Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το ΒΙΟΠΑ που έγινε ΧΥΤΑ- Ακαθάριστα οικόπεδα, μπάζα και σκουπίδια- Η παρακμή

Το ΒΙΟΠΑ που έγινε ΧΥΤΑ- Ακαθάριστα οικό...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Παράπονα από τις επιχειρήσεις

Έντονες είναι διαμαρτυρίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΒΙΟΠΑ και αφορούν τόσο τα σκουπίδια όσο και τα ακαθάριστα οικόπεδα.  «Είναι ένας σκουπιδότοπος που δημιουργεί ασφυκτικό και ντροπιαστικό περιβάλλον» αναφέρουν οι καταγγελίες.

Με αφορμή την ανάδειξη του προβλήματος από το thebest.gr, που αφορά την πίστα εξέτασης δικύκλων στο ΒΙΟΠΑ, η οποία σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του σωματείου εκπαιδευτών οδήγησης και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Αχαΐας Γιώργου Παναγιωτόπουλου έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι ευρύτερο και  αγγίζει όλους όσοι δραστηριοποιούνται  στην περιοχή.  «Πολλές επιχειρήσεις παραπονιούνται για το ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν γίνεται σε καθημερινή βάση, ενώ και το να δουν κάποιο σάρωθρο να περνάει για να καθαρίσει τις οδούς είναι αρκετά σπάνιο θέαμα και δε γίνεται σε όλο το ΒΙΟΠΑ.  Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, όπως και η επικινδυνότητα λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών,  μας οδήγησε στο να αποστείλουμε ήδη από 26/04/2022 επιστολή στο Δήμο Πατρέων και στο φορέα Διαχείρισης ΒΙΟΠΑ όπου είμαι μέλος. Μάλιστα είχαμε επισημάνει ότι τα ογκώδη αντικείμενα, τα μπάζα και η γενικότερη κατάσταση συνθέτουν ένα απαξιωμένο περιβάλλον για τις βιοτεχνίες» αναφέρει σε δηλώσεις του στο thebest.gr  το μέλος του Δ.Σ. ΒΙΟΠΑ Γλαύκου και μέλος του συντονιστικού της δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» Ηλίας Κωνσταντάτος.

Επίσης, αναφέρεται στα ακαθάριστα οικόπεδα που βρίσκονται στο ΒΙΟΠΑ, λέγοντας ότι η ευρύτερη περιοχή είναι εκτεθειμένη και υποψήφια για την εκδήλωση αντίστοιχων περιστατικών όπως αυτά που συνέβησαν στην Αγυιά και την Αρόη. «Λόγω και της αντιπυρικής περιόδου είχαμε ζητήσει να μεριμνήσει ο Δήμος Πατρέων για τον καθαρισμό των Δημοτικών οικοπέδων και των οικοπέδων ιδιοκτησίας του φορέα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, αφενός επιβεβαιώνεται η  άποψη ότι συνολικά η περιοχή ΒΙΟΠΑ απαξιώνεται συνεχώς,  αφετέρου δεν έχουμε κάποια ενημέρωση ότι έχουν προχωρήσει οι απαραίτητοι καθαρισμοί».

Τέλος, ο κ. Κωνσταντάτος, κάνει λόγο για «εγκλωβισμένη πόλη» και «ανικανότητα της δημοτικής αρχής», αναφερόμενος στην γενικότερη εικόνα της Πάτρας: Όλη η πόλη αυτή τη στιγμή είναι εγκλωβισμένη στο ότι δεν έχουμε μόνιμο προσωπικό και ότι δεν φτάνουν τα λεφτά. Βέβαια, όταν πιέζονται πάρα πολύ τα πράγματα βρίσκονται τα χρήματα και για τις εργολαβίες αλλά και θα γίνει πρόσληψη εκτάκτων. Αυτά και δρομολογημένα είναι και χρήματα υπάρχουν απλώς η πόλη παραμένει όμηρος της ανικανότητα της δημοτικής αρχής»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις