Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Την Παρασκευή στην Πάτρα η Ελίζα Παναγιωτάτου με το τελευταίο της βιβλίο

Την Παρασκευή στην Πάτρα η Ελίζα Παναγιω...

Τίτλος του, "Αεροδρόμιο" και παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Πίξελ στις 20.30

Αυτή την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, στις 8:30 μμ, στο χώρο του βιβλιοπωλείου Πίξελ στην οδό Κανακάρη και Βότση, θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης της συγγραφέως Ελίζας Παναγιωτάτου με αφορμή το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο "Αεροδρόμιο" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αντίποδες. Η παρουσίαση θα γίνει παρέα με τον εκδότη των Αντιπόδων Κώστα Σπαθαράκη και τον Νεκτάριο Λαμπρόπουλο από το Πίξελ.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν «υποψήφιο στα Βραβεία Βιβλίου Public 2022, στην κατηγορία Ελληνικό Διήγημα».

Εγκλωβισμένοι στους κενούς χώρους ενός διεθνούς αεροδρομίου, οι χαρακτήρες των διηγημάτων, που διασταυρώνονται χωρίς να συναντηθούν, βρίσκονται, με τον τρόπο του ο καθένας, σε μια μεταιχμιακή στιγμή. Η μετέωρη θέση τους, η αναμονή, η ένταση του ταξιδιού, οδηγούν σε έναν χαμηλόφωνο μονόλογο, γεμάτο προσμονές, αναμνήσεις και εσωτερικές ρήξεις. Με ψυχολογική και γλωσσική ακρίβεια, με εφευρετικότητα και τρυφερότητα, η Ελίζα Παναγιωτάτου συγκροτεί ένα πρισματικό συλλογικό πορτραίτο.

Εδώ και έξι ώρες είμαι στην κοιλιά της φάλαινας. Οι πιο πολλές καρέκλες γύρω μου είναι άδειες. Απέξω ακούγεται ένα συνεχές βουητό. Το φως όσο περνάει η ώρα γίνεται όλο και πιο άσπρο. Αυτός στα αριστερά μου μουρμουρίζει σαν να λέει την προπαίδεια. Διαγώνια απέναντι μια καθαρίστρια μετακινεί με δυσκολία μια μεγάλη ηλεκτρική σκούπα. Την τραβάει με το ένα χέρι, ενώ με το άλλο σέρνει ένα καρότσι με κουβάδες και πανιά. Είναι ντυμένη στα γαλάζια, στο κεφάλι της φοράει ένα πανί στο ίδιο χρώμα. Όσο πιο πολύ την κοιτάζω, τόσο πιο ξεκάθαρα φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να μην καθαρίσει ποτέ ξανά. Όταν ξανακοιτάζω προς το μέρος της, έχει βάλει τη σκούπα στην πρίζα κι έχει αρχίσει να μετακινείται μαζί της πάνω στη μοκέτα.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο.

*Η Ελίζα Παναγιωτάτου γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (MSc) και στο Freie Universitaet Berlin (MA). Σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Ανταναναρίβο στη Μαδαγασκάρη. Έχει μεταφράσει το βιβλίο "Η Μάχη της Κρήτης" του Heinz Richter (Γκοβόστης, 2011) και λάβει μέρος στη συλλογική μετάφραση του βιβλίου του "Η Εθνική Αντίσταση και οι συνέπειές της" (Μεσόγειος, 2016). Έχει γράψει τα βιβλία: "Αυτά έγιναν χτες" (ποίηση, Κουκούτσι, 2015), "(Δε) μιλάς" (μαζί με τη Λίντα Ακέντε, μαρτυρία, Ουαπίτι 2016) και "Τεχνικές κολύμβησης" (μυθιστόρημα, Αντίποδες, 2017).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture