Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 5/5 στις Ελληνικές αίθουσες το πολιτικοκοινωνικό θρίλερ "Δωμάτιο 108"

Στις 5/5 στις Ελληνικές αίθουσες το πολι...

Με τον γνωστό Βέλγο ηθοποιό Jérémie Renier και την Alma Jodorowsky - Βγαίνει σε διανομή της Filmtrade

Στις 5 Μαΐου 2022 θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία «Δωμάτιο 108» σε σκηνοθεσία του Βέλγου δημιουργού Stephan Streker, σε διανομή από την Filmtrade.   

ΣΥΝΟΨΗ:

Ένας διάσημος πολιτικός κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του που βρέθηκε νεκρή, ένα βράδυ, στο δωμάτιο 108 του ξενοδοχείου τους. Είναι αθώος ή ένοχος; Κανείς δεν ξέρει. Και ίσως να μην ξέρει και ο ίδιος.

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Στις 5/5 βγαίνει στους κινηματογράφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πιθανόν στη συνέχεια θα βγει και σε άλλες πόλεις, ίσως και στην Πάτρα.

To πολιτικοκοινωνικό θρίλερ «L'ennemi - Δωμάτιο 108» είναι μία συμπαραγωγή του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Γαλλίας, του 2021 & έχει διάρκεια 105 λεπτά.  

Παίζουν ο 41χρονος Jérémie Renier, η Alma Jodorowsky και οι Emmanuelle Bercot, Félix Maritaud.

Το φιλμ είχε προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του 22ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

Φανατικός του σινεμά όλη του την ζωή, ο Στεφάν Στρεκέρ έγινε πρώτα δημοσιογράφος για να γνωρίσει από κοντά αυτούς που θαύμαζε περισσότερο από όλους στον κόσμο : σκηνοθέτες. Έχει δημοσιεύσει πολλές συνεντεύξεις στον Βελγικό τύπο ενώ έχει υπάρξει κριτικός κινηματογράφου τόσο για τον Τύπο όσο και για το ραδιόφωνο. Επίσης έχει υπάρξει φωτογράφος καλλιτεχνικών φωτογραφιών, πορτραίτων και ρεπορτάζ.

Πέρα από αυτά ο Στεφάν έχει υπάρξει αθλητικός δημοσιογράφος με ειδίκευση στο μποξ και το ποδόσφαιρο. Το «Δωμάτιο 108» είναι η τέταρτη του ταινία μετά το «Noces» (2016) που ήταν υποψήφιο για Σεζάρ Καλύτερης ξένης ταινίας και προβλήθηκε σε περισσότερα από 50 διεθνή φεστιβάλ μεταξύ των οποίων στο Τορόντο και το Ρόττερνταμ.

Ο Στεφάν Στρεκέρ δουλεύει επίσης στην τηλεόραση ως σύμβουλος σε ποδοσφαιρικά θέματα και ειδικά στα ματς της Εθνικής ομάδας.

Σε συνέντευξη του σχετικά με το πως συνεργάστηκε με τον γνωστό Βέλγο ηθοποιό Jérémie Renier, πρωταγωνιστή ταινιών όπως το «L’ enfant» και το «Saint Laurent», ο Στρεκέρ απήντησε πως «ξεκινήσαμε νωρίς. Γνώριζα ότι ο Jeremie είναι χαρισματικός αλλά δεν γνώριζα το πόσο απίστευτα σκληρά εργάζεται. Συμφωνήσαμε να τον γεράσουμε εμφανισιακά και να χάσει κάποιο βάρος. Στο σετ είναι πάντα συγκεντρωμένος. Ειλικρινά είναι ένα όνειρο για έναν σκηνοθέτη».

Όσον αφορά στο ότι το «Δωμάτιο 108» έχει πολλές ομοιότητες με την προηγούμενη ταινία του «Noces», ο Στρεκέρ ανέφερε τα εξής:

«Θεωρώ τις δύο ταινίες ένα δίπτυχο. Είναι κοντινές σε όλα τα επίπεδα. Και στις δύο περιπτώσεις ξεκίνησα από διάφορα γεγονότα που ήταν πολύ γνωστά στο Βέλγιο αλλά άγνωστα στον υπόλοιπο κόσμο. Μπορούμε να πούμε ότι το ΔΩΜΑΤΙΟ 108 είναι για την υπόθεση Bernard Wesphael ότι το Noces είναι για την υπόθεση Sadia Sheikh.

Γράφοντας την ιστορία κρατάω μόνο το υπόστρωμα γιατί αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι τα πραγματικά γεγονότα αλλά τα βαθιά ηθικά θέματα και τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτές τις δυνατές ιστορίες.

Και στις δύο περιπτώσεις ήθελα να απελευθερωθώ όσο περισσότερο γίνεται από την πραγματικότητα και γι’ αυτό και στις δύο ταινίες τα ονόματα και πολλά περιστατικά έχουν αλλάξει».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture