Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Let’s Party: Highlights από το υπερθέαμα του Πλατινένιου Ιωβηλαίου στην καρδιά του Λονδίνου

Let’s Party: Highlights από το υπερθέαμα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αντικείμενο λαικής λατρείας η βασίλισσα Ελισάβετ στην μεγαλειώδη συναυλία και στην τελική παρέλαση, ο κόσμος ξεχύθηκε ζητωκραυγάζοντας στους δρόμους

Απογειώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην καρδιά του Λονδίνου ο εορτασμός του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τα 70 χρόνια της κοσμαγάπητης βασίλισσας Ελισάβετ στο θρόνο. Η μεγαλειώδης συναυλία του BBC με τα μουσικά είδωλα μπροστά στο Μπάκινχαμ και η τελική, πανηγυρική πομπή κατέβασαν ενθουσιώδη πλήθη στους δρόμους με σημαίες, μεταμφιέσεις, συνθήματα. Εθνική αργία, οπότε ο κόσμος βρήκε την ευκαιρία είτε να ξεφαντώσει σε αυτά τα ιστορικά events είτε να διασκεδάσει οπουδήποτε καθώς παντού κυριαρχούσε ατμόσφαιρα party, ειδάλλως να ταξιδέψει. Οσοι παρέμειναν πάντως έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές καθώς ήταν μια φιέστα απίστευτα πληθωρική και φαντασμαγορική που μεταξύ άλλων θύμιζε και καρναβάλι. Οι εικόνες κοσμοπλημμύρας και παλλόμενης χαράς είναι ατέλειωτες. Παντού ανέμιζαν οι βρετανικές σημαίες και πορτρέτα της βασίλισσας από διάφορες εποχές.  Μετά τις πιο τυπικές, αρχικές φάσεις της στρατιωτικής παρέλασης και του εκκλησιασμού, (όπου οι ειδήσεις περιορίζονταν στην άφιξη Μέγκαν και Χάρι αλλά και στο εάν συνομίλησαν με τους Κέιτ- Ουίλιαμ ή ποιάς κυρίας η αμφίεση ήταν ανώτερη), ήρθε η ώρα να ευχαριστηθεί ο λαός. Και αυτό συνέβη με αυτό το μαγικά pop χαρμάνι συντηρητικής παράδοσης και εξτρεμιστικής πρωτοπορίας που χαρακτηρίζει το βρετανικό DNA.

 

Το live σε πελώρια σκηνή μπροστά στο παλάτι «έσκισε». Τα οπτικά εφέ ήταν ανεπανάληπτα. Εντυναν τα κτίρια με το πρόσωπο της Ελισάβετ, λουλούδια και πατριωτικά σύμβολα ενώ στον ουρανό δεν είδαμε συμβατικά πυροτεχνήματα αλλά να αστράφτουν το πρόσωπό της, το ευχαριστώ για την προσφορά της στο έθνος, η τσάντα, η τσαγιέρα της, τα αγαπημένα της άλογα, τα καπέλα των στρατιωτών της κ.α.  Γιγαντοοθόνες η μια μετά την άλλη είχαν στηθεί  για να βλέπει καλύτερα το κοινό.  Η βασιλική οικογένεια και πολιτικά πρόσωπα παρακολουθούσαν στις κερκίδες, με τις αντιδράσεις των μικρών εγγονών της βασίλισσας να ξεσηκώνουν τα διεθνή media. Την πρώτη έκπληξη έκανε πάντως η ίδια η 96χρονη Ελισάβετ: προβλήθηκε φιλμάκι όπου η ίδια με τον ατζαμή  και φανατικό λονδρέζο αρκούδο Πάντιγκτον συναντήθηκαν για τσάι και αποκάλυψαν πως πάντα έχουν μαζί τους ένα τοστ με μαρμελάδα. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έκανε μια σύντομη, τρυφερή ομιλία με οικολογικά μηνύματα και έμπνευση του τραγούδι του Νιλ Αμστρονγκ What a wonderful world. Aξεπέραστα hits με τους Ανταμ Λάμπερτ και Queen αλλά και το Ροντ Στιούαρτ «άνοιξαν» to μουσικό πρόγραμμα με την Κέιτ Μίντλετον να τραγουδάει μαζί τους. Αντριου Λόιντ Βέμπερ, Aντρέα Μποτσέλι, Σαμ Ράιντερ, Σιμόν Λε Μπον, Νταιάνα Ρος, Αλίσια Κις  «όργωσαν» το stage. Υπολογίστηκε πως παρακολούθησαν το κονσέρτο 13 εκατομμύρια άτομα ενώ 400 drones κάλπαζαν ψηλά.

 

Την  Κυριακή η πομπή ήταν ένα πολύχρωμο μωσαικό: η βασιλική φρουρά έσμιξε με αυτοκίνητα Mini Cooper, vintage μηχανάκια, ομάδες μεταμφιεσμένων, εξωτικά γκρουπ της Κοινοπολιτείας, άρματα με κινούμενα σχέδια, λεωφορεία με διασημότητες. Εννοείται πως δεν έλειψε η ολόχρυση άμαξα The Gold State Coach, που ανήκει στη βρετανική μοναρχία εδώ και  260 χρόνια και αυτή τη φορά διέθετε εικόνα από τη στέψη της Ελισάβετ το 1953.  Οι παλιές ντίβες του σινεμά και της μόδας Τζόαν Κόλινς και Τουίγκι έλαμψαν σε καμπριολέ αυτοκίνητα, αλλά και τα super models Κέιτ Μος, Ναόμι Κάμπελ, Εριν Ο Κόνορ, ο ηθοποιός Ιντρις Ελμπα, η πρωταγωνίστρια του Bridgerton Φίμπε Ντάινεβορ, ο τραγουδιστής σερ Κλιφ Ρίτσαρντ  τρέλαναν τα φλας. Μάλιστα η Κέιτ Μος με attitude γνήσιου party girl ανέσυρε από την γκαρνταρόμπα της ένα σακάκι με τη βρετανική σημαία από την collection του John Galliano το 1993. Βέβαια ο δημοφιλέστατος pop star Εντ Σίραν που ερμήνευσε το «Perfect» και ο τελευταίος χαιρετισμός της Βασίλισσας στο μπαλκόνι σφράγισαν το status της παρέλασης. Δείτε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View