Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Ψήνεται» το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα- Τι προβληματίζει

«Ψήνεται» το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Α...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Οι ναι, οι όχι και ναι μεν αλλά

Την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ Αχαΐας πορεύεται προς το συνέδριό του, οι ζυμώσεις για το ψηφοδέλτιο συνεχίζονται με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου να θεωρείται πλέον σίγουρη υπόθεση εδώ και μήνες. Άλλωστε υπήρξε και «βαρόμετρο» για το αν θα θέσουν ή όχι υποψηφιότητα άλλα στελέχη, με κάποιους να επιμένουν και κάποιους να χάνουν το ενδιαφέρον τους και να κοιτάζουν αλλού.

Ο νέος Πρόεδρος του κόμματος φέρεται να έχει ζητήσει πανστρατιά για την Αχαΐα, με τη συμμετοχή προβεβλημένων  στελεχών όλων των εσωκομματικών τάσεων, προκειμένου αφενός να καταδειχθεί η ενότητα στο Κίνημα, αφετέρου να «χτυπήσει» υψηλά ποσοστά, με τη δεύτερη έδρα να θεωρείται για ορισμένους μια πιθανή έκπληξη την ίδια ώρα που για κάποιους άλλους το «ναι» στην πρόσκληση Ανδρουλάκη, λειτουργεί ως προαπαιτούμενο για την στήριξη της υποψηφιότητάς τους στην Αυτοδιοίκηση α΄και β΄βαθμού.

Πέραν του Γιώργου Παπανδρέου λοιπόν ο οποίος θα «ηγείται»  του ψηφοδελτίου της Αχαΐας, στη λίστα φιγουράρουν με σχετική βεβαιότητα (αν και έχουν τεθεί και όροι συμμετοχής όπως λένε οι πληροφορίες), ο Απόστολος Κατσιφάρας και  ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, γεγονός που αυτομάτως προσδίδει ξεχωριστό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Με βεβαιότητα εκτός ψηφοδελτίου βρίσκεται ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος ο οποίος φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται και να οδεύει προς την Αυτοδιοίκηση, με το ενδιαφέρον του ωστόσο να μετατοπίζεται από το Δήμο Πατρέων.

Σίγουρα υποψήφια θα είναι η Κατερίνα Σολωμού, η οποία είχε αναδειχθεί πρώτη σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές, ενώ επίσης σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του  Μαρίνου Σκανδάμη (την ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής σε επίπεδο ψήφων).

Παρούσα θα είναι μετά βεβαιότητας η  Ολυμπία Λόη, αλλά και η Παρασκευή Λουκοπούλου ενώ σχεδόν σίγουρη θεωρείται και η υποψηφιότητα του Γιώργου Καρβουνιάρη.

Σε επίπεδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει, οι πληροφορίες εντοπίζουν τους Δημήτρη Δριβίλα, Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα και Σπύρο Σκιαδαρέση, ενώ οι ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείουν να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον Κώστα Σπηλιόπουλο  (αν και όλα δείχνουν εστίαση στο Δήμο Αιγίου) αλλά και  από τον Μιλτιάδη Βέρρα  και τον Ηρακλή Ρούπα που δεν έχει ακόμη λάβει την τελική του απόφαση. Κάποιοι ρίχνουν στο τραπέζι ακόμη και το όνομα του Αλέξη Σκαρμέα.

Η εικόνα του ψηφοδελτίου γεννά προσδοκίες αν και με μια πρώτη ματιά απουσιάζει το νέο "αίμα" αλλά και  ορισμένα καίρια ερωτηματικά. Το κυρίαρχο έχει να κάνει με την απουσία (πλην του Γιώργου Καρβουνιάρη) στελεχών της άμεσης επιρροής του Νίκου Ανδρουλάκη σε έναν νομό όπου κατάφερε να έχει την πρωτιά και παρά την πρόσκληση για πανστρατιά.

Θα έχουμε με λίγα λόγια, αν τελικά οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν,  ένα ισχυρό και ενωτικό ψηφοδέλτιο με όλες τις τάσεις, με τους Ανδρουλακικούς να είναι η πλέον ασθενής σε επίπεδο εκπροσώπησης με μόλις έναν υποψήφιο.

Αυτό δεν το λες και συνηθισμένο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις