Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το Γαλλοβελγικό ψυχολογικό θρίλερ "Το Μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς" από 7/7 στα Ελληνικά θερινά σινεμά

Το Γαλλοβελγικό ψυχολογικό θρίλερ "...

Πιθανόν η ταινία που είχε παιχθεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας να έρθει για προβολή και στην Πάτρα

Σε διανομή της Weirdwave, βγαίνει στις 7 Ιουλίου 2022, το ψυχολογικό θρίλερ του Αντουάν Μπαρό «Το Μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς - Madeleine Collins», Γαλλοβελγικής και ελβετικής συμπαραγωγής που είχε προβληθεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας.

Η ταινία που θα βγει στα Ελληνικά θερινά σινεμά (πιθανόν να έρθει και στην Πάτρα, στο θερινό σινε Κάστρο) έχει για πρωταγωνίστρια την Γαλλίδα σταρ Βιρζινί Εφιρά.

Μια νέα γυναίκα, δυναμική επαγγελματίας, ζει μια διπλή ζωή με δύο άντρες -και δύο οικογένειες. Όμως εγκλωβίζεται στα ψέματα και τα μυστικά της, και η ζωή της αρχίζει να καταρρέει…

Η αβαν πρεμιέρ της ταινίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στις 9 μ.μ. στον θερινό κινηματογράφο Κάρμεν (Κουσιανόφσκυ και Παπαδά 40 -από Κατεχάκη 37-39, Ελληνορώσων, Μετρό Κατεχάκη, τηλ: 2106998250, στην Αθήνα).

Το φιλμ χαρακτηρίζεται ως ψυχολογικό θρίλερ.

Υπόθεση

Μια μεταφράστρια, εκμεταλλευόμενη τη φύση της δουλειάς της που της επιβάλλει να ταξιδεύει συχνά, ζει μια διπλή ζωή. Η ηρωίδα έχει δύο άντρες -και δύο οικογένειες: τον Αμπντέλ στην Ελβετία, και τον Μελβίλ στη Γαλλία.  Καθώς είναι όμως εγκλωβισμένη στα μυστικά της και βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα ψέματα, η ζωή της, που ήδη είναι υπερβολικά περιπεπλεγμένη, αρχίζει να καταρρέει.

Δυνατό θρίλερ, «με τη λεπτότητα και το σασπένς ενός Χίτσκοκ» σύμφωνα με το Screen International, με διαρκείς ανατροπές και με ιλιγγιώδη κορύφωση, δεξιοτεχνικά ενορχηστρωμένο από τον Μπαρό, που αξιοποιεί στο έπακρο το ταλέντο της λαμπερής πρωταγωνίστριάς του. Η Βιρζινί Εφιρά (Elle, Benedetta, Αντίο Ηλίθιοι) σύμφωνα με πολλούς κριτικούς, εδώ βρίσκεται στην κορυφαία στιγμή της καριέρας της.

Η ταινία καταπιάνεται με μία συνθήκη, που συνήθως, για λόγους πρακτικούς, πολιτισμικούς αλλά και φυλετικούς, έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε με τους άντρες, και προκαλεί την αντίληψη των στερεοτύπων του θεατή, καθώς παρουσιάζει τους άντρες να έχουν τον ρόλο του γονιού καθημερινής απασχόλησης, και τη γυναίκα να είναι αυτή που απουσιάζει και ταξιδεύει συνεχώς λόγω δουλειάς.

"Η ιδέα ήταν να αφηγηθώ τη ζωή μιας γυναίκας που χρησιμοποιεί την δουλειά της για να κρύψει την περίπλοκη προσωπική της ζωή», εξηγεί ο Αντουάν Μπαρό. «Σκέφτηκα πως αυτό θα δημιουργούσε ιδιαίτερη δυναμική: μια γυναίκα σε διαρκή κίνηση, που ταξιδεύει μπρος -πίσω. Στο σινεμά η ιδέα ενός άντρα με διπλή ζωή είναι ένα συνηθισμένο θέμα, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει αξιοποιηθεί για γυναικείους χαρακτήρες, λόγω του ζητήματος των παιδιών. Αναρωτιόμουν: μπορείς πραγματικά να κρατήσεις μυστική μια εγκυμοσύνη;  Ήταν μια πρόκληση αυτό καθώς έγραφα το σενάριο, κάτι που δεν θα μπορούσε να ισχύσει αν  ο πρωταγωνιστής ήταν άνδρας.  Η Τζούντιθ πασχίζει συνεχώς να υπερασπιστεί μια κατάσταση, μια συνθήκη, που είναι αδύνατο να υπερασπιστεί κανείς…».

"Το μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς" αναδεικνύει σε κάθε πλάνο το πληθωρικό ταλέντο της Βιρζινί Εφιρά, ενώ σε κάνει να διερωτάσαι συνεχώς για τα κίνητρα της πρωταγωνίστριας και την αληθινή ταυτότητά της, χτίζοντας την αίσθηση του σασπένς, μέχρι το αποκαλυπτικό φινάλε.

Στον ρόλο της μητέρας της ηρωίδας εμφανίζεται η παλιά, αγαπημένη σταρ Ζακλίν Μπισέ, ενώ σε ρόλο έκπληξη εμφανίζεται ο Ισραηλινός δημιουργός Ναντάβ Λαπίντ.

«Το μυστικό της Μαντλίν Κόλλινς -Madeleine Collins» παραγωγής 2022, έχει διάρκεια 106 λεπτά.

Σενάριο και σκηνοθεσία:  Αντουάν Μπαρό.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βιρζινί Εφιρά, Κιμ Γκουτιέρες, Μπρουνό Σαλομόν και η 77χρονη σήμερα Ζακλίν Μπισέ σε επανεμφάνιση.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture