Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Καλάβρυτα: Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Καλάβρυτα: Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα ...

Στις 29 Ιουνίου στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας – Αγωνιστών 1821 – Η συναυλία είναι προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου στο Δήμο Καλαβρύτων

Με μια μεγάλη συναυλία του σπουδαίου και διαχρονικού ερμηνευτή Γιώργου Νταλάρα, με τη συμμετοχή της εξαιρετικής ερμηνεύτριας Ασπασίας Στρατηγού και της ορχήστρας Νέας Ιωνίας Βόλου «Εστουδιαντίνα»  την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 8:30 μ.μ., στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας  Αγωνιστών 1821, ο Δήμος Καλαβρύτων θα τιμήσει την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων απ’ την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής. Παράλληλα, η επιλογή του χώρου για τη φιλοξενία της συναυλίας συμβολικά παραπέμπει και στην επέτειο των 201 χρόνων απ’ την Ύψωση του Λαβάρου και την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.

Η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα αποτελεί μια ακόμη σημαντική προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου στο Δήμο Καλαβρύτων, καθώς το ίδρυμα εξ ολοκλήρου θα καλύψει το σύνολο των δαπανών για την συναυλία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας της συναυλίας ανακοινώθηκε απ’ το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου στον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, το μεσημέρι της Τετάρτης. «Θέλω ειλικρινά να εκφράσω, για πολλοστή φορά, τις ευχαριστίες όλων των δημοτών του Δήμου Καλαβρύτων στο ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου που συνδέει το έργο και την παρουσία του στην περιοχή μας με παρεμβάσεις και δωρεές μεγάλου βεληνεκούς», ανέφερε σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλος.

Ο Γιώργος Νταλάρας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων απ’ την Μικρασιατική Καταστροφή, φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει ένα σπουδαίο μουσικό αφιέρωμα με τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω». Αφιέρωμα και στα 100 χρόνια απ’ τη γέννηση του μεγάλου λαϊκού συνθέτη και δασκάλου του, Απόστολου Καλδάρα που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, το Σάββατο 18 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture