Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

«Έξωση» από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για Χάρι, Μέγκαν και Άντριου στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας

«Έξωση» από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ γι...

Τι ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Σάσεξ

Αιφνιδίασε η βασίλισσα Ελισάβετ αρκετά από τα μέλη της πολυπληθούς οικογένειάς της την Παρασκευή όταν το παλάτι με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως στις 2 Ιουνίου, την πρώτη ημέρα των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της 96χρονης μονάρχη, η οποία συμπίπτει με τα γενέθλια της Ελισάβετ, στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ για να παρακολουθήσουν την στρατιωτική παρέλαση Trooping The Colour θα παραστούν μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας που εκτελούν επίσημα καθήκοντα.

Έτσι, γίνεται ξεκάθαρο πως η Ελισάβετ αποκλείει από το μπαλκόνι του παλατιού τον εγγονό της, πρίγκιπα Χάρι και την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, που εδώ και δύο χρόνια εγκατέλειψαν το Ηνωμένο Βασίλειο και ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, αλλά και τον αγαπημένο της γιο, πρίγκιπα Άντριου, που η εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Αμερικανού παιδεραστή Επστάιν έφερε σε δύσκολη θέση την βασιλική οικογένεια της Γηραιάς Αλβιόνας.

Αν και ο 61χρονος δούκας του Γιορκ κατόρθωσε με εξωδικαστικό συμβιβασμό και 12 εκατ. λίρες να πείσει την 38χρονη Βιρτζίνια Τζιούφρε να μην τον σύρει ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης για τον βιασμό της, όταν εκείνη ήταν ανήλικη, οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ του είχαν κάνει σαφές πως επιθυμούν να παραμείνει στη σκιά και να μην παραβρεθεί ξανά σε επίσημες εκδηλώσεις. Όμως, εκείνος φαίνεται πως παράκουσε τον διάδοχο του θρόνου και τον δεύτερο στην διαδοχή και στα τέλη Μαρτίου συνόδευσε την βασίλισσα στο αββαείο του Ουέστμινστερ για το ετήσιο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου, γεγονός που εξόργισε τόσο τον πρίγκιπα της Ουαλίας, όσο και τον δούκα του Κέιμπριτζ.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο υποστηρίζουν πως πίσω από την απόφαση της βασίλισσας για περικοπή των καλεσμένων στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ κρύβονται οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ. «Μετά από προσεκτική εξέταση η βασίλισσα έχει αποφασίσει στην παραδοσιακή εμφάνιση στο μπαλκόνι (του Μπάκιγχαμ) την Πέμπτη 2 Ιουνίου για την παρακολούθηση της παρέλασης
Trooping The Colour η παρουσία των παρισταμένων να περιορίζεται στην Αυτής Μεγαλειότητα και σε εκείνα τα μέλη της οικογένειας που εκτελούν επίσημα καθήκοντα την τρέχουσα περίοδο στο όνομα της βασίλισσας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση από το παλάτι.

Ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παρακολουθήσουν από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ την στρατιωτική παρέλαση Trooping the Colour

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ και στο πλευρό της αειθαλούς Ελισάβετ στις 2 Ιουνίου θα βρεθούν ο πρίγκιπας Κάρολος με την σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Εδουάρδος με την σύζυγό του Σόφι, κόμισσα του Ουέσεξ, η πριγκίπισσα Άννα και τα εξαδέλφια της βασίλισσας, δούκας και δούκισσα του Γκλόσεστερ, δούκας του Κεντ και πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

Κατ' εξαίρεση της ανακοίνωσης θα παραστούν, επίσης, τα τρία παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ, πρίγκιπας Γεώργιος, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπας Λιούις και τα δύο παιδιά του Εδουάρδου και της Σόφι, λαίδη Λουίζ Ουίνδσορ και Τζέιμς, υποκόμης του Σέβερν. Επίσης, εξαίρεση θα γίνει για τον αξιωματικό του Βασιλικού Ναυτικού σερ Τίμοθι Λόρενς, δεύτερο σύζυγο της πριγκίπισσας Άννας, που αν και δεν ανήκει στα μέλη της βασιλικής οικογένειας με επίσημα δημόσια καθήκοντα, το παλάτι του αναγνωρίζει πως στέκεται στο πλευρό της πριγκίπισσας, αρωγός κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της.

Πάντως, όσοι έλαβαν «έξωση» από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ θα έχουν την δυνατότητα να παραστούν στις υπόλοιπες εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ, οι οποίες αναμένεται να έχουν διάρκεια τεσσάρων ημερών και να πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την χώρα. Μάλιστα, για τον Χάρι και την Μέγκαν εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε πως πρόκειται για δύο αγαπημένα μέλη της βασιλικής οικογένειας και θα προσκληθούν σε οικογενειακές εκδηλώσεις.

Χάρι και Μέγκαν θα ταξιδέψουν μαζί με τα δύο παιδιά τους στη Βρετανία για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Μετά την ανακοίνωση του παλατιού για τον περιορισμό των μελών της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ εκπρόσωπος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ δήλωσε πως ο Χάρι και η Μέγκαν αναμένεται να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με τα παιδιά τους, τον Άρτσι, που έγινε τριών ετών την Παρασκευή και την Λίλιμπετ Νταϊάνα, 11 μηνών, ώστε να βρίσκονται στους εορτασμούς για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στο θρόνο. Αν αυτό τελικά συμβεί θα είναι η πρώτη φορά που η μικρή Λίλιμπετ θα βρεθεί επί βρετανικού εδάφους και θα την γνωρίσουν τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά και η Ελισάβετ, αφού η κόρη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

Όμως, αρκετοί βασιλικοί βιογράφοι και βασιλικοί συντάκτες εξέφρασαν φόβους πως η παρουσία των Σάσεξ στο Λονδίνο ίσως επισκιάσει τις εκδηλώσεις για την μακροβιότερη μονάρχη στον κόσμο.

«Αναγκάστηκαν να αποδεχθούν έναν κατώτερο ρόλο - να γίνουν ένα με όλους τους VIP - αλλά είναι ξεκάθαρο πως επιθυμούν απελπισμένα να μην αποκλειστούν (από το μπαλκόνι). Αν το παλάτι δεν είναι εξαιρετικά προσεκτικό, οι Σάσεξ θα εκμεταλλευτούν τους εορτασμούς προς ίδιον όφελος», δήλωσε ο Τομ Μπάουερ, Βρετανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, για τον πρίγκιπα Χάρι και την Αμερικανίδα σύζυγό του. Ο βιογράφος του Μπόρις Τζόνσον και του πρίγκιπα Κάρολου έχει δηλώσει στον βρετανικό Τύπο πως αυτή την περίοδο ετοιμάζει την βιογραφία της Μέγκαν Μαρκλ, η οποία θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και αναμένεται να αποκαλύψει «αλήθειες» για την πρώην πρωταγωνίστρια του τηλεοπτικού δικαστικού δράματος Suits.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight