Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγ. Παρασκευής στα Ταμπάχανα

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός της Αγ. ...

Επίσης γιορτάζει και ο ναός στην είσοδο του Α' Δημοτικού Κοιμητηρίου κοντά στην Ανθούπολη

Η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου που θεωρείται ως η προστάτιδα των ματιών, τιμάται από την εκκλησία μας στις 26 Ιουλίου και στην Πάτρα πραγματοποιείται μεγάλη, κεντρική θρησκευτική πανήγυρη στον ομώνυμο ιερό ναό που βρίσκεται κοντά στην πλατεία στα Ταμπάχανα.

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, απόψε Δευτέρα 25/7 παραμονή της εορτής στις 19.00 θα τελεστεί ο εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο Λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Θα ακολουθήσει αργότερα στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο πρωυοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος ενώ ανήμερα την Τρίτη 26/7 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. Στον μεθεόρτιο εσπερινό στις 7 το απόγευμα θα προεξάρχει ο π. Παΐσιος Γρίβας ενώ την Τετάρτη 27/7 που τιμάται η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού, το πρωί θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας και το απόγευμα στις 19.00 στον εσπερινό, ο προϊστάμενος του ναού της Αγ. Παρασκευής, π. Ηλίας Κωστόπουλος.

Γιορτάζει πάντως και ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής στις κατασκηνώσεις της Αναπλαστικής σχολής στα κάτω Συχαινά, ο ιερός ναός της Αγ. Παρασκευής στο Πλατάνι όπου επίσης πραγματοποιείται λαμπρά θρησκευτική πανήγυρη αλλά και ο ναός στην είσοδο του Α’ Δημοτικού κοιμητηρίου της Πάτρας όπου απόψε Δευτέρα στις 18.00 στον εσπερινό θα είναι ο π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, την Τρίτη το πρωί θα ψαλεί πανηγυρική Θεία λειτουργία και το απόγευμα της Τρίτης στις 17.30 μαζί με τον εσπερινό θα ψαλεί και δέηση υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων του Α’ κοιμητηρίου της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις