Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Καταφθάνει 16 Ιουνίου στη χώρα μας το νέο φιλμ της Ντίσνει και της Pixar, "Lightyear"

Καταφθάνει 16 Ιουνίου στη χώρα μας το νέ...

Με βασικό ήρωα τον αστροναύτη Buzz από το αγαπημένο "Toy Story"

H νέα ταινία της Ντίσνει και της Pixar, “Lightyear” σε σκηνοθεσία Angus MacLane, θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου 2022 στις Ελληνικές αίθουσες ταυτόχρονα με την έξοδο της και στις ΗΠΑ.

Το διαστημικό ταξίδι του θρυλικού αστροναύτη Μπαζ Λάιτγιαρ με το πολυπληθές πλήρωμά του καταλήγει, από δικό του σφάλμα, με το διαστημόπλοιό τους καθηλωμένο σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Όσο τα χρόνια περνάνε, ο Μπαζ αναζητά έναν τρόπο να διορθώσει το λάθος του. Όμως, ο χρόνος περνάει για τον καθένα διαφορετικά…

Παραγωγή: Galyn Susman.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε την ιστορία του θρυλικού Στρατιώτη του Διαστήματος Μπαζ Λάιτγιαρ, του αγαπημένου αστροναύτη ήρωα που ενέπνευσε το παιχνίδι και κέρδισε γενιές θαυμαστών με τις βραβευμένες και επιτυχημένες εμπορικά ταινίες «Toy Story». Ο βραβευμένος και βετεράνος δημιουργός του στούντιο της Pixar Angus MacLane σκηνοθετεί αυτή τη νέα διασκεδαστική, διαστημική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας ψηφιακού ανιμέισον και μας ταξιδεύει στο άπειρο και... ακόμα παραπέρα.

Διάρκεια της ταινίας: 100 λεπτά.

Όλοι αγαπούν έναν καλό ήρωα, κάποιον που να θαυμάζουν και να υποστηρίζουν σε κάθε του βήμα. Οι ήρωες ξεπερνούν ανυπέρβλητα εμπόδια για να σώσουν τον κόσμο. Και οι καλύτεροι ήρωες, αυτοί που ζουν για καιρό μετά τις ταινίες τους στην καρδιά του κοινού, είναι άνθρωποι. Έχουν ελαττώματα και φόβους, είναι οικείοι σε εμάς, ακόμα και όταν μεγαλουργούν.

Ο Μπαζ Λάιτγιαρ είναι ένας τέτοιος ήρωας, ένα κινηματογραφικό φαινόμενο που ενέπνευσε μια επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών. Αυτό είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί της ταινίας Toy Story το 1995 πριν από 27 χρόνια. Αυτή η ιστορία έβαλε τον Μπαζ Λάιτγιαρ στο επίκεντρο ως ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι που παίρνει τη θέση τού Σερίφη Γούντι στην καρδιά του μικρού Άντι. Πάνω από είκοσι χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Angus MacLane αναρωτιέται: τι ενέπνευσε τον Άντι να θέλει τόσο πολύ ένα παιχνίδι με αεροδυναμικά φτερά και λέιζερ; «Το Lightyear, είναι η ταινία που είδαν ο Άντι, οι φίλοι του και ίσως ολόκληρος ο κόσμος» λέει ο σκηνοθέτης.

«Ήθελα να κάνω κάτι που θα έμενε πιστό στις διασκεδαστικές, μεγάλες παραγωγές».

Μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας και το origin story του Μπαζ Λάιτγιαρ, ακολουθεί τον θρυλικό ήρωα σε μια διαγαλαξιακή διαδρομή.

«Έκανα πολλή έρευνα στις ταινίες αγωνίας» αναφέρει ο σκηνοθέτης. «Ήξερα ότι ο Μπαζ θα έπρεπε να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα και επέλεξα το στοιχείο της διαστολής του χρόνου. Υπάρχουν πολλές ιστορίες με ήρωες εκτός χρόνου: Captain America, Flash Gordon, Buck Rogers, κ.α.».

Στην πρωτότυπη Αγγλόφωνη κόπια δανείζουν τις φωνές τους ο Κρις Έβανς - Chris Evans στον Buzz Lightyear, ο Taika Waititi (Mo Morrison), ο James Brolin (Zurg) και η Keke Palmer (Izzy Hawthorne).

Στην μεταγλωττισμένη κόπια στα ελληνικά ακούγονται οι: Ορφέας Αυγουστίδης, Ξένια Ντάνια, Βασίλης Παπαστάθης, Jerome Kaluta, Τέτα Κωνσταντά, Κώστας Δαρλάσης, Ίντρα Κέιν, Αρετή Πασχάλη, Σωτήρης Δούβρης, Μιχάλης Βαλάσογλου, Κωνσταντίνος Κλαυδιανός, Δημήτρης «Yusanof» Καβαρνός, Φανή Σαρόγλου, Μαρία Πλακίδη, Ανδρέας Ρήγας, Χαρά Ζησιμάτου, Αφροδίτη Κατσαρού, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Άγγελος Λιάγκος και Άντρια Ράπτη.

Διανομή από την Feelgood.

Την ταινία την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture