Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο "σκαμνί" ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας μετά από μηνύσεις για αδέποστα που επιτέθηκαν σε πολίτες στο Ρίο

Στο "σκαμνί" ο αντιδήμαρχος Δι...
Μαρτάτος Tάκης

Ο αντιδήμαρχος θα βρεθεί στα δικαστήρια την Τρίτη 9/5 μετά από μήνυση για επίθεση αδέσποτων σε πολίτες στο Ρίο

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή είναι οξύ. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Aντιδήμαρχος Διοίκησης, Οικονομικών, Διαχείρισης Προσόδων, Τοπικής Οικονομίας, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Νομικής Υπηρεσίας & Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος σε λίγες μέρες, στις 9 Μαΐου 2022 θα βρεθεί στα δικαστήρια μετά από μήνυση από πολίτες ότι δέχτηκαν ή παρ’ ολίγο να δεχτούν επίθεση από αδέσποτα.

Όπως ο ίδιος είπε στο thebest.gr, πράγματι υπήρξαν περιστατικά επίθεσης αδέσποτων  ζώων στο Ρίο. Τις επιθέσεις δέχτηκαν μια γυναίκα και ένας άνδρας εντός της Πανεπιστημιούπολης τον  περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Στην πρώτη περίπτωση  τραυματίστηκε μια  γυναίκα στην αριστερή  κνήμη. Στη δεύτερη μετά απο έναν περίπου μήνα, σκύλος δάγκωσε  νεαρό φοιτητή.
Το πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Πλέσσα ξεκινά από το κράτος και την πολιτεία που μεταφέρουν την ευθύνη για το σοβαρό αυτό θέμα στους Δήμους χωρίς αντίστοιχα να τους δίνουν και τους απαραίτητους πόρους. Ο κ. Πλέσσας μας είπε πως τα τελευταία 2 χρόνια για το θέμα της διαχείρισης και προστασίας των αδέσποτων από το Υπουργείο εσωτερικών δόθηκαν μόλις 26.000 ευρώ και μάλιστα τμηματικά σε 3-4 δόσεις ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος ξόδεψε τουλάχιστον 220.000 ευρώ, δηλαδή ένα δεκαπλάσιο ποσό. Ήδη εδώ και περίπου 1 χρόνο δημιουργήθηκε στο Δρέπανο το καταφύγιο που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 60 αδέσποτα ζώα και αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερα ενώ ήδη υπάρχει και μόνιμος κτηνίατρος για τις απαραίτητες κτηνιατρικές πράξεις και 5μελής ομάδα περισυλλογής αδέσποτων.

Η διαδικασία έχει ως εξής, όπως ανέφερε ο κ. Πλέσσας που έχει το καθήκον της οικονομικής διαχείρισης. Εφόσον υπάρξει καταγγελία στις υπηρεσίες του Δήμου για την περισυλλογή κάποιου ή κάποιων αδέσποτων, τότε παρεμβαίνει η ομάδα που είπαμε ενώ μετά τα ζώα μεταφέρονται στον κτηνίατρο για τις απαραίτητες επεμβάσεις απομάκρυνσης των μικροβίων, τον εμβολιασμό τους και το απαραίτητο ηλεκτρονικό τσιπάρισμα και μετά τα υγιή και μη επιθετικά ζώα αφήνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Υπάρχει πλέον και Υπηρεσιακό Σχέδιο που έχει περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο για να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Τρίτσης για μία γενικότερη διαχείριση και φυσικά μία καλύτερη και πιο σταθερή χρηματοδότηση. «Τα αδέσποτα είναι κυρίως σκυλιά ενώ για την τροφή τους αυτά τα 2 χρόνια χρειαστήκαμε κοντά 65 τόνους», αποκάλυψε ο κ. Πλέσσας υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα ξεκινά και από το γεγονός ότι η Μέριμνα για τα αδέσποτα που λειτουργούσε στο Ρίο σε χώρο του Πανεπιστημίου έκλεισε με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ενώ ο Δήμος Πατρέων είχε ζητήσει από την Πρύτανη ν’ αναλάβει το χώρο, εν τούτοις είχε δοθεί αρνητική απάντηση καθώς ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Όπως ανέφερε ο κ. Πλέσσας πολλοί ίσως δεν το γνωρίζουν ότι η Μέριμνα δεν υφίσταται πλέον γι’ αυτό και συναντούμε το φαινόμενο κάποιοι που αφήνουν τα μέχρι πρότινος δεσποζόμενα ζώα τους να το κάνουν στο Ρίο, στην ευρύτερη περιοχή της πανεπιστημιούπολης και αλλού.

Στο καταφύγιο στο Δρέπανο όπως είπε ο κ. Πλέσσας έχουν δημιουργηθεί οι όσο το δυνατόν ιδανικές συνθήκες φιλοξενίας και προστασίας αδέσποτων ζώων. «Θα έλεγα πως είναι σαν ξενοδοχείο, είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως πρόσφατα το χώρο επισκέφθηκε και η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας και είδε ιδίοις όμμασι παρουσία και του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη τις συνθήκες φιλοξενίας των ζώων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις