Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σε ρόλο αεροσυνοδού η Λένα Παπαληγούρα στο φιλμ «Airhostess-737» που θα κάνει πρεμιέρα στο Λοκάρνο

Σε ρόλο αεροσυνοδού η Λένα Παπαληγούρα σ...

Η σκηνοθεσία είναι του Θανάση Νεοφώτιστου, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, με τίτλο «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια»

Η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Airhostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου ετοιμάζεται για την «πτήση» της με προορισμό το 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, όπου & θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της και θα διαγωνιστεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Pardi di domani, μαζί με άλλες 19 ταινίες.

Το «Αirhostess-737», σύμφωνα με τον Θανάση Νεοφώτιστο, «ολοκληρώνει μια τριλογία με μικρού μήκους ταινίες για έναν δρόμο, ένα ταξίδι, μια διαδρομή» - τρίτη στη σειρά μετά τα «Λεωφόρος Πατησίων» και «Route-3», που με τη σειρά τους είχαν ταξιδέψει στα Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο αλλά και σε πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Αυτό τον καιρό, ο Θανάσης Νεοφώτιστος όπως αναφέρει το flix.gr, βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του, με τίτλο «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια».

Στο «Αirhostess-737» χώρος δράσης είναι ένα Boeing-737, στην πτήση Αθήνα – Καβάλα. Σε αυτό δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Στο ρόλο της αεροσυνοδού συναντάμε την ταλαντούχα Λένα Παπαληγούρα, ενώ στο ρόλο της φωνής της μητέρας της ακούμε την Χαρούλα Αλεξίου.

Η ταινία, με παραγωγό την Ιωάννα Μπολομύτη και τον Δημήτρη Τσακαλέα, γυρίστηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος ενίσχυσης της κινηματογραφικής κοινότητας του Υπουργείου Πολιτισμού για την πανδημία, με το δείκτη δυσκολίας ανεβασμένο, όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της ταινίας, καθώς για τις ανάγκες της χρειάστηκε να κατασκευαστεί ένα σκηνικό αεροπλάνου!

Η Λένα Παπαληγούρα παίζει και στη θεατρική παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη που στις 13/7 θα έρθει και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας 2022.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight