Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ραγδαία αλλαγή αναμένεται το Σαββατοκύριακο - Επιστρέφουν βροχές και σκόνη

Ραγδαία αλλαγή αναμένεται το Σαββατοκύρι...

Η πρόγνωση του καιρού

Σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται για το Σαββατοκύριακο, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από τη Βόρεια Αφρική θα πλησιάσει τη χώρα μας από τα νοτιοδυτικά.

Έτσι, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αρχικά το Σάββατο 16/04 θα είναι οι παροδικές νεφώσεις και η μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στη δυτική και νότια χώρα, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί σταδιακή μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Την Κυριακή 17/04 αναμένουμε βροχές σε μεγάλο μέρος κυρίως της ηπειρωτικής χώρας, με τις βροχοπτώσεις να είναι τοπικά αξιόλογες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Αξιοσημείωτη θα είναι επίσης η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς τοπικά σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββάτου.

Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στη Δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις αναμένονται έως και σε ημιορεινά τμήματα.

 Τέλος, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMETEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Κυριακής αναμένεται να κορυφωθεί η μεταφορά αφρικανικής σκόνης πάνω από τη χώρα μας με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να εντοπίζονται κυρίως στη Νότια Ελλάδα, ενώ μείωση των συγκεντρώσεων αναμένεται από τη Δευτέρα 18/04. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις