Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πρόεδρος του Silver Alert στο thebest.gr για τον Θύμιο: «Τίποτα δεν μπορώ να αποκλείσω»

Ο πρόεδρος του Silver Alert στο thebest....
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τεράστιο το ενδιαφέρον του κόσμου, αλλά...

Εντείνεται η ανησυχία για την τύχη του 39χρονου Θύμιου Μπουγά που έπεσε θύμα άγριου bullying στον Πύργο. Από τις 4 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν περάσει 13 ημέρες και ακόμα παραμένει αγνοούμενος. Για τον Ευθύμη Μπουγά έχει εκδοθεί Silver Alert. Ο Πρόεδρος και Διοικητής της Υπηρεσίας Silver Alert, Γεράσιμος Κουρούκλης, μίλησε στο thebest.gr, για την εξαφάνιση του 39χρονου άνδρα και έθεσε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ερώτημα: «Σήμερα από το πρωί προσπαθώ να βρω ένα πράγμα και δεν έχω πάρει απάντηση αλλά θα το κυνηγήσω και άλλο. Το ερώτημά μου είναι, ο Ευθύμης τρεφόταν με ειδικό μηχάνημα γιατί η τροφή του πρέπει να είναι πολτοποιημένη και  μάλιστα σε αραιή πολτοποίηση. Αυτό το μηχάνημα βρίσκεται στο σπίτι του; Αν βρίσκεται τότε ο Ευθύμης δεν είναι στη ζωή γιατί δεν μπορεί να τραφεί με άλλον τρόπο. Εάν όμως το μηχάνημα δεν είναι στο σπίτι του, τότε έχουμε ελπίδες. Οι εθελοντές δεν μπορούν να μπουν στο σπίτι, μπορεί όμως η αστυνομία με εντολή εισαγγελέα. Που είναι ο εισαγγελέας, που είναι και η αστυνομία;». Επίσης, επεσήμανε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα για το τι έχει συμβεί, κάνοντας λόγο ακόμα και για δολοφονία: «Πλέον τίποτα δεν μπορώ να αποκλείσω, ούτε το  τόσο καλό κρύψιμο του Ευθύμη, ούτε την αυτοκτονία αλλά ούτε και την δολοφονική ενέργεια. Ο Ευθύμης ή κρύβεται τόσο καλά ή υπάρχουν άλλα πράγματα τα οποία δεν θέλω ούτε να τα σκέφτομαι. Όσο περνάνε οι μέρες, τα πράγματα δυσκολεύουν».

Ο κ. Κουρούκλης αναφέρθηκε και στην ομάδα των 11 ατόμων, που άσκησαν εκφοβισμό στον Ευθύμη Μπουγά: «Οι πληροφορίες που μας έρχονται, είναι ότι τα άτομα αυτά που του έκαναν buylling, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν  και όχι μόνο στον Ευθύμη αλλά και σε άλλα άτομα πάλι ΑμΕΑ αλλά και σε Ρομά. Επίσης, από αυτά που μαθαίνουμε πρέπει να είναι και καλών οικογενειών της περιοχής. Από τους 15 που ήταν εκεί και βανδάλιζαν τον Εύθυμη, μόνο δυο κατάφεραν να πάνε στο εισαγγελέα; Και αυτός τους άφησε ελευθέρους; Κάποιοι πάνε να δουλέψουν κάποιους; Αλλά εντάξει είμαστε ένας λαός που δουλεύεται εύκολα από ό,τι φαίνεται».

Δεικτικός, είναι ο κ. Κουρούκλης, όταν αναφέρετε στους «όψιμους ενδιαφερόμενους» όπως χαρακτηριστικά λέει:  «Όλοι αυτοί που σήμερα, τρέχουν ως όψιμοι ενδιαφερόμενοι, είτε είναι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, είτε είναι  παράγοντες της αστυνομίας, είτε είναι τοπικοί δημοσιογράφοι, όλοι αυτοί που τώρα ενδιαφέρονται και τρέχουν, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκαν πριν την εξαφάνισή του αλλά όταν πήγαινε, χτυπούσε τις πόρτες και έλεγε ζητάω βοήθεια, δέχομαι bullying, δέχομαι κακοποίηση, δεν έδωσε κανένας καμία απολύτως σημασία.

Από την ημέρα που εξαφανίστηκε και μέχρι τις 12 Μαΐου, που κάποιοι εθελοντές, από μακριά από την περιοχή, ενδιαφέρθηκαν να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός συναγερμός  και να αρχίσουν οι αναζητήσεις, κανένας δεν είχε ενδιαφερθεί. Και σήμερα ακόμα γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης. Μόλις χθες ο Δήμαρχος, βγήκε σε μια συνέντευξη και έλεγε ότι βρέθηκε ο Ευθύμης και ότι είναι σε ασφαλές σημείο και εμένα μου το είπαν δημοσιογράφοι. Στη συνέχεια μίλησα με τον Δήμαρχο όπου μου έλεγε ότι η αστυνομία ξέρει και ότι το έχει ψάξει, τον ρώτησα γιατί η αστυνομία δεν έχει ενημερώσει το silver alert και όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει, Mου έλεγε ότι είναι φήμες του πεζοδρομίου. Είναι δυνατόν τοπικός αυτοδιοικητικός παράγοντας να αναμεταδίδει φήμες; Καλό θα είναι οι φήμες να μαζευτούν και ο καθένας αν μπορεί να βοηθήσει ας βοηθήσει, αν δεν μπορεί ας ασχοληθεί με κάτι άλλο.

Είχε πάει τρεις φορές στην αστυνομία για να καταγγείλει τα όσα του συνέβαιναν. Την μια φορά τον άκουσαν και τον άφησαν να φύγει. Την δεύτερη φορά του είπαν να πάει σε δικηγόρο και να υποβάλει μήνυση και την τρίτη φορά του πήραν μια κατάθεση αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Αυτή είναι η ιστορία, κανένας δεν ενδιαφέρθηκε».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του κόσμου και τα τηλεφωνήματα που δέχονται στο silver alert, τόνισε: «Έχουμε εκατοντάδες τηλεφωνήματα, από όλη την Ελλάδα, τα οποία όμως δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε. Ο κόσμος έχει φτάσει σε μια αυθυποβολή και βλέπει γύρω του Ευθύμηδες. Αυτό δεν είναι καλό».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις