Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το θέατρο σκιών Χρήστου Καλπουζάνη πήγε Τυνησία

Το θέατρο σκιών Χρήστου Καλπουζάνη πήγε Τυνησία

Σε διεθνές Φεστιβάλ όπου μάλιστα τιμήθηκε με βραβείο & το Πατρινό Πολιτιστικό Σωματείο "Il Faro"

Εκδηλώσεις με τίτλο: «Πολιτιστικοί Φάροι της Μεσογείου», οργανώνονται κάθε χρόνο με σκοπό να προσφέρουν θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις, συναυλίες, ξεναγήσεις... με θέματα ειρήνης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχέσεων μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και περιλαμβάνουν ένα διεθνές δίκτυο καλλιτεχνών και Ιδρυμάτων από την Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Τυνησία.

Την χρονιά που διανύουμε, πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου 2022, ένα διεθνές Φεστιβάλ στο Kerkennah, ένα νησί στην επαρχία Sfax, στο αρχιπέλαγος Kekenaas στην Τυνησία, που διοργανώθηκε από τον Δρ. Morad Amara, Περιφερειακό Επίτροπο του τμήματος Stax.

Οι συμμετέχουσες ομάδες ήταν:

Το Θέατρο των Σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη (Πάτρα - Ελλάδα) και το ντουέτο Michele Piccione -Antonio Smiriglia (Παλέρμο-Ιταλία), σε συνεργασία με το Θέατρο Μπέρτολ Μπρεχτ της Formia, σε σκηνοθεσία Maestro Maurizio Stammati.

Για την συμμετοχή του Πολιτιστικού Σωματείου «Ο Φάρος - Associazione Culturale “Il Faro”» στην Τυνησία και την συνεργασία του σε αυτές τις Εκδηλώσεις, απονεμήθηκε στο Σωματείο βραβείο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣ του "Il Faro" που έχει έδρα την Πάτρα το «Παμπελοποννησιακό Στάδιο».

Η ενεργός συμμετοχή μας ξεκίνησε μετά από πρόταση του Maestro Maurizio Stammati, καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Bertol Brecht στη Φόρμια Ιταλίας … όταν διοργανώσαμε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα τον Μάιο του 2019, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, αναφέρει το Πολιτιστικό Σωματείο «Ο Φάρος».

Η Οργάνωση της Εκδήλωσης στην Τυνησία έγινε από το κ. Morad Amara

Τον Πατρινό Σύλλογο εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ., κ.  Luigi Gugliotta, που παρέλαβε το βραβείο στην Τυνησία.

Και… πάντα να θυμόμαστε το πνεύμα με το οποίο ανάβουν «Οι Πολιτιστικοί Φάροι της Μεσογείου». «Το φως ως σύμβολο πολιτισμού που φωτίζει τους λαούς, οι φάροι ως εργαλεία επικοινωνίας για την ένωση εθνών και λαών», αναφέρει τέλος η ανακοίνωση.

Χορηγοί της Εκδήλωσης ήταν:

MEDFRIGO SA (ΠΑΤΡΑ) - CARONE SRL (POLUGNANO ITALY) - THARROS PESCA (CABRAS ITALY).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture