Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Φθάνει το «Spencer»: Οσα φοράει η Κρίστεν Στιούαρτ ως Νταιάνα είναι όλα Chanel

Φθάνει το «Spencer»: Οσα φοράει η Κρίστε...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Από αυτή την Πέμπτη στο θερινό Σινε Κάστρο του Ρίου με το βεστιάριο της πρωταγωνίστριας να δεσπόζει

Χλωμή και απεγνωσμένη, σαν φάντασμα, περιφέρεται η Κρίστεν Στιούαρτ στην ταινία «Spencer». Ενσαρκώνει την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταιάνα όταν πλέον έχει αποξενωθεί με τον Κάρολο και αισθάνεται παγιδευμένη στο ασφυκτικό βασιλικό πρωτόκολλο όσο ποτέ. Με μέτριες κριτικές, το φιλμ είναι γεμάτο υπαρξιακή θλίψη και προσωπικό αδιέξοδο με μόνες χαρούμενες στιγμές τις σχέσεις της Lady D με τα παιδιά της και την καμαριέρα της. Η σκηνοθετική ματιά του χιλιανού Πάμπλο Λαραΐν εστιάζει σε ένα χριστουγεννιάτικο τριήμερο στο Sandringham Castle, την εξοχική κατοικία της βασίλισσας. Όπως λένε οι κριτικοί αλλά και τα σχόλια του κοινού η εξαιρετική ερμηνεία της πρωταγωνίστριας και η Chanel γκαρνταρόμπα είναι οι βασικοί λόγοι για να δει κανείς το «Spencer».

 

Ζητήθηκε από την βραβευμένη με δυο Οσκαρ designer Jacqueline Durran ( έχει υπογράψει τα έξοχα κοστούμια σε «Anna Karenina» και «Μικρές κυρίες») να ντύσει την κινηματογραφική Νταιάνα. Εκείνη μελέτησε όσα κυρίως φορούσε η πριγκίπισσα μεταξύ’88-92, όταν διάλεγε πιο σταθερά ρούχα Chanel, της άρεσαν οι γεωμετρικές σιλουέτες, τα έντονα χρώματα, τα καρό, τα βελούδα διαμορφώνοντας πλέον προσωπικό στυλ.. «Προχωρήσαμε κάθε βήμα με ολοκληρωτική συνεργασία. Εγώ, ο Πάμπλο, η Ζακλίν και ο οίκος Chanel» αναφέρει η ίδια η Στιούαρτ που παραμένει Chanel ambassador τα τελευταία χρόνια.

Αρχικά η ηρωίδα εμφανίζεται να οδηγεί την Porsche της, «χαμένη» στην εξοχή, κυριολεκτικά και συμβολικά. Είναι ντυμένη με καρό σακάκι σε κόκκινο- πράσινο και βελούδινη πλισέ φούστα κρατώντας Chanel bag. Tην βλέπουμε επίσης με πλεκτό ζιβάγκο και jeans, κόκκινο παλτό με εσωτερικό πουκάμισο με φιόγκο, με μπλε μπουκλέ σακάκι με χρυσά κουμπιά, με λευκή μπλούζα και pencil skirt, αλλά και με κίτρινο ταγιέρ συνδυασμένο με εκκεντρικό καπέλο. Όλα φτιάχθηκαν βασιμένα στην εικόνα που είχε ο σκηνοθέτης για την Νταιάνα και όχι ως πιστές ρεπλίκες των look της.

Eμβλημα βέβαια το παραμυθένιο φόρεμα της αφίσας.
Ξαναφτιάχθηκε το vintage 1988 Chanel Haute Couture trumpet dress με βάση την αιθέρια μπεζ οργάντζα. Μια στράπλες τουαλέτα με εκπληκτικά κεντήματα που απαίτησαν 1034 ώρες χειροποίητης εργασίας στα ατελιέ της αυτοκρατορίας Chanel στο Παρίσι.   

 

*28-31/7 στο Σινέ Κάστρο Ρίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View