Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επαφές για ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας με το Επιμελητήριο Αχαΐας της Cap Bon στην Τυνησία

Επαφές για ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασία...

Τι συζητήθηκε

Στο περιθώριο της 2ης Συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου INTECMED, στην Τυνησία στις 23 & 24 Μαΐου 2022,  με τη συμμετοχή  μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας και στελεχών της Αχαϊκής Επιμελητηριακής Ανάπτυξης (ΑΧ.ΕΠ.ΑΝ) του Επιμελητηρίου Αχαΐας (μέλη της ομάδας έργου του Ευρωπαϊκού έργου «INTECMED» στο οποίο το Επιμελητήριο Αχαΐας είναι ο Επικεφαλής εταίρος) πραγματοποιήθηκε επίσημη συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του αντίστοιχου Επιμελητηρίου της Cap Bon, στην περιοχή Nabeul. 

 Για το Επιμελητήριο Αχαΐας, στην συζήτηση παρόντες ήταν ο κ. Τηλιγάδης Αριστείδης, Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας καθώς και οι κύριοι Καλαμαράς Βασίλης και Καραμπέτ Σααντ, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου καθώς και τα στελέχη της ΑΧΕΠΑΝ κ. Χριστιάς Παναγιώτης και Κατσαντά Δανάη. Για το Επιμελητήριο της CapBon, παρόντες ήταν η κα. Najoua ATTIA,  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της περιοχής και μοναδική γυναίκα Πρόεδρος Επιμελητηρίου στην Τυνησία κατά τα τελευταία 15 έτη όπως επίσης και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου της Cap Bon, κ. Moez Hassen. 

 Στο πλαίσιο της συνάντησης, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν αρκετά περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Τυνησίας αλλά ιδιαίτερα μεταξύ των δύο περιοχών και των Επιμελητηρίων της Αχαΐας και της CapBon. Έγινε αναφορά σε τρόπους  οργάνωσης και ανταλλαγής επιχειρηματικών αποστολών με στόχο τόσο την αμοιβαία εξαγωγή-εισαγωγή τοπικών προϊόντων, την εφαρμογή προωθητικής πολιτικής αλλά και τρόπους αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς και κουλτούρας των δύο περιοχών για την ανάπτυξη τουριστικής συνεργασίας. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την συνεργασία μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων -που αποτελούν και μέλη του ASCAME-στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία δύνανται να συμμετάσχουν αλλά και για την συμμετοχή τους στο νέο πρόγραμμα Interreg NEXT MED Programme.  Μάλιστα,  τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποσταλούν και στοιχεία ώστε να υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας (Memorandum of understanding, MOU), μεταξύ των δύο φορέων. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις