Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυσταλία - Κορωνοϊός: Στο έλεος των υποπαραλλαγών της Όμικρον η ώρα -Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία

Αυσταλία - Κορωνοϊός: Στο έλεος των υποπ...

Yπό έντονη πίεση το σύστημα υγείας

Νέο ρεκόρ (5.450) έσπασε ο αριθμός των εισαχθέντων με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αυστραλίας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, καθώς το εθνικό σύστημα υγείας δέχεται έντονες πιέσεις από την εξάπλωση λίαν λοιμογόνων υποπαραλλαγών της Όμικρον.

Από τα τέλη Ιουνίου ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αυστραλίας αυξάνεται σταθερά, καθώς κυριάρχησαν τα στελέχη BA.4 και BA.5 της Όμικρον, που διαφεύγουν την ανοσοπροστασία είτε από προηγούμενη λοίμωξη, είτε από τα εμβόλια και σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς ειδικά η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 μπορεί να είναι εξίσου μολυσματική με την ιλαρά.

Ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία της Αυστραλίας είναι ο υψηλότερος από την εμφάνιση του κορωνοϊού SARS-CoV-2, υπερβαίνοντας τους 5.390 που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Ιανουάριο κατά το πρώτο κύμα μολύνσεων από την Όμικρον, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των νέων θανάτων ημερησίως, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τους εκατό το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, περισσότεροι από εκατό οίκοι ευγηρίας έχουν πληγεί από ξεσπάσματα της πανδημίας, με τους ηλικιωμένους ιδιαίτερα ευάλωτους. Και καθώς πολλά από τα γηροκομεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού, αναμένεται να παραταθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ενίσχυσή τους με μέλη των ενόπλων δυνάμεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ρίτσαρντ Μαρλς. «Είναι ένα ακραίο μέτρο κι είναι σωστό να το περιγράψουμε ως τέτοιο, δεδομένου του αριθμού των ξεσπασμάτων που αντιμετωπίζουμε τώρα», σημείωσε.

Yπό έντονη πίεση το σύστημα υγείας στην Αυστραλία
Πολλά μέλη του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Αυστραλίας νοσούν ή βρίσκονται σε απομόνωση, γεγονός που επιτείνει την υγειονομική κρίση στη χώρα και επιβαρύνει το σύστημα υγείας της.

Και με την Αυστραλία να αντιμετωπίζει έναν πολύ σκληρό χειμώνα με την κυκλοφορία τόσο της Covid-19 όσο και της γρίπης, οι Αρχές συνιστούν τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και τον εμβολιασμό με ενισχυτικές δόσεις ενώ ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν την τηλεργασία.

Η Αυστραλία, όπως σημειώνει το Reuters, συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των πληθυσμών τους έναντι της Covid-19 και το 95% των άνω των 16 ετών έχουν ήδη κάνει δύο δόσεις και περίπου το 71% ενισχυτικές δόσεις και οι αριθμοί των κρουσμάτων (περίπου 9.13 εκατ.) και των θανάτων (11.181) είναι μικρότεροι σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις