Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα: «Βρέχει» αιτήσεις για τα καύσιμα- Τα μπερδέματα και τα δυσνόητα του συστήματος

Πάτρα: «Βρέχει» αιτήσεις για τα καύσιμα-...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Καταιγιστικός ο ρυθμός των αιτήσεων

Βροχή πέφτουν οι αιτήσεις στην ειδική πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, με τον ρυθμό να είναι καταιγιστικός. Πρόκειται για την πλατφόρμα Fuel Pass μέσα από την οποία ενισχύονται ελεύθεροι επαγγελματίες και απλοί πολίτες με στόχο την αντιμετώπιση της αύξησης κόστους καυσίμων κίνησης.

Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα μπερδέματα, κατά τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, με πρώτο αυτό που αφορά στις μεθόδους πληρωμής του ποσού. Ο ένας, που είναι και ο ευκολότερος, αφορά την κατάθεση του ποσού σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος και ο δεύτερος  αφορά την έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone, με τις επιλογές που δίδονται στην πλατφόρμα να είναι δύο Alpha Bank και Viva Wallet. Το ερώτημα που τίθεται από πολλούς είναι αν αυτή η επιλογή αφορά μόνο όσους έχουν λογαριασμό στην συγκεκριμένη τράπεζα ή αν ο δικαιούχος επιλέγει ελεύθερα ανάμεσα στις δυο επιλογές και μπορεί να εκδώσει την άυλη κάρτα.

Επίσης, όπως εξηγεί στο thebest.gr ο λογιστής Γιάννης Γρηγοράτος, υπάρχουν και αλλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την διαδικασία: «Δεν υπάρχει  σωστή πληροφόρηση για το ποιοι δικαιούνται το επίδομα, γιατί οι οδηγίες που έχουν δημοσιοποιηθεί είναι πολύ γενικές και δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα στο 100%. Για παράδειγμα, επιδοτείται μόνο ένα όχημα ανά δικαιούχο και όχι παραπάνω που ίσως έχει στην ιδιοκτησία του. Επίσης, αφορά μόνο τα αυτοκίνητα των φυσικών προσώπων και όχι τα εταιρικά. Η επιδότηση, αφορά τις μοτοσυκλέτες αλλά όχι τα 50αρια, δηλαδή αυτά που δεν έχουν την άδεια κυκλοφορίας που παίρνουν από την Τροχαία».

Σε ό, τι αφορά, την διαδικασία υποβολής της αίτησης, το πρόβλημα που είναι συχνό από την Τρίτη, που άνοιξε η πλατφόρμα είναι ότι  λόγω της μαζικής εισόδου  στην πλατφόρμα, το σύστημα κολλάει και δεν είναι διαθέσιμο. Άρα η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. «Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, βέβαια έχει κάποιες απαιτήσεις αλλά όποιος είναι εξοικειωμένος με το ίντερνετ και με τις εφαρμογές του δημοσίου, δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα. Αρκετοί είναι οι Πατρινοί που απευθύνονται στους λογιστές τους, για να τους κάνουν την αίτηση. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι, που λόγω του ποσού που δίδεται για την επιδότηση αισθάνονται ότι δεν έχει νόημα και  το προσπαθήσουν μόνοι τους» όπως λέει ο κ. Γρηγοράτος.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις