Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Καθήλωσε η "Μήδεια" με Αθηνά Μαξίμου και Αιμίλιο Χειλάκη το Πατρινό κοινό - Επαλαμβάνεται απόψε

Καθήλωσε η "Μήδεια" με Αθηνά Μ...

Στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο πλάι στο Παμπελοποννησιακό - Την Τετάρτη 13/7 τη σκυτάλη παίρνει ο "Γυάλινος Κόσμος" με την Κάτια Δανδουλάκη

Μία παράσταση καθηλωτική που μαγνήτισε το κοινό το οποίο γέμισε το «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας» στο Παμπελοποννησιακό, παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2002 στο πλαίσιο του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη μέσα από την σκηνοθετική απόδοση των Αιμίλου Χειλάκη - Μανώλη Δούνια και τις εκπληκτικές ερμηνείες της Αθηνάς Μαξίμου, του Αιμίλιου Χειλάκη και του Αναστάση Ροϊλού, καθώς και της Μυρτώς Αλικάκη και της Γιώτας Νέγκα στο ρόλο των κορυφαίων του χορού, στο πέρασμά της από την πρωτεύουσα της Αχαΐας δικαίωσε όλους όσους υποστήριζαν πως θα αποτελέσει ένα από τα θεατρικά γεγονότα του καλοκαιριού και του θεσμού.

Η παράσταση να θυμίσουμε πως επαναλαμβάνεται απόψε Τρίτη 12/7 στις 21.30 στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Πάτρας.

Οι φίλοι του θεάτρου και της αρχαίας τραγωδίας παρακολούθησαν το πιο εμβληματικό ίσως έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, σε εντελώς νέα μετάφραση από τον  Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας Πέτρος Βάης παρακολούθησαν την παράσταση και μετά το τέλος της συνεχάρησαν τους συντελεστές και τους ευχαρίστησαν για την ξεχωριστή τους παρουσία και συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας, Σκηνοθεσία - Διασκευή: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας, Πρωτότυπη Μουσική – Διδασκαλία Χορικών: Δημήτρης Καμαρωτός, Σκηνικά- Κοστούμια: Εύα Νάθενα, Κίνηση - Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Λογοθεραπεία-Αγωγή λόγου: Ηλίας Παπαθανασίου

Βοηθός Σκηνοθετών: Νίκος Τσιμάρας, Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Δάφνη –Χρυσή Φωτεινάτου, Βοηθός Χορογράφου: Εμμανουέλα Σακελλάρη, Διεύθυνση παραγωγής: Έφη Πανουργιά.

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΜΗΔΕΙΑ - Αθηνά Μαξίμου, ΙΑΣΩΝ – ΚΡΕΩΝ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ - Αιμίλιος Χειλάκης, ΑΙΓΕΑΣ – ΤΡΟΦΟΣ – ΑΓΓΕΛΟΣ - Αναστάσης Ροϊλός.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΧΟΡΟΥ - Μυρτώ Αλικάκη & Γιώτα Νέγκα.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ - Δημήτρης Καμαρωτός.

ΧΟΡΟΣ: Πετρίνα Γιαννάκου, Μάιρα Γραβάνη, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Γιώργος Ζυγούρης, Ελευθερία Κοντογεώργη, Εριέττα Μανούρη, Βασίλης Μπούτσικος Γιώργος Νούσης, Δάφνη Σταθάτου.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20.00€, Μειωμένα - ΑΜΕΑ, άνεργοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και φοιτητές - 17.00€.

Σημεία προπώλησης: viva.gr, Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613),Δισκοπωλείο Joe Records – Καραίσκάκη 134 (2610-620-673), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ ΜΕ «ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΣΜΟ»

Οι εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ συνεχίζονται στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας» με την θεατρική παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς.

Το έργο έχει ανέβει σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Πρόκειται για έργο ποιητικής πνοής και βαθιάς ανθρώπινης ευαισθησίας, όπου ο κόσμος της σκληρής πραγματικότητας συμπλέκεται με την εύθραυστη ομορφιά της φαντασίας και του ονείρου.

Η Λένα Παπαληγούρα, και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους. Στην καινούργια διανομή  ο Γιάννης Κουκουράκης   ζωντανεύει τον ρόλο του Τζιμ. Την εμβληματική φιγούρα της Αμάντα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ενσαρκώνει η Κάτια Δανδουλάκη.

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: DeuxHommes

Βοηθός ενδυματολόγων: Δέσποινα Ιγνάτογλου

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Διανομή:

Κάτια Δανδουλάκη: η μητέρα Αμάντα Ουίνγκφιλντ

Λένα Παπαληγούρα: η κόρη, Λώρα Ουίνγκφιλντ

Κωνσταντίνος Μπιμπής: ο γιος Τομ Ουίνγκφιλντ

Γιάννης Κουκουράκης: ο επισκέπτης, Τζιμ Οκόνορ

Tιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20€ κανονικό

Μειωμένο 15 € (ΑΜΕΑ, άνεργοι, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών και φοιτητές).

Προπωληση: viva.gr, Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», Βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3), Γωνιά του Βιβλίου ( Αγ. Νικολάου 32) και στο ταμείο του νέου «Θερινού Δημοτικού Θεάτρου του Δήμου) στο Παμπελοποννησιακό.

Η Κάτια Δανδουλάκη στον "Γυάλινο Κόσμο".

Η Κάτια Δανδουλάκη στον "Γυάλινο Κόσμο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture