Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Πατρινή πρωταγωνίστρια Όλγα Πολίτου παίζει στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών "Δελησταύρου και υιός"

Η Πατρινή πρωταγωνίστρια Όλγα Πολίτου πα...

Σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Μητρούση, ο οποίος επίσης παίζει - Η παράσταση ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιουλίου 2022 στις Σέρρες

Για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του έργου «Δελησταύρου και Υιός» των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου που ανεβάζει το φετινό καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών σε σκηνοθεσία του γνωστού και αγαπητού ηθοποιού Μιχάλη Μητρούση, ο οποίος και πρωταγωνιστεί. Στο πλάι του και η φινετσάτη Πατρινής καταγωγής πρωταγωνίστρια Όλγα Πολίτου, η οποία μιλώντας στο thebest.gr εξέφρασε τη μεγάλη χαρά της που παίζει στην όμορφη αυτή παράσταση που ετοιμάζεται να ξεκινήσει το θεατρικό της ταξίδι.

Η Όλγα Πολίτου που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα, στην περιοχή κάτω από τα Ψηλαλώνια, έχει μία σημαντική διαδρομή στο θέατρο, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο που αγγίζει χρονικά τα πενήντα χρόνια. Ευγενής, καλοσυνάτη, ταλαντούχα και πάντα με τον γνώριμο αριστοκρατικό της αέρα, αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση να συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών όπου καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου, ένας σημαντικός καλλιτέχνης που διατηρεί στενούς δεσμούς και με την Πάτρα από την εποχή που μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου είχαν συνεργαστεί με την Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων του Δήμου Πατρέων με μαέστρο τον αξέχαστο Θανάση Τσιπινάκη κάνοντας μία υπέροχη μουσική δουλειά, τα «Χελιδόνια της βροχής» σε στίχους του Διονύση Καρατζά.

Ο Γιώργος Ανδρέου μάλιστα έχει γράψει και τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση «Δελησταύρου και Υιός».

Η πρεμιέρα θα δοθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης 20/7/2022 και θα ακολουθήσει καλοκαιρινή περιοδεία με σταθμούς όπως στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας στο Αμφιθέατρο Σίβηρης στις 25 Ιουλίου αλλά και στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της Ορεστιάδας στις 5 Αυγούστου και στο Θέατρο Αλτιναλμάζη της Αλεξανδρούπολης στις 6 Αυγούστου. Μαζί με τον Μιχάλη Μητρούση και την Όλγα Πολίτου παίζουν και επτά εξαιρετικοί Σερραίοι ηθοποιοί.

Όπως διαβάσαμε, η παράσταση σηματοδοτεί ουσιαστικά και την έναρξη του νέου θεσμού που καθιερώνει το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με τίτλο το «Καλοκαίρι της Κωμωδίας», αφιερώνοντας κάθε χρόνο μία από τις καλοκαιρινές του θεατρικές παραγωγές σε επιφανείς νεοέλληνες συγγραφείς της Κωμωδίας.

Το γνωστό και πολυαγαπημένο θεατρικό έργο «Δελησταύρου και Υιός» που συνέγραψαν δύο λαμπροί συγγραφείς κωμωδιών, ο Αλέκος Σακελλάριος και ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, είχε μεταφερθεί και στον κινηματογράφο σε παραγωγή της Όλυμπος φιλμς Α.Ε., το 1957 και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου όπου είχαν παίξει οι Βασίλης Λογοθετίδης, Ίλια Λιβυκού, ο Μεσολογγίτης στην καταγωγή ηθοποιός Βαγγέλης Πρωτόπαππας, ο Δημήτρης Νικολαΐδης, η Τζένη Καρέζη στα πρώτα της βήματα, ο Στέφανος Στρατηγός και η Μαρίκα Κρεβατά.

Η κ. Όλγα Πολίτου που είχε και την ονομαστική της εορτή στις 11 Ιουλίου, μας μίλησε με ενθουσιασμό για την παράσταση αλλά και για τον κόσμο που συνάντησε στις όμορφες Σέρρες. «Έχω συναντήσει υπέροχους ανθρώπους εδώ και είναι και πολύ όμορφα τα μέρη. Τις προάλλες επισκεφθήκαμε τη λίμνη Κερκίνη και περάσαμε πολύ ωραία», μας είπε ο Όλγα Πολίτου που δεν ξεχνά ποτέ την αγαπημένη της, Πάτρα όπου και είχε έρθει και συνεργαστεί με τον αξέχαστο Γιάννη Βόγλη επί δικής του καλλιτεχνικής διεύθυνσης στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πρωταγωνιστώντας μαζί του και με τον Δημήτρη Γεωργαλά στην παράσταση «Ο Χορός του θανάτου» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Αποόλλων τον Δεκέμβριο του 2011.

Η παράσταση «Δελησταύρου και Υιός» θα περιοδεύσει στον Νομό Σερρών καθώς και σε Φεστιβάλ και θεατρικές συναντήσεις σε άλλες περιοχές της χώρας μας έως τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ δεν αποκλείεται αν κατέβει νοτιότερα να την δούμε και στην Πάτρα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Μητρούσης, Όλγα Πολίτου και με αλφαβητική σειρά οι Σερραίοι ηθοποιοί:

Βαγγέλης Ζλατίντσης

Γιώργος Καρύδας

Παντελής Παπαδόπουλος

Αστέριος Πολυχρονίδης

Χριστίνα Σωτηριάδου

Αστερόπη Χαριτίδου

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μητρούσης

Σκηνικά / Κοστούμια: Βασιλική Κουνούπη

Πρωτότυπη μουσική: Στέργιος Τσιρλιάγκος

Φωτισμοί : Μιχάλης Κουβόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αστέριος Πολυχρονίδης

Εκτέλεση Φωτισμών: Νίκος Παπαδόπουλος

Ηχοληψία: Γιώργος Δασκαλάκης

Κατασκευές Σκηνικού: Κώστας Μαρτίν

Παραγωγή : ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

Με την υποστήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Χορηγός επικοινωνίας ΕΡΤ3- ΕΡΤ Σερρών.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η Όλγα Πολίτου με τους Γιάννη Βόγλη και ...

Η Όλγα Πολίτου με τους Γιάννη Βόγλη και Δημήτρη Γεωργαλά στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας "Ο Χορός του Θανάτου" το 2011.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture