Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Ο Σουηδός Ρούμπεν Εστλουντ ξανακέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες με «Το τρίγωνο της λύπης»

Ο Σουηδός Ρούμπεν Εστλουντ ξανακέρδισε τ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η σατιρική ταινία έχει Ελληνες συμπαραγωγούς και συντελεστές και θίγει με καυστικό χιούμορ το ταξικό χάσμα

Μετά την εμπνευσμένη αλληγορική σάτιρα «Το τετράγωνο» που απέσπασε τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνκα το 2017, ο  Ρούμπεν Έστλουντ, προκλητικός και ειρωνικός σκηνοθέτης από Σουηδία θριάμβευσε και πάλι ανεβαίνοντας στο βάθρο του ιστορικού Φεστιβάλ των Καννών. Παρέλαβε το βραβείο για την ταινία του  «Το τρίγωνο της λύπης- Triangle of Sadness» με θέμα το χάσμα των τάξεων. Πρόκειται για μια ακόμα προβοκατόρικη σάτιρα με φόντο την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Χιλιαδού της Εύβοιας, στην οποία εργάστηκαν αρκετοί Ελληνες συντελεστές. Γυρίστηκε με  συμπαραγωγούς  τους Κωνσταντίνο Κοντοβράκη και Γιώργο Καρναβά και α ναμένεται να τη δούμε στα σινεμά τέλη Αυγούστου στη χώρα μας.

To Μεγάλο Βραβείο (Grand Prix) μοιράστηκαν δύο ταινίες, το «Stars at Noon» και το «Close». Το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας απέσπασε ο Τσαν Γουκ Πάρκ για την ταινία  «Απόφαση φυγής» ενώ καλύτερος ηθοποιός αναδείχτηκε ο Κανγκ Χονγκ Σο για το φιλμ «Broker».  

Το βραβείο καλύτερης ηθοποιού απέσπασε η  Αμίρ Ιμπραχίμι Ζαρ από το Ιράν, για τον ρόλο της στην ταινία «Holy Spider». Το βραβείο σεναρίου πήγε στο Boy from Heaven του Ταρικ Σαλέχ, Καλύτερος σκηνοθέτης χρίσθηκε ο Νοτιοκορεάτης Παρκ Τσαν Γουκ. Οι αδερφοί Νταρντέν πήραν ένα ειδικό βραβείο που απονεμήθηκε μόνο φέτος, το βραβείο της 75ης  επετείου του φεστιβάλ.   

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View