Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Θλίψη για τον θάνατο της Βελγοϊταλίδας ηθοποιού Κατρίν Σπάακ

Θλίψη για τον θάνατο της Βελγοϊταλίδας η...

Έσβησε στις 17 Απριλίου 2022 στα 77 της χρόνια

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή η γνωστή βελγοϊταλίδα ηθοποιός Κατρίν Σπάακ - Catherine Spaak, από τα αντιπροσωπευτικά ονόματα του Ιταλικού μεταπολεμικού σινεμά. Η Σπάακ πέθανε στις 17 Απριλίου 2022 σε ηλικία 77 ετών, όπως μετέδωσε η Rai.

Η Κατρίν Σπάακ είχε υποστεί εγκεφαλικό το 2020 και έκτοτε βρισκόταν σε νοσοκομείο της Ρώμης.

Κόρη του σεναριογράφου Σαρλ Σπάακ, ανιψιά του βέλγου πρωθυπουργού Πολ-Ανρί Σπάακ, εκ των πατέρων της Ευρώπης, η Κατρίν Σπάακ είχε γεννηθεί στις 3 Απριλίου 1945 στην Γαλλία.

Συνεργάστηκε με τον Ζαν Μπεκέρ ("Le trou") πριν φύγει για την Ιταλία όπου & εξελίχθηκε σε σταρ του σινεμά και της τηλεόρασης.

Εμφανίσθηκε στις ταινίες «Ο Φανφαρόνος» του Ντίνο Ρίζι, «Η Γάτα με τις Εννιά Ουρές» του Ντάριο Αρτζέντο, «Weekend at Dunkirk, Δουνκέρκη - 2 Ιουνίου» του Ανρί Βερνέιγ το 1964 όπου έπαιξε με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, «Diary of a Telephone Operator» το 1969 όπου συμπρωταγωνίστησε με την Claudia Cardinale, «Scandalo Secreto» της Μόνικα Βίτι το 1989 όπου η Σπάακ έπαιξε μαζί με την Βίτι και τον Έλιοτ Γκουλντ, «Circle of Love» το 1964, σε σκηνοθεσία του Roger Vadim, «The Man, the Woman and the Money» το 1965 όπου έπαιξε με τον Marcello Mastroianni, κ.α.

Ήταν και τραγουδίστρια & έγινε αρχικά γνωστή το 1963 με το «Quelli della mia età», διασκευή του «Tous les garçons et les filles» της Φρανσουάζ Αρντί.

Στο Twitter, ο Πιερ Λεσκύρ, πρόσωπο της Γαλλικής τηλεόρασης, χαιρέτισε την «εφηβική και ελεύθερη ομορφιά» της, ενώ ο συγγραφέας Ανρί-Ζαν Σερβά χαρακτήρισε την Σπάακ ως «την αιώνια έφηβη του ιταλικού σινεμά».

Στην Ιταλία, ο Υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι αποχαιρέτησε «την εκλεκτική, καλλιεργημένη και εκλεπτυσμένη καλλιτέχνιδα που βρήκε στην χώρα μας το σπίτι που την υποδέχθηκε και αγάπησε».

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture