Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

DECO

/

Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο έρχεται!

Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο έρχεται!

Στα ανοιχτά του Μπουσάν της Νότιας Κορέας δημιουργείται κάτι μοναδικό στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού: η πρώτη πλωτή πόλη του κόσμου.

Στα ανοιχτά του Μπουσάν της Νότιας Κορέας δημιουργείται κάτι μοναδικό στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού: η πρώτη πλωτή πόλη του κόσμου.

Το Μπουσάν φιλοξενεί 3,4 εκατ. κατοίκους και μια σημαντική πόλη-λιμάνι. Για να προσαρμοστεί στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας, υπέγραψε συνεργασία με την Oceanix και το πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς για την ανάπτυξη μιας πλωτής πόλης. Αρχιτέκτονες του εγχειρήματος είναι οι BIG-Bjarke Ingels Group και Samoo Architects & Engineers, που ανήκουν στη Samsung.

Το έργο αποτελείται από διασυνδεδεμένες πλατφόρμες, θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε γειτονιές, συνολικής επιφάνειας 15,5 στρεμμάτων. Κάθε κομμάτι έχει σχεδιαστεί για μία συγκεκριμένη χρήση, όπως διαβίωση, ερευνητικές εγκαταστάσεις ή καταλύματα. Γέφυρες συνδέουν τις διαφορετικές πλατφόρμες. Η πλωτή πόλη είναι πλήρως βιώσιμη με ηλιακά πάνελ και μηχανισμούς ανακύκλωσης νερού.

Πριν από τρία χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη ξεκίνησαν επίσημα να ερευνούν τις πλωτές πόλεις ως κίνηση προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

«Ζούμε σε μια εποχή που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε πόλεις όπως χτίστηκε η Νέα Υόρκη ή το Ναϊρόμπι», δήλωσε τότε η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΟΗΕ, Αμίνα Μοχάμεντ . «Πρέπει να οικοδομήσουμε πόλεις γνωρίζοντας ότι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα — από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας έως τις καταιγίδες. Οι πλωτές πόλεις μπορούν να είναι μέρος του νέου μας ‘οπλοστασίου’», πρόσθεσε.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View