Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Το «Fight Girl» από την Ολλανδία την Τρίτη 21 Ιουνίου στην οθόνη του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου

Πάτρα: Το «Fight Girl» από την Ολλανδία ...

Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην άνω πόλη, στις 21.30

Μία ταινία που το 2019 κέρδισε το Βραβείο Νεανικού Κοινού της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με τίτλο «Fight Girl» «έρχεται» στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου στην οθόνη του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη.

Το «Fight Girl» έχει σκηνοθετήσει ο Ολλανδός δημιουργός Johan Timmers, ο οποίος «παρακολουθεί» την ιστορία μιας δυναμικής δωδεκάχρονης, της Μπο. Μετά το σκληρό διαζύγιο των γονιών της, η πεισματάρα Μπο μετακομίζει με την μητέρα και τον αδελφό της, σ’ ένα προάστιο του Άμστερνταμ. Εκεί, γνωρίζει την Τζόι, μια γειτονοπούλα που θα την συστήσει στον σύλλογο kickboxing όπου αθλείται.

Αμέσως ξεδιπλώνει το φυσικό της ταλέντο στις πολεμικές τέχνες και παρότι άπειρη, λαμβάνει μέρος στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Όμως, το διαζύγιο των γονιών της τη φορτίζει συναισθηματικά, δημιουργώντας καταστάσεις που απειλούν τη συμμετοχή της σε αυτό.

Η Μπο πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να έχει τα πάντα υπό τον έλεγχο της και πως αυτό που πρέπει κυρίως να ελέγξει είναι ο ίδιος της ο εαυτός…

Σκηνοθεσία: Johan Timmers.

Σενάριο: Barbara Jurgens

Πρωταγωνιστούν οι: Aiko Beemsterboer, Noa Farinum, Hilde de Baerdemaeker, Ali Ben Horsting.

Xώρα Παραγωγής: Ολλανδία

Η ταινία θα προβληθεί και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στις 9.30 το βράδυ στο Νότιο Πάρκο στην Ιχθυόσκαλα.

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΛΟΥΝΑΝΑ, ΕΝΑ ΓΙΑΚ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ"

Οι φίλοι του κινηματογράφου έδωσαν το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουνίου μαζικό παρών στην «Ιχθυόσκαλα» της Πάτρας,  όπου στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου προβλήθηκε η υποψήφια για Όσκαρ, ταινία του Πάου Τσόνινγκ Ντόρχι από το Μπουτάν, «Λουνάνα, ένα γιακ μες στην τάξη». Οι «σινεφίλ» γέμισαν τον «Πολυχώρο Πολιτισμού» της «Ιχθυόσκαλας» και παρακολούθησαν ένα φιλμ - ύμνο στην αξία της εκπαίδευσης και τον μαχόμενο εκπαιδευτικό.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στη φετινή ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου και την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος και ο Πολιτιστικός Οργανισμός – παρά τις αντιξοότητες - για να έχει πρόσβαση η λαϊκή οικογένεια στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture