Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Συμμετοχή Φωκίωνα Ζαΐμη στο συνέδριο για την γαλάζια οικονομία στην Βαρκελώνη

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Συμμετοχή Φωκίω...

Τι επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης

Στο συνέδριο για την «Προώθηση της Κυκλικής Γαλάζιας Οικονομίας στη Μεσόγειο» που έγινε στη Βαρκελώνη συμμετείχε διαδικτυακά, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης το διάστημα 9 έως 11 Μαΐου 2022. 

Στη συνεδρίαση, συζητήθηκαν καίρια ερωτήματα αναφορικά με τις ιδιαιτερότητες του μεσογειακού πλαισίου όσον αφορά Κυκλική Οικονομία στην αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια και των εμποδίων που παρουσιάζονται στις Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Συμπερασματικά, αυτό που διαφαίνεται είναι ότι πλέον οι επιχειρήσεις καλούνται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τη σχέση τους με το περιβάλλον και να χρησιμοποιήσουν τους πόρους πιο αποτελεσματικά. Τα κυκλικά επιχειρηματικά μοντέλα έχουν την ικανότητα να μεταμορφώνουν βιομηχανίες. Η ανάγκη για περισσότερη καινοτομία με την παραγωγή, τη χρήση και την απόρριψη προϊόντων είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Κατά την ομιλία του ο κ. Ζαΐμης τόνισε τα εξής: «Η Κυκλική Οικονομία στην Ελλάδα δύναται να συμβάλει στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  πιστεύει ότι η καινοτομία και τα νέα τεχνολογικά εργαλεία στην εισαγωγή μοντέλων κυκλικής οικονομίας διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο  στους κλάδους της Αλιείας και Ιχθυοκαλλιέργειας. Η διατήρηση του επαγγέλματος του αλιέα είναι σημαντική όχι μόνον για να μην χαθεί μια αρχαιότατη τεχνογνωσία που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά αλλά και για να συνεχίσει μια ισόρροπη ανάπτυξη σε παράκτιες περιοχές αι να διατηρηθεί μια σημαντική πρωτογενής πηγή τροφίμων στο διηνεκές».

Τέλος,  το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου BLUEfasma (Interreg MED modular project), του Προγράμματος SwitchMed και του έργου Blue Growth Community (Interreg MED horizontal project) .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις