Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Η Άβυθος φιλοξένησε το 2ο Διεθνές Αχαϊκό Φεστιβάλ –Ο Δήμος Αιγιάλειας αδελφοποιείται με τον ελληνόφωνο δήμο Zollino της Ιταλίας

Η Άβυθος φιλοξένησε το 2ο Διεθνές Αχαϊκό...

Στο Φεστιβάλ του Χορευτικού Ομίλου «Αχαιοί», συμμετείχε & αποστολή από τα Ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας

Το 2ο Διεθνές Αχαϊκό Φεστιβάλ στην Άβυθο από τον Χορευτικό Όμιλο «Αχαιοί»,  πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο και άφησε σε όσους το παρακολούθησαν όμορφες μνήμες γεμάτες ήχους, χρώματα, πολιτισμό, νοσταλγία.

Το όμορφο δασύλλιο της Αβύθου φιλοξένησε το Φεστιβάλ που φέτος υποδέχθηκε μία αποστολή από τα Ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας αλλά και χορευτικά συγκροτήματα της Πάτρας, των Καλαβρύτων, της Κεφαλλονιάς και φυσικά της περιοχής μας.

Ο Δήμος Αιγιαλείας έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή το Διεθνές Φεστιβάλ, μιας και προάγει τον πολιτισμό και παράλληλα αναδεικνύει την περιοχή πολυεπίπεδα, μιας και δρομολογεί την αδελφοποίηση με το Δήμο Zollino της Ιταλίας έτσι ώστε η φιλία των δύο περιοχών να παραμείνει σε βάθος χρόνου.

Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος καλωσόρισε τον Δήμαρχο του Zollino κ. Edoardo Calo, καθώς και εκπροσώπους από τους συλλόγους Apsec Lecce & Greciagr.

Επίσης ευχαρίστησε όλους όσους μόχθησαν για το Φεστιβάλ, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «είναι πραγματικά συγκινητικό να ακούς τους κατοίκους των Eλληνόφωνων χωριών του Salento να λένε πως νιώθουν την Ελλάδα σπίτι τους. Ενώνουν τόσα πολλά τους δυο λαούς που πρέπει να σας  πούμε πως και εμείς σας νιώθουμε σαν δικούς μας ανθρώπους, φίλους, ενώ είναι μεγάλη η συγκίνηση για τα όσα μας ενώνουν σε επίπεδο ιστορίας, πολιτισμού ακόμα και ιδιοσυγκρασίας. Με αφορμή την αδελφοποίηση σύντομα θα τα πούμε από κοντά και πάλι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture