Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis το 4ο βιβλίο της διεθνούς best seller σειράς των Στίβεν Χόκιγνκ και Λούσι Χόκιγνκ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis το 4ο...

Τίτλος του, «Ο Τζορτζ και ο Ανίκητος Κώδικας» - Μια περιπέτεια γεμάτη δράση και χιούμορ, με πλήθος πραγματικά στοιχεία για το διάστημα και τον κόσμο

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το τέταρτο βιβλίο της διεθνούς best seller σειράς, που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες με τίτλο «Ο Τζορτζ και ο Ανίκητος Κώδικας». Πρόκειται για μια περιπέτεια γεμάτη δράση και χιούμορ, με πλήθος πραγματικά στοιχεία για το διάστημα και τον κόσμο, από τον μεγάλο θεωρητικό φυσικό και κοσμολόγο Στίβεν Χόκινγκ και την κόρη του Λούσι Χόκινγκ!

Ο Τζορτζ και η καλύτερή του φίλη η Άνι έχουν καιρό να ταξιδέψουν στο διάστημα και είναι κάτι που τους λείπει. Αλλά όχι για πολύ...

Ξαφνικά πολύ περίεργα και πολύ σοβαρά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν: οι τράπεζες μοιράζουν λεφτά και οι αεροπορικές εταιρείες δωρεάν εισιτήρια, ενώ τα ταμεία των σούπερ μάρκετ δε λειτουργούν και ο κόσμος παίρνει ό,τι θέλει χωρίς να πληρώσει. Φαίνεται ότι όλα τα πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα του κόσμου έχουν χακαριστεί.

Ο Τζορτζ και η Άνι θα ταξιδέψουν πιο μακριά από ποτέ στο διάστημα για να μάθουν τι -ή ποιος- κρύβεται πίσω από αυτό.

Στην ιστορία παρεμβάλλονται ένθετα γραμμένα με ευχάριστο και κατανοητό τρόπο ειδικά για παιδιά από τον Στίβεν Χόκινγκ και διακεκριμένους επιστήμονες.

Το βιβλίο περιλαμβάνει QR code με φωτογραφίες της NASA!

Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς συμπεριλήφθηκαν στις Χρυσές Λίστες Elniplex με τα κορυφαία παιδικά βιβλία της χρονιάς!

Έγραψαν για τα βιβλία:

«Ένα βιβλίο που, μέσα από τις διαστημικές περιπέτειες του Τζορτζ και της Άνι, εισάγει τα παιδιά και τους εφήβους στον όμορφο κόσμο του διαστήματος! Ομολογώ ότι το διάβασα όλο και μου δημιουργήθηκαν τα ίδια συναισθήματα δέους, περιπέτειας και εξερεύνησης που ένιωθα με τα βιβλία που διάβαζα στα παιδικά μου χρόνια.» – Astronio, για το βιβλίο «Ο Τζορτζ και το Μυστικό Κλειδί για το Σύμπαν»

«Σύμπαν! Φυσική! Κοσμολογία! Στίβεν Χόκινγκ! Για παιδιά; Ναι, για παιδιά! Και μάλιστα κατηγορηματικά ναι!» – elniplex.gr

«Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσει το ενδιαφέρον του νεαρού αναγνώστη για την επιστήμη… πέρα από το να τη βάλει στην καρδιά ενός παιδικού βιβλίου ένας από τους μεγαλύτερους θεωρητικούς φυσικούς στον κόσμο; Μια διασκεδαστική εισαγωγή για παιδιά στο “Χρονικό του Χρόνου”.» – Publishers Weekly

«Πρόκειται όντως για ένα ιδιαίτερα σημαντικό βιβλίο και είμαι αρκετά βέβαιος πως τα παιδιά που θα το διαβάσουν θα αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σε άλλα παρόμοια βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης. Γιατί, όπως τόσο χαρακτηριστικά υποστηρίζει εδώ και μερικά χρόνια η Ένωση Ελλήνων Φυσικών: “Η Φυσική Μαγεύει”. Και το βιβλίο αυτό έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα να μαγέψει τον όποιον νεαρό αναγνώστη το πάρει στα χέρια του.» – Δρ. Διονύσης Σιμόπουλος, αστροφυσικός, επ. Διευθυντής Ευγενίδειου Πλανηταρίου, για το βιβλίο «Ο Τζορτζ και το Μυστικό Κλειδί για το Σύμπαν»

Εικονογράφος: Γκάρι Πάρσονς

Μετάφραση: Εβίτα Λύκου

Επιμέλεια: Δώρα Γιακουμή

Απευθύνεται στις ηλικίες: 8-14 ετών.

Ο ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ κατείχε τη Λουκασιανή Έδρα των Μαθηματικών και της Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Θεωρείται ένας από τους πιο λαμπρούς θεωρητικούς φυσικούς από την εποχή του Αϊνστάιν. Το βιβλίο του Το Χρονικό του Χρόνου έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ (με πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα διεθνώς) και είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 35 γλώσσες.

Η ΛΟΥΣΙ ΧΟΚΙΝΓΚ είναι συγγραφέας και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλές εφημερίδες. Έχει δώσει δημοφιλείς διαλέξεις σε όλο τον κόσμο για τα διαστημικά ταξίδια και την επιστήμη με τρόπο κατανοητό από τα παιδιά, ενώ ήταν ανάμεσα στους ομιλητές στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50 Χρόνια της NASA στις ΗΠΑ. Το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο Εκλαϊκευμένης Επιστήμης Sapio. Ζει στο Κέιμπριτζ με τον γιο της. Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο που έγραψαν μαζί.

Ο ΓΚΑΡΙ ΠΑΡΣΟΝΣ είναι βραβευμένος εικονογράφος παιδικών και νεανικών βιβλίων. Επιπλέον, εικονογραφεί συχνά για τον τύπο και τη διαφήμιση στη Βρετανία και στις ΗΠΑ. Ο Γκάρι ζει στο Λονδίνο.

Τα 3 πρώτα βιβλία της σειράς-φαινόμενο των Λούσι και Στίβεν Χόκινγκ κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Anubis σε μετάφραση της Εβίτας Λύκου.

Βιβλίο 1 – «Ο Τζορτζ και το Μυστικό Κλειδί για το Σύμπαν»

Βιβλίο 2 – «Ο Τζορτζ και το Διαστημικό Κυνήγι Θησαυρού»

Βιβλίο 3 – «Ο Τζορτζ και η Μεγάλη Έκρηξη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture