σκαφιδιάς, τις οποίες όπως είναι γνωστό λειτουργεί ο σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ο Φάρος».

Η επίσκεψη αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2019, μετά τη μετάβαση του προέδρου του συλλόγου Μιχάλη Ροδόπουλου στο Κίεβο, κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου της πόλης και τις συναντήσεις που είχε στην Ουκρανική πρωτεύουσα  με εκπροσώπους  Ελληνικών πολιτιστικών συλλόγων, ιδρυμάτων, νοσοκομείων, σχολείων κ.α.

Μάλιστα οι μαθητές του  139ου Ενιαίου σχολείου είχαν αναρτήσει πανό με το όνομα του κ. Ροδόπουλου, ο οποίος τους κάλεσε τότε να επισκεφτούν  την Ελλάδα και την περιοχή της Σκαφιδιάς.

«Πήραμε αυτή τη μεγάλη απόφαση που έχει και το ανάλογο κόστος, διότι εμείς δεν έχουμε πόρους αλλά βοήθεια, να φέρουμε τους δικούς μας αυτούς ανθρώπους διότι νιώθουν Έλληνες και στους πιο πολλούς  κυκλοφορεί αίμα ελληνικό μέσα τους μετά από τόσα χρόνια. Εμείς συνεχίζουμε και θα συνεχίζουμε να βοηθάμε και τα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Ακόμα θα στείλουμε 2000 μερίδες φαγητό στον Ουκρανικό στρατό. Έως το τέλος Αυγούστου θα λάβουμε προσφορά για μια συγκεκριμένη προσφορά  ξηράς τροφής φαγητού. Εμείς κάνουμε ότι το καλύτερο μπορούμε και  δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική αλλά τα παιδιά, οι τραυματίες και  οι αιχμάλωτοι και η Ουκρανία» ανέφερε ο κ. Ροδόπουλος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής Φιλίας εξάλλου απεύθυνε κάλεσμα στους δημάρχους, προέδρους κοινοτήτων, εκπολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς να παραβρεθούν και να συμπαρασταθούν  στα παιδιά που θα έλθουν από το Κίεβο, προκειμένου  να τους προσφέρουν αγάπη και να τους απαλύνουν τον αβάσταχτο πόνο, που τους προκάλεσε  η εισβολή  στην Ουκρανία.

Να τονιστεί ότι υπήρξε οικονομική συνδρομή εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για την κάλυψη  αναγκών κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας  των μαθητών και των συνοδών τους, στις κατασκηνώσεις Σκαφιδιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις