Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 το «Jurassic World: Κυριαρχία» στις Ελληνικές αίθουσες

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 το «Jurassic W...

Το περιμένουμε και στην Πάτρα - Ο Κρις Πρατ & η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ συναντούν την Λόρα Ντερν, τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ και τον Σαμ Νιλ σε μία τολμηρή, διαχρονική και συναρπαστική περιπέτεια

Mετά τη νέα ταινία του Doctor Strange από την Marvel αλλά και το νέο Top Gun με τον σούπερ σταρ Τομ Κρουζ που «έσκισαν» εισπρακτικά, ένα νέο μπλοκμπάστερ με μεγάλες εμπορικές φιλοδοξίες καταφθάνει από την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στη χώρα μας ταυτόχρονα και με την έξοδο του στις ΗΠΑ, και δεν είναι άλλο από το «Jurassic World: Dominion - Κυριαρχία». Tη επόμενη εβδομάδα οι σινεφίλ ετοιμάζονται για να βιώσουν την επική ολοκλήρωση της εποχής του Jurassic, σχεδόν 30 χρόνια από την 1η θρυλική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Στην ταινία «Jurassic World: Κυριαρχία» δυο γενιές συναντιούνται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη κλείνοντας έναν κύκλο 30 ετών!

Ο γοητευτικός σταρ Κρις Πρατ και η συμπαθής Μπράις Ντάλας Χάουαρντ που ήταν πολύ καλή και στο ρικέικ του «Πιτ & ο Δράκος του» της Ντίσνει, συναντούν την βραβευμένη με Όσκαρ, Λόρα Ντερν, τον Τζεφ Γκόλντμπλουμ και τον Σαμ Νιλ σε μία τολμηρή, διαχρονική και συναρπαστική περιπέτεια που αναμένεται να καθηλώσει τόσο τους θεατές που μεγάλωσαν με την πρώτη ταινία, όσο και τους νεότερους που την ανακάλυψαν στην αναβίωσή της.

Οι δεινόσαυροι τώρα ζουν και κυνηγούν μαζί με τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Αυτή η εύθραυστη ισορροπία θα αναμορφώσει το μέλλον και θα καθορίσει, μια για πάντα, αν τα ανθρώπινα όντα θα παραμείνουν οι κορυφαίοι θηρευτές σε έναν πλανήτη που μοιράζονται πλέον με τα πιο τρομακτικά πλάσματα της ιστορίας.

Για σχεδόν 3 δεκαετίες, οι ταινίες Jurassic Park και Jurassic World έχουν προκαλέσει δέος και θαυμασμό, τρόμο και ενθουσιασμό σχεδόν σε κάθε θεατή που έχει περάσει το κατώφλι μιας κινηματογραφικής αίθουσας. Το «Jurassic World: Κυριαρχία» θα είναι όπως προείπαμε, η κορύφωση αυτής της ιστορίας τριών δεκαετιών.

Σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου

Σενάριο Έμιλι Καρμάικλ & Κόλιν Τρέβοροου.

Ιστορία: Ντέρεκ Κόνολι & Κόλιν Τρέβοροου, βασισμένη σε χαρακτήρες που δημιούργησε ο Μάικλ Κράιτον

Παραγωγοί: Φρανκ Μάρσαλ και Πάτρικ Κρόουλι.

Executive Producers: Στίβεν Σπίλμπεργκ, Αλεξάντρα Ντέρμπισαϊρ, Κόλιν Τρέβοροου.

Παίζουν οι: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Λόρα Ντερν, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Σαμ Νιλ, Ντεγουάντα Γουάιζ, Μαμούντου Άθι,  Μπι Ντι Γουόνγκ, Ομάρ Σι, Ιζαμπέλα Σέρμον, Κάμπελ Σκοτ, Τζάστιν Σμιθ, Σκοτ Χέιζ, Ντίτσεν Λάκμαν, Ντανιέλ Πινέντα.

Η σειρά ταινιών Jurassic που έχει αποσπάσει 5 δις δολάρια παγκοσμίως σε εισπράξεις!

Από τον αρχιτέκτονα και σκηνοθέτη του Jurassic World, Κόλιν Τρέβοροου, η «Κυριαρχία - Dominion» διαδραματίζεται 4 χρόνια μετά την καταστροφή της Νήσου Νούμπλαρ. Ο Τρέβοροου σκηνοθέτησε το 2015 την ταινία «Jurassic World», η οποία σημείωσε εισπράξεις $1.7 δις και αποτελεί την 6η ταινία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία του κινηματογράφου.

Ο σκηνοθέτης Κόλιν Τρέβεροου είναι στην ταινία και εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος επιστρέφει στη θέση του παραγωγού. Οι Φρανκ Μάρσαλ και Πάτρικ Κρόουλι επίσης επιστρέφουν ως παραγωγοί, για ένα επικό φινάλε ανάλογο της φήμης του Jurassic.

Όταν ο σκηνοθέτης και οι παραγωγοί ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα στον Καναδά τον Φεβρουάριο του 2020, δεν είχαν ιδέα ότι ένας ιός θα είχε παγκόσμιο αντίκτυπο και θα προκαλούσε την ξαφνική διακοπή κάθε παραγωγής. Σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες όλα σταμάτησαν. Στις αρχές του Ιουλίου 2020, σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα, τα γυρίσματα θα μπορούσαν να συνεχιστούν σε στούντιο έξω από το Λονδίνο. Το νέο Jurassic έγινε η πρώτη μεγάλη παραγωγή που ξεκίνησε ξανά τα γυρίσματα μαζί και με το «Mission Impossible 7». Η παραγωγή μπόρεσε να συνεχιστεί και η ταινία ολοκλήρωσε τελικά την παραγωγή στις αρχές Νοεμβρίου του 2020.

Ένας κόσμος που άλλαξε για πάντα

Οι δεινόσαυροι όπως μας δείχνει η νέα ταινία, τώρα ζουν και κυνηγούν μαζί με τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Αυτή η εύθραυστη ισορροπία θα αναμορφώσει το μέλλον και θα καθορίσει μια για πάντα, αν τα ανθρώπινα όντα θα παραμείνουν οι κορυφαίοι θηρευτές σε έναν πλανήτη που μοιράζονται πλέον με τα πιο τρομακτικά πλάσματα της ιστορίας.

Όταν βγήκε η πρώτη ταινία Jurassic Park, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ το 1993, κανείς δεν περίμενε τον ανυπολόγιστο αντίκτυπό της στην παγκόσμια κουλτούρα και στον ίδιο τον κινηματογράφο. Η ταινία αυτή επανέφερε τους δεινόσαυρους στη ζωή για μια νέα γενιά και τους ανέδειξε με τρόπο που δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ πριν.

Αυτή η κινηματογραφική αφύπνιση των δεινοσαύρων οδήγησε πολλούς περισσότερους νέους να ασχοληθούν με την επιστήμη, οδήγησε μέχρι και πανεπιστήμια να οργανώσουν μαθήματα δεινοσαύρων,  όπως και μουσεία να οργανώσουν εκθέσεις με οστά δεινοσαύρων.

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, οι ταινίες Jurassic Park και Jurassic World, βασισμένες σε χαρακτήρες που δημιούργησε ο συγγραφέας Μάικλ Κράιτον, έχουν συναρπάσει μικρούς και μεγάλους.

Το διαφημιστικό τρέιλερ της ταινίας παίζεται ήδη και στην Πάτρα όπου και περιμένουμε την ταινία για προβολή. Διανομή από την Tulip.

Τέλος όπως περιέγραψε ο σκηνοθέτης, υπάρχει ένα κατακλυσμιαίο γεγονός στη μέση της τριλογίας που αλλάζει ριζικά τα πάντα. «Οι δεινόσαυροι απομακρύνονται από το νησί και απελευθερώνονται στον ευρύτερο κόσμο. Ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε τις συνέπειες αυτού του γεγονότος. Το Jurassic World Dominion έχει να κάνει με την ανάγκη να σεβαστούμε τη δύναμη του φυσικού κόσμου - αν αποτύχουμε, θα εξαφανιστούμε όπως ακριβώς και οι δεινόσαυροι. Όχι μόνο ολοκληρώνουμε την ιστορία που ξεκίνησε το 2015 στο Jurassic World, αλλά και την ιστορία που ξεκίνησε το 1993 με το Jurassic Park. Αυτή είναι μια ιστορία που χρειάζεται όλους τους χαρακτήρες του έπους για να ειπωθεί».

Το μπάτζετ της ταινίας σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνά τα 160 εκατ. δολάρια.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture